defacto_pan
Foto: Jamshid Jamshidi/Genrebild

Utbyggnad av särskilda boenden klar om tre år

Om tre år väntas Sigtuna kommun har balans i antalet platser för särskilda boenden rapporterar Hem & Hyra.

Hem & Hyra har kartlagt läget i kommunerna gällande platser för särskilda boenden, ett ämne om märsta.nu rapporterat mycket om det senaste året då det finns brist på platser i Sigtuna kommun. I en undersökning som Hem & Hyra gjort framgår att Sigtuna kommun har ett underskott just nu och att behovet inte kommer att vara täckt inom två år, först om tre år kommer det att råda balans.

Men Sigtuna kommun är inte ensam om att ha brist, 127 av kommunerna uppgav enligt Boverkets årliga bostadsmarknadsenkät att det har ett underskott av särskilda boendeformer för äldre. En ökning från förra året då 116 uppgav underskott.

Många kommuner gör även som i Sigtuna kommun och låter hemtjänst hantera de äldre medan de bor kvar i sina hem.

defacto_helsida
sigtunavatten_standard
fme_oktober
ica_oktober

HSB startar försäljning i Sigtuna stadsängar

Bostad Nu startar försäljningen av BRF Silverskatten i Sigtuna stadsängar: - Sigtuna stadsängar, en helt ny stadsdel med målsättningen att vara Sveriges mest hållbara stadsdel, är ett mycket intressant område för oss, säger Catherina Fored vd på HSB Norra Storstockholm.

happyhomes_2019
EXTRA

(S) kräver att Brodin betalar tillbaka pengar

Politik Socialdemokraterna kräver att Landsbygdsrådets ordförande Gill Brodin (C) betalar tillbaka pengar som hon kvitterat ut för Landsbygdsrådet i år.

colorama_april2
defacto_outsider
connys
nrh