arlandagk_panorama
Barn i familjer med försörjningsstöd kan få 500 kronor vardera för någon aktivitet i samband med vintern.Foto: Daniel Iskander/Genrebild

Utsatta barn får vinterpeng

För andra vintern i rad kommer familjer i behov av försörjningsstöd att kunna säga en särskild vinterpeng på 500 kronor per barn.

banner_juni_artikel

I samband med vintern 15 december-15 januari kommer familjer som redan innehar försörjningsstöd att kunna söka 500 kr per barn i en vintersatsning. Syftet är att barn i utsatta familjer ska kunna få en positiv upplevelse av vinterledigheten och att motverka utanförskap. 130 barn uppskattas vara berörda och totalkostnaden för kommunen är beräknad till 65000 kronor.

Tidigare har Sigtuna kommun även gett en extrapeng för barn i familjer med försörjningsstöd i samband med sommarlovet. Som barn räknas man till och med 18 år och familjen ska ha haft försörjningsstöd sedan minst ett år tillbaka. Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden ska fatta beslut i ärendet nästa vecka.

sigtunavatten_standard
banner_juni_helsida
happyhomes_2019
sbrf_helsida
fme_helsida
colorama_april2
midsommar_valsta_helsida
ica_valsta_choklad
oppning_helsida

Nya bostäder står tomma

Bostad Nybyggda bostäder står tomma på grund av för hög hyra eller för höga priser, det konstaterar Länsstyrelsen i en ny rapport.

sh_bovard_out
fme_outsider
sbrf_outsider
colorama_april
oppning_outsider
defacto_outsider
nrh
sh_oppet
ridskola2019_outsider
connys
midsommar_valsta_outsider