moderaterna_riksdag
Nya stadsdelen F60Foto: Illustration/Arlandastad Holding

Utvecklar ny stadsdel söder om Arlanda

Arlandastad Holding har satt igång arbetet med att utveckla stadsdelen F60 mellan XPO-området och flygplatsen. Planen är att det ska finnas en pendeltågsstation i anslutning till området.

centrum_artikel

Arlandastad Holding har satt igång arbetet med att utveckla stadsdelen F60 mellan XPO-området och flygplatsen.

F60 blir en stadsdel som Arlandastad Holding utvecklar mellan Arlanda Flygplats och XPO-området (fd. Eurostop). När den står klar blir det en flygplatsnära företagspark med cirka 120 000 kvadratmeter. I första etappen utvecklas södra delen med ca 10 000 kvadratmeter där det är möjligt med kundanpassade byggnader för industri, kontor eller försäljning.

Området kommer att ligga i anslutning till E4:an med utbyggd kollektivtrafik. Man har också planerat för en pendeltågsstation som ska finnas i den södra delen av området.
– Hela området på ca 120 000 kvm ger ett välbalanserat intryck och är väl gestaltat när det gäller mötet mellan grönska och bebyggelse. En företagspark med hög status och egen identitet, representativ för de företag och individer som arbetar här. Etapp I på ca 10 000 kvm andas stadskvalitet och ger god tillgänglighet för fordon, cyklister och fotgängare, skriver Arlandastad Holding.

oppethus_helsida
connys_helsida
defacto_helsida
julmarknad_helsida
flygskola_helsida
centrum_helsida2020
2020_helsida
mp_host_helsida
helsida_var2021
EXTRA

video Här invigs Elgiganten

Näringsliv Elgianten invigdes på onsdag förmiddag: - Det är alltid roligt att vara med på invigningar och se nyetableringar i kommunen, sa Kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M) som klippte bandet.

happyhomes_sommar2020
dack-helsida

Arlanda fick hållbarhetspris

Näringsliv Arlanda prisades för sitt klimatomställningsarbete med ECO-Innovation Airport of the Year: - Jag är givetvis mycket stolt över det målriktade klimatarbete som bedrivits under många år för att Swedavia skulle nå vårt mål om noll fossila koldioxidutsläpp i egen flygplatsverksamhet, säger Jonas Abrahamsson, Swedavias vd och koncernchef.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

nrh
sigtuna_vatten_outsider
oppethus_outsider
ridskola_2020_outsider
julmarknad_outsider
swedol_outsider
connys
flygskolan_outsider
mp-outsider
centrum_sommar_out
dack-outsider