panorama_centrum
Foto: Svante Örnberg/Swedavia

Utredare tillsätts för att utveckla Arlanda

Regeringen har tillsatt en utredare med uppdrag att ta fram en plan för att utveckla Arlanda.

En särskild utredare tillsätts av regeringen för att ta fram en plan för att utveckla Arlanda. Syftet där att säkra tillräcklig flygkapacitet och därmed kunna avveckla Bromma på sikt.
-Utredaren ska ta fram en plan för utveckling av Arlanda flygplats. För att en avveckling av Bromma flygplats ska vara möjlig behöver flygkapaciteten säkras med en god tillgänglighet för inrikesflyget på Arlanda, säger infrastrukturminister Tomas Eneroth.
Planen ska inkludera utvecklingsmöjlighet parallelt med miljötillstånd, flygkapacitet och att planen kan bidra till omställning till fossilfritt flyg. Peter Norman leder uppdraget som ska redovisas senast 15:e juni i år.
sommar i sigtuna kommun

Så varmt är det i baden

Nyheter Det råder värmebölja i kommunen och för den som funderar på ett svalkande dopp så finns det gott om strandbad.

mp_helsida_april

Hundens vecka i Märsta

Notiser Hundens vecka kommer att arrangeras hos Märsta-Sigtuna Brukshundklubb vecka 37: - 2021 blev rekordartad för Hundens vecka och vi hoppas på ett lika stort engagemang i år, säger Lovisa Palmblad, verksamhetsutvecklare på Studiefrämjandet Stockholm Gotland.

liber_helsida

Plankning minskar kraftigt

Nyheter Planeringen inom kollektivtrafiken minskar kraftigt: - Vår kontrolloffensiv för det hederliga Stockholm ger resultat. Tjuvåkningen nu trycks tillbaka på bred front och särskilt i spårtrafiken som uppvisar historiskt låga nivåer, säger trafikregionrådet Kristoffer Tamsons.

marinan_helsida
connys_helsida
centrum_sommar2022_helsida
midsommar

Vädjar om färre samtal till 112

Nyheter Midsommarhelgen är en av högtiderna som det är extra högt tryck på SOS Alarm: - i vill uppmana var och en att fira in sommaren varsamt och att ringa rätt när det behövs, äger Björn Skoglund, verksamhetsspecialist på SOS Alarm.

2020_helsida
defacto_helsida
ewas_helsida
EXTRA

Smällar från flygplan över Vidbo

Notiser Ett British Airways-plan som lyfte från Arlanda tvingades vända tillbaka efter ett tekniskt fel: - Det hördes flera smällar, uppger flera boende ute i Vidbo.

Pristak införs i SL-trafiken

Nyheter Region Stockholms Trafiknämn har klubbat igenom ett pristak i SL-trafiken: - Bort med onödiga debiteringar och in med resenärerna. Det är målet när vi inför capping. Först ut är enkelbiljetter med målet att också öppna upp för månadskorten, säger Kristoffer Tamsons (M), ordförande för trafiknämnden.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

centrum_sommar_outsider2022
nrh
ewas_outsider
connys
ridskola_2020_outsider
moderat_outsider
swedol_outsider
marina_outsider
mp_outsider2022
sigtuna_vatten_outsider