centrum_panorama2020
Foto: Pressbild/SL

Utrop om tåg i tid får kritik

MTR har börjat ropa ut att tågen anländer i tid till en station trots att den kan anlända upp till tre minuter försent.

märsta.nu kunde nyligen rapportera om att punktligheten ökade i pendeltågstrafiken, detta då punktlighet innebär att tågen får anlända upp till tre minuter för sent till en station för att räknas som i tid. Nu börjar även MTR ropa ut att tågen är i tid trots att de kan vara tre minuter senare, något som upprört känslor hos både resenärer och personal skriver Sveriges Radio Stockholm.

En person som inte ville göra utropen blev nyligen tagen ur tjänst, något som kritiserats av Sekos pendelklubbs ordförande Marta Aguirre, tillika märstabo och ledamot i Regionfullmäktige för Vänsterpartiet.
– Resenärer har kommit fram och varit förbannade. De ser att de ska missa en buss och så ropas det ändå att man är i tid, säger Marta Aguirre till SR Stockholm.

2020_helsida
coronakrisen

Vården utökas

Nyheter Region Stockholm meddelar att man arbetar på att utöka kapaciteten på akutsjukhusen i länet.

festspec_corona_helsida
happy_homes_mars
ridskola2020_helsida
coronakrisen

Inget aprilskämt i år

Notiser På grund av den rådande situationen i Sverige och världen så kommer märsta.nu inte leverera ett Aprilskämt idag.

defacto_helsida
speedy_helsida
centrum_helsida2020

Inbrottstjuvarna håller låg profil

Notiser För andra veckan i rad noterades inte ett enda inbrott i kommunen enligt Polise: - Folk är hemma. Det tvåbenta inbrotts-skyddet fungerar, säger Grannsamverkarnas ordförande David Lundqvist.

salong_elisabeth_helsida
coronakrisen

Rekordmånga varsel

Nyheter Rekordmånga i länet har varslats enligt siffror från Arbetsförmedlingen: - Vi har aldrig tidigare sett så höga varseltal under en månad. Den senaste veckan har antalet personer berörda av varsel fördubblats. Vi ser nu också en spridning till transport och handel, säger Annika Sundén, analyschef på Arbetsförmedlingen.

marina_helsida
oppning_salongelisabeth_outsider
festspec_corona_outsider
nrh
ridskola_2020_outsider
marina_outsider
swedol_outsider
sigtuna_vatten_outsider
speedy_outsider