moderat_sommar
Niklas Andersson och Marta AguirreFoto: Pressbild

(V) vill utlysa nödläge om klimatet

Vänsterpartiet i Sigtuna kommun lämnar in en motion tillfullmäktige om att utlysa nödläge för klimatet: - För några veckor sen så satt representanter från nästan alla kommunens partier i Valsta kyrkas samtal om klimatet och var överens om att en snabb klimatomställning mot ett framtida hållbart samhälle var högsta prioritet. Menar de allvar med det så hoppas vi att de röstar på vår motion om att utlysa klimatnödläge. Vi har inte tid att vänta, säger gruppledare Niklas Andersson.

centrum_artikel

Niklas Andersson, gruppledare för Vänsterpartiet i Sigtuna kommun, lämnar in en motion tillsammans med sina partikamrater om att utlysa nödläge för klimatet i Sigtuna kommun. Enligt Niklas Andersson fortsätter utsläppen öka trots ”fina ord”. Vänsterpartiet i Stockholmsregionen har ett program kallad Omställningsplan för klimatet där man lyfter fram bland annat hållbara resor och klimatsmarta och billiga hyresrätter.

Man vill också se en nolltaxa i kollektivtrafiken, utbyggda gång- och cykelvägar samt att man inte bygger fler motorvägar. Flera partier satt på samtal om klimatet i Valsta kyrka för några veckor sedan och där ska alla ha varit överens att klimatomställningen mot ett hållbart samhälle har högsta prioritet enligt Niklas Andersson.

sigtunahem_sokbostad
brobygget_midgard_helsida
2020_helsida
brobygget_helsida_valsta
connys_helsida
studeravidare_helsida
centrum_helsida2020
happyhomes_sommar2020
helsida_sommarlov
defacto_helsida
ridskola_2020_outsider
swedol_outsider
outsider_sommarlov
sigtuna_vatten_outsider
nrh
brobygget_outsider_valsta
studeravidare_outsider
centrum_sommar_out
brobygget_midgard_outsider