panorama_centrum
Foto: Pressbild/SL

Utrop om tåg i tid får kritik

MTR har börjat ropa ut att tågen anländer i tid till en station trots att den kan anlända upp till tre minuter försent.

märsta.nu kunde nyligen rapportera om att punktligheten ökade i pendeltågstrafiken, detta då punktlighet innebär att tågen får anlända upp till tre minuter för sent till en station för att räknas som i tid. Nu börjar även MTR ropa ut att tågen är i tid trots att de kan vara tre minuter senare, något som upprört känslor hos både resenärer och personal skriver Sveriges Radio Stockholm.

En person som inte ville göra utropen blev nyligen tagen ur tjänst, något som kritiserats av Sekos pendelklubbs ordförande Marta Aguirre, tillika märstabo och ledamot i Regionfullmäktige för Vänsterpartiet.
– Resenärer har kommit fram och varit förbannade. De ser att de ska missa en buss och så ropas det ändå att man är i tid, säger Marta Aguirre till SR Stockholm.

defacto_helsida
centrum_sommar2022_helsida
midsommar

Vädjar om färre samtal till 112

Nyheter Midsommarhelgen är en av högtiderna som det är extra högt tryck på SOS Alarm: - i vill uppmana var och en att fira in sommaren varsamt och att ringa rätt när det behövs, äger Björn Skoglund, verksamhetsspecialist på SOS Alarm.

2020_helsida
connys_helsida
marinan_helsida
EXTRA

Smällar från flygplan över Vidbo

Notiser Ett British Airways-plan som lyfte från Arlanda tvingades vända tillbaka efter ett tekniskt fel: - Det hördes flera smällar, uppger flera boende ute i Vidbo.

liber_helsida
mp_helsida_april

Pristak införs i SL-trafiken

Nyheter Region Stockholms Trafiknämn har klubbat igenom ett pristak i SL-trafiken: - Bort med onödiga debiteringar och in med resenärerna. Det är målet när vi inför capping. Först ut är enkelbiljetter med målet att också öppna upp för månadskorten, säger Kristoffer Tamsons (M), ordförande för trafiknämnden.

ewas_helsida

Gemensam skogsstrategi i länet

Nyheter Länsstyrelsen har antagit en gemensam strategi för skogar i länet: - Vi behöver göra skogen och dess betydelse och möjligheter mer känd. Det övergripande målet är att ha en livskraftig och varierad skogsnäring i länet, med hållbarhet och tillväxt i fokus, säger landshövding Sven-Erik Österberg.

Kommunledningen välkomnar Arlandautredningen

Politik På fredagen presenterade regeringen resultatet av Arlandautredningen: - Det är oerhört tillfredsställande att utredningen nu föreslår att en Arlandaförhandlare utses. Det är något jag och Sigtuna kommun de senaste fyra åren lagt mycket tid på att få till stånd, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande i Sigtuna.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

nrh
ewas_outsider
connys
moderat_outsider
swedol_outsider
mp_outsider2022
centrum_sommar_outsider2022
marina_outsider
ridskola_2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider