arlandagk_panorama
Barn i familjer med försörjningsstöd kan få 500 kronor vardera för någon aktivitet i samband med vintern.Foto: Daniel Iskander/Genrebild

Utsatta barn får vinterpeng

För andra vintern i rad kommer familjer i behov av försörjningsstöd att kunna säga en särskild vinterpeng på 500 kronor per barn.

centrum_pask

I samband med vintern 15 december-15 januari kommer familjer som redan innehar försörjningsstöd att kunna söka 500 kr per barn i en vintersatsning. Syftet är att barn i utsatta familjer ska kunna få en positiv upplevelse av vinterledigheten och att motverka utanförskap. 130 barn uppskattas vara berörda och totalkostnaden för kommunen är beräknad till 65000 kronor.

Tidigare har Sigtuna kommun även gett en extrapeng för barn i familjer med försörjningsstöd i samband med sommarlovet. Som barn räknas man till och med 18 år och familjen ska ha haft försörjningsstöd sedan minst ett år tillbaka. Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden ska fatta beslut i ärendet nästa vecka.

defacto_helsida

Valsta får kontaktcenter

Notiser Valsta Centrum får ett kontaktcenter som invigs efter påsk: - Vi flyttar ut delar av vår service från kommunhuset till platser som är närmare invånarna, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande

ica_pask
logistik_utbildning

Langby ny ordförande i SigtunaHem

Politik Erik Langby blir ny styrelseordförande i SigtunaHem efter Peter Kockum: - Det är roligt att komma in som styrelseordförande i ett välskött bolag som är i en spännande utveckling, säger Erik Langby i ett uttalande.

colorama_april2

Ta det lugnt i påsktrafiken

Notiser Polisen uppmanar påskresenärer som ska ut på vägarna att köra försiktigt då det är en av de mest trafikerade helgerna under året.

Högt betyg för livsmedelskontrollanterna

Nyheter Kommunens livsmedelskontrollanter tillhör några av landets bästa enligt Sveriges kommuner och landsting: - Målet är ju att det ska vara tydligt för företagarna vilka lagkrav som gäller, men de ska också känna att vi gärna hjälper till med stöd och rådgivning, säger Magdalena Alehagen, samordnare för livsmedelskontrollen i kommunen.

happyhomes_2019
valsta_utveckling

Risk för blodbrist i påsk

Notiser Blodcentralen i Stockholms län uppmanar blodgivare och personer som inte donerat tidigare att lämna blod inför påsken då blodlagren börjar sina.

sigtunavatten_standard

MAX plockar bort plastsugrören

Nyheter De orangea plaströren på MAX kommer att försvinna under året och ersättas med vita av förnybart papper: - Med vårt hållbarhetsarbete har MAX en ledande position och vi vill vara en förebild i branschen, säger Christoffer Bergfors, vice koncernchef på MAX Burgers.

centrum_pask_helsida

Nu råder dubbdäcksförbud

Nyheter Igår måndag var sista dagen att byta till sommardäck, från och med idag 16:e april är det förbud att köra med vinterdäck om det inte förväntas vinterväglag.

fme_helsida
valsta_utveckling_2
bonava_outsider
ridskola2019_outsider
colorama_april
defacto_outsider
sigtunavatten_outsider
sh_oppet
fme_outsider