defacto_pan2020
Nya stadsdelen F60Foto: Illustration/Arlandastad Holding

Utvecklar ny stadsdel söder om Arlanda

Arlandastad Holding har satt igång arbetet med att utveckla stadsdelen F60 mellan XPO-området och flygplatsen. Planen är att det ska finnas en pendeltågsstation i anslutning till området.

centrum_artikel

Arlandastad Holding har satt igång arbetet med att utveckla stadsdelen F60 mellan XPO-området och flygplatsen.

F60 blir en stadsdel som Arlandastad Holding utvecklar mellan Arlanda Flygplats och XPO-området (fd. Eurostop). När den står klar blir det en flygplatsnära företagspark med cirka 120 000 kvadratmeter. I första etappen utvecklas södra delen med ca 10 000 kvadratmeter där det är möjligt med kundanpassade byggnader för industri, kontor eller försäljning.

Området kommer att ligga i anslutning till E4:an med utbyggd kollektivtrafik. Man har också planerat för en pendeltågsstation som ska finnas i den södra delen av området.
– Hela området på ca 120 000 kvm ger ett välbalanserat intryck och är väl gestaltat när det gäller mötet mellan grönska och bebyggelse. En företagspark med hög status och egen identitet, representativ för de företag och individer som arbetar här. Etapp I på ca 10 000 kvm andas stadskvalitet och ger god tillgänglighet för fordon, cyklister och fotgängare, skriver Arlandastad Holding.

Lokala småföretag bidrar med 3 av 10 skattekronor

Näringsliv Kommunens småföretag bidrar med nästan 3 av 10 skattekronor som går till kommunkassan: - Varje skattekrona i kommunen måste skapas innan den kan fördelas inom välfärden och vår rapport visar tydligt att det är småföretagen som står för en väldigt stor del av notan, säger Björn Petersson, ordförande Företagarna Sigtuna.

centrum_helsida2020
Moderaterna_helsida2021
connys_helsida
happyhomes_sommar2020
dackskiftarna_helsida

Nordic Wellnes till Märsta Centrum

Näringsliv Nordic Wellness har tecknat avtal med FastPartner om att etablera i Märsta Centrum: - För oss är det viktigt att finnas i levande miljöer, innebärande många besökare till centrumet, boende och mängder av företag, vilket vi får här i Märsta Centrum, kommenterar Magnus Wilhelmsson, VD på Nordic Wellness.

speedy_vinter_helsida
ridskola2020_helsida
sigtunastad_helsida
vardcentral_helsida
coronakrisen

Därför är Sigtuna hårdast drabbat av pandemin

Näringsliv märsta.nu rapporterade i helgen om att Sigtuna är den kommun i länet som drabbats hårdast pandemin: – Det är väldigt, väldigt allvarligt för oss. Under 2020 hade vi den snabbast växande arbetslösheten i landet, säger Kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M).

defacto_helsida

Näringslivet har tappat mer än var femte krona

Näringsliv Sigtuna kommuns näringsliv har tappat mer än var femte krona i omsättning under pandemin: - Sigtunas negativa utveckling är starkt kopplat till dess närhet till Arlanda och att vi har haft en stor nedgång i det internationella resandet, säger Stefan Westerberg på Stockholms Handelskammare.

2020_helsida

Hotellägaren: Vaccinet nödvändigt för att restriktioner ska hävas

Näringsliv Lotta Giesenfeld Boman hoppas att vaccinet ska rädda hennes hotell och branschen från vad hon kallar "coronahelvetet".

rentawreck_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

sigtunastad_outsider
dackskiftarna_outsider
rentawreck_outsider
connys
moderaterna_sigtuna
ridskola_2020_outsider
vardcentral_outsider
nrh
sigtuna_vatten_outsider
speedy_vinter2020_outsider