defacto_pan2020

Utreder Pinbackshallens konstruktion

Kommunen kommer nu att utreda Pinbackshallens konstruktion sedan det uppdagats att det finns rasrisk i samband med vädervarning.

centrum_artikel

Under torsdagen blixtstängde kommunen Pinbackshallen på grund av Klass 1 Varning från SMHI. Detta på grund av att det finns risk för ras eftersom Pinbackshallen, A-hallen, har samma takkonstruktion som en hall i Kiruna där taket rasade. Det handlar om byggnader med underkända limträtakstolar.
– Vid vädervarningar där både hård blåst och kraftigt snöfall kan förekomma, väljer vi därför att tillämpa försiktighetsprincipen. Vi följer noga de prognoser och eventuella vädervarningar som ges i vårt lokalområde och tar beslut efter dessa. På kvällen den 10 mars gick Räddningsregion Mitt ut med vädervarning och vi vidtog därför försiktighetsåtgärder. Sigtuna Kommun utreder åtgärder rörande Pinbackshallens konstruktion och vi kommer att informera om vad dessa åtgärder utgör när beslut tagits.

centrum_helsida2020
division 5

Märsta Syrianska flyttas upp

Fotboll Kommunen får ännu ett Division 5-lag när Märsta Syrianska får en friplats till femman: - Nu har vi klättrat i division varje säsong sen vår första säsong 2018, säger grundaren Andi Gunes.

Skånela värvar från Ligan

Handboll Skånela har gjort klart med meriteade Rickard Åkerman som bland annat spelat i Bundesliga 2 och närmast kommer från Handbollsligalaget GUIF Eskilstuna.

happyhomes_sommar2020
connys_helsida
hockeyettan

Wings säkrade kontraktet

Ishockey Wings är kvar i Hockeyettan även kommande säsong, det står klart sedan man besegrat Sollentuna under onsdagskvällen.

Sigtuna IF Rugby Vikings växer och får rugbyplan

Sport Sigtuna IF Rugby Vikings märker av ett växande antal medlemmar och man kommer att få en egen rygbyplan i år: - Kom gärna och provträna eller kom på vår prova-på-dag 24 april kl 10:00 på Prästängarna i Sigtuna, säger tränare John Bennet.

speedy_vinter_helsida
dackskiftarna_helsida
damallsvenskan

Skånela avslutade med seger

Handboll Damallsvenskan avslutades på söndagen för Skånela mot GT Söder: - Skönt att avsluta med seger och det är sista matchen med gänget för några av tjejerna, sa tränare Fredrik "Chippen" Söderberg Wernheim.

defacto_helsida
sigtunastad_helsida
vardcentral_helsida
2020_helsida
ridskola2020_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

speedy_vinter2020_outsider
vardcentral_outsider
sigtunastad_outsider
sigtuna_vatten_outsider
nrh
connys
dackskiftarna_outsider
ridskola_2020_outsider