moderaterna_panorama
Foto: Sigtuna kommun

Uppspelta studenter ”portas”

Det har varit en del uppspelta studenter på Arlandagymnasiet dagarna innan studenten på fredag varpå Arlandagymnasiets skolledning fattat beslut om att låta dem studera på distans.

märsta.nu har tagit del av ett internt mail till elever på Arlandagymnasiet där det vittnas om alkohol, skrik, gap och visselpipor från de blivande studenterna. Detta samtidigt som elever i åk 1 och 2 fortfarande har undervisning. Rektorn Veronica Suskic skrev i ett internt meddelande till eleverna att man har förståelse för att eleverna är glada och vill fira men att man inte kommer acceptera situationen. Man hotar även med att avboka studenten, något som förvaltningschefen i så fall skulle fatta beslut om.
– Det är allvar och nu balanseras det på en extremt tunn lina, skrev hon.

märsta.nu har fått svar från Erik Ryding, Verksamhetschef för kommunal gymnasie- och vuxenutbildning, han förklarar att det under denna sista vecka är sista möjligheten att göra omprov bland annat, detta samtidigt som andra redan är klara med sina uppgifter och är uppspelta inför studenten och vill umgås med sina kamrater:
– Ett pandemiår som detta är det extra viktigt att skolans lokaler inte blir en plats för häng. Det fungerar såklart inte på grund av smittorisken. Därför har vi tagit beslutet att bara de elever i årskurs 3 som måste, ska vara i skolan de här sista dagarna, övriga har distans, skriver Ryding.

connys_helsida
centrum_sommar2022_helsida
marinan_helsida
midsommar

Vädjar om färre samtal till 112

Nyheter Midsommarhelgen är en av högtiderna som det är extra högt tryck på SOS Alarm: - i vill uppmana var och en att fira in sommaren varsamt och att ringa rätt när det behövs, äger Björn Skoglund, verksamhetsspecialist på SOS Alarm.

ewas_helsida
mp_helsida_april
2020_helsida
EXTRA

Smällar från flygplan över Vidbo

Notiser Ett British Airways-plan som lyfte från Arlanda tvingades vända tillbaka efter ett tekniskt fel: - Det hördes flera smällar, uppger flera boende ute i Vidbo.

liber_helsida
defacto_helsida

Pristak införs i SL-trafiken

Nyheter Region Stockholms Trafiknämn har klubbat igenom ett pristak i SL-trafiken: - Bort med onödiga debiteringar och in med resenärerna. Det är målet när vi inför capping. Först ut är enkelbiljetter med målet att också öppna upp för månadskorten, säger Kristoffer Tamsons (M), ordförande för trafiknämnden.

Gemensam skogsstrategi i länet

Nyheter Länsstyrelsen har antagit en gemensam strategi för skogar i länet: - Vi behöver göra skogen och dess betydelse och möjligheter mer känd. Det övergripande målet är att ha en livskraftig och varierad skogsnäring i länet, med hållbarhet och tillväxt i fokus, säger landshövding Sven-Erik Österberg.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

centrum_sommar_outsider2022
nrh
swedol_outsider
connys
moderat_outsider
ewas_outsider
sigtuna_vatten_outsider
marina_outsider
ridskola_2020_outsider
mp_outsider2022