centrum_jul_panorama
Foto: Jamshid Jamshidi/Genrebild

Utbyggnad av särskilda boenden klar om tre år

Om tre år väntas Sigtuna kommun har balans i antalet platser för särskilda boenden rapporterar Hem & Hyra.

centrum_jul_artikel

Hem & Hyra har kartlagt läget i kommunerna gällande platser för särskilda boenden, ett ämne om märsta.nu rapporterat mycket om det senaste året då det finns brist på platser i Sigtuna kommun. I en undersökning som Hem & Hyra gjort framgår att Sigtuna kommun har ett underskott just nu och att behovet inte kommer att vara täckt inom två år, först om tre år kommer det att råda balans.

Men Sigtuna kommun är inte ensam om att ha brist, 127 av kommunerna uppgav enligt Boverkets årliga bostadsmarknadsenkät att det har ett underskott av särskilda boendeformer för äldre. En ökning från förra året då 116 uppgav underskott.

Många kommuner gör även som i Sigtuna kommun och låter hemtjänst hantera de äldre medan de bor kvar i sina hem.

happyhomes_2019
ica_oktober

Arlandapolisen utreder bajsattack

Nyheter Arlandapolisen har haft problem med bajs i sina lokaler, nu utreder man sig själva: - Det är polisanställda som disponerar lokalerna, säger stationsbefälet Markus Silén till Aftonbladet.

sigtunavatten_standard
julbord_helsida

Klart med kommunal bostadsförmedling

Bostad Den nya bostadsförmedlingen som märsta.nu skrivit om tidigare startas upp av SigtunaHem: - Vi arbetar just nu med att utveckla den nya verksamheten. Tanken är att skapa en marknadsplats som underlättar för såväl bostadssökande som hyresvärdar genom att kombinera tillgänglighet och en hög servicenivå, säger SigtunaHems vd Göran Langer.

tp_helsida
trainingpartner_jobb_helsida
fme_oktober
centrum_jul_helsida
greeknighthelsida
colorama_april2
tp_outsider
nrh
connys
trainingpartner_jobb_outsider
julbord
greeknight_outsider