defacto_pan2020
Foto: Jamshid Jamshidi/Genrebild

Utbyggnad av särskilda boenden klar om tre år

Om tre år väntas Sigtuna kommun har balans i antalet platser för särskilda boenden rapporterar Hem & Hyra.

Hem & Hyra har kartlagt läget i kommunerna gällande platser för särskilda boenden, ett ämne om märsta.nu rapporterat mycket om det senaste året då det finns brist på platser i Sigtuna kommun. I en undersökning som Hem & Hyra gjort framgår att Sigtuna kommun har ett underskott just nu och att behovet inte kommer att vara täckt inom två år, först om tre år kommer det att råda balans.

Men Sigtuna kommun är inte ensam om att ha brist, 127 av kommunerna uppgav enligt Boverkets årliga bostadsmarknadsenkät att det har ett underskott av särskilda boendeformer för äldre. En ökning från förra året då 116 uppgav underskott.

Många kommuner gör även som i Sigtuna kommun och låter hemtjänst hantera de äldre medan de bor kvar i sina hem.

oppethus_helsida
connys_helsida

Allt fler besöker fritidsgårdarna

Ung & Student Kommunens fritidsgårdar besöks av allt fler ungdomar: - En vanlig fredagseftermiddag på Ungdomens Hus har vi mellan 50-100 ungdomar och övriga dagar brukar det variera mellan 40 till 70 besökare, säger Jens Storm, chef för Ung i Sigtuna.

centrum_helsida2020
happyhomes_50
defacto_helsida
teatergrillen_helsida

Ny närakut invigd i Sollentuna

Nyheter Närakuten i Sollentuna som vänder sig till kommuninvånare i Sigtuna ligger nära pendeltågsstationen och håller öppet fram till 22 varje dag.

oppethus_outsider
teatergrillen_outsider
nrh
connys