defacto_pan
Foto: Insändarbild
Foto: Insändarbild

Utegym i Prästängarna invigdes

På onsdagskvällen invigdes Utegymmet på Prästängara: - WE var glada att vara med och inviga utegymmet. Härlig energi, svett och skratt, säger gymägaren Jonas Eriksson till märsta.nu.

rosta_sigtuna2

Sigtuna kommuns senaste utegym ligger i anslutning till Prästängshallen och Prästängarnas fotbollsplaner. På onsdagen invigdes anläggningen med ett cirkelträningspass där instruktörer från de lokala gymmet WE och SATS hade dykt upp för att instruera och peppa. Jonas Eriksson, gymägare på WE, berättar att det var ca 50 personer som tränade och närmare 100 som stod utanför och hejade på. Det var folk i alla åldrar.
– WE var glada att vara med och inviga utegymmet. Härlig energi, svett och skratt, säger Jonas Eriksson.

(V) vill utlysa nödläge om klimatet

Politik Vänsterpartiet i Sigtuna kommun lämnar in en motion tillfullmäktige om att utlysa nödläge för klimatet: - För några veckor sen så satt representanter från nästan alla kommunens partier i Valsta kyrkas samtal om klimatet och var överens om att en snabb klimatomställning mot ett framtida hållbart samhälle var högsta prioritet. Menar de allvar med det så hoppas vi att de röstar på vår motion om att utlysa klimatnödläge. Vi har inte tid att vänta, säger gruppledare Niklas Andersson.

varfest_helsida
eu-valet

Valet är igång

Politik Vallokalerna öppnade upp vid 8-tiden på söndagen: - Det är många poströster som kommit in, säger Torsten Cedervi, vallokalens ordförande i Prästängarna/S:t Per.

eu_sap

Märstabo lurade bilägare

Notiser En märstabo döms för grovt bedrägeri sedan han lurat 18 målsäganden att sälja sina bilar via honom men betalade inte ut ersättningen till dem.

nationaldag_helsida
nationaldag_helsida
EXTRA

Misshandel på skola

Blåljus Polis har upprättat en anmälan om misshandel och ofredande efter ett bråk på en skola i kommunen: - Det är minderåriga som är inblandade så jag kan inte uttala mig om vad som har hänt, säger Eva Nilsson vid Polisens ledningscentral.

happyhomes_2019

Kvotflyktingar riskerar vräkning

Nyheter Kvotflyktingar som kommit till kommunen kommer nu att vräkas: - Kommunen har i grunden en skyldighet mot kvotflyktingar på samma sätt som alla andra invånare i form av stöd från socialtjänst, barnomsorg, skola, osv, uppger Anna Jernberg Carlsson, pressansvarig i kommunen.

bonava_maj_helsida
v_eu_helsida
moderaternamaj
rosta_sigtuna2
bonava_maj_outsider
sh_oppet
ridskola2019_outsider
oppning_outsider
mp_eu_outsider
sap_outsider_eu
rosta_sigtuna
colorama_april
moderaterna_maj_outsider
nationaldag_out
fme_outsider
v_eu
defacto_outsider
connys
sh_bovard_out
nrh