moderaterna_panorama
Foto: Pressbild

(V) i Sigtuna: Vi är inte Socialdemokraterna 2.0

När Vänsterpartiet på riksnivå skulle anta en valplattform under parollen "Vi bygger landet" protesterade lokalavdelningen i Märsta/Sigtuna.

Vänsterpartiet i Märsta/Sigtuna fick partistyrelsen att ändra parollen inför valet från ”Vi bygger landet” rapporterar Expressen. Detta eftersom det ansågs vara för stora kopplingar till Socialdemokraterna som har en sång från 1930-talet med samma titel. Sången spelades även på Olof Palmes begravning.
– Vårt parti är inte Socialdemokraterna 2.0, utan vi är snarare Vänsterpartiet 3.0. Därför bör vi inte välja en rubrik för vår valplattform som så tydligt är knuten till socialdemokratin, ska Vänsterpartiet i Märsta/Sigtuna ha skrivit i motionen till kongressen.

Extra

Vapenlarm i Sigtuna

Blåljus Polis larmades till Sigtuna under tisdagseftermiddagen med anledning av att man sett en personer med vapenliknande föremål i en bil.

marinan_helsida
mp_helsida_april
defacto_helsida
sommar i sigtuna kommun

Så varmt är det i baden

Nyheter Det råder värmebölja i kommunen och för den som funderar på ett svalkande dopp så finns det gott om strandbad.

Hundens vecka i Märsta

Notiser Hundens vecka kommer att arrangeras hos Märsta-Sigtuna Brukshundklubb vecka 37: - 2021 blev rekordartad för Hundens vecka och vi hoppas på ett lika stort engagemang i år, säger Lovisa Palmblad, verksamhetsutvecklare på Studiefrämjandet Stockholm Gotland.

connys_helsida
ewas_helsida

Plankning minskar kraftigt

Nyheter Planeringen inom kollektivtrafiken minskar kraftigt: - Vår kontrolloffensiv för det hederliga Stockholm ger resultat. Tjuvåkningen nu trycks tillbaka på bred front och särskilt i spårtrafiken som uppvisar historiskt låga nivåer, säger trafikregionrådet Kristoffer Tamsons.

2020_helsida
liber_helsida
midsommar

Vädjar om färre samtal till 112

Nyheter Midsommarhelgen är en av högtiderna som det är extra högt tryck på SOS Alarm: - i vill uppmana var och en att fira in sommaren varsamt och att ringa rätt när det behövs, äger Björn Skoglund, verksamhetsspecialist på SOS Alarm.

EXTRA

Smällar från flygplan över Vidbo

Notiser Ett British Airways-plan som lyfte från Arlanda tvingades vända tillbaka efter ett tekniskt fel: - Det hördes flera smällar, uppger flera boende ute i Vidbo.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

nrh
moderat_outsider
mp_outsider2022
ridskola_2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider
ewas_outsider
swedol_outsider
marina_outsider
connys