defacto_pan
Foto: Jamshid Jamshidi/Genrebild

Utbyggnad av särskilda boenden klar om tre år

Om tre år väntas Sigtuna kommun har balans i antalet platser för särskilda boenden rapporterar Hem & Hyra.

marstakalaset_artikel

Hem & Hyra har kartlagt läget i kommunerna gällande platser för särskilda boenden, ett ämne om märsta.nu rapporterat mycket om det senaste året då det finns brist på platser i Sigtuna kommun. I en undersökning som Hem & Hyra gjort framgår att Sigtuna kommun har ett underskott just nu och att behovet inte kommer att vara täckt inom två år, först om tre år kommer det att råda balans.

Men Sigtuna kommun är inte ensam om att ha brist, 127 av kommunerna uppgav enligt Boverkets årliga bostadsmarknadsenkät att det har ett underskott av särskilda boendeformer för äldre. En ökning från förra året då 116 uppgav underskott.

Många kommuner gör även som i Sigtuna kommun och låter hemtjänst hantera de äldre medan de bor kvar i sina hem.

arlanda_golf_juli
sommar_centrum
tonårsmordet

Pappan: Ingen letade efter Asad

Nyheter Polisen kritiseras av föräldrarna till den mördade Asad Ali som hittades i Valstas elljusspår i vintras: - Varför letade ingen efter min son, frågar sig pappan Arsad Khan i ett reportage i Dagens Nyheter.

kontor_thaifong
EXTRA

Pojke rånades i Valsta

Blåljus En pojke rånades under kvällen i Valsta av flera personer: - Han blev av med klocka, halskedja och mobiltelefon, säger Anna Westberg, presstalesperson vid Polisens ledningscentral.

sommar
colorama_april2
marstakalas_helsida
defacto_helsida
ica_valsta_choklad

Kommunen avser upphandla särskilt boende

Nyheter Sigtuna kommun avser att teckna platser för särskilt boende i Sigtuna stadsängar där Vardaga etablerar: - Bedömningen är att kommunen kommer att behöva utnyttja ett 10-tal platser initialt med möjlighet att utöka med ytterligare 5-10 platser, kanske redan nästa år. Med detta känner vi i förvaltning och nämnd oss väldiga nöjda och trygga med situationen just nu, säger äldre- och omsorgsnämndens ordförande Karsten Bjärbo (KD)

happyhomes_2019
sportfiske_sommar
connys
arlanda_golf_juli2_outsider
nrh
colorama_april
defacto_outsider