center_pan21
Foto: Sigtuna kommun

Uppspelta studenter ”portas”

Det har varit en del uppspelta studenter på Arlandagymnasiet dagarna innan studenten på fredag varpå Arlandagymnasiets skolledning fattat beslut om att låta dem studera på distans.

centrum_artikel

märsta.nu har tagit del av ett internt mail till elever på Arlandagymnasiet där det vittnas om alkohol, skrik, gap och visselpipor från de blivande studenterna. Detta samtidigt som elever i åk 1 och 2 fortfarande har undervisning. Rektorn Veronica Suskic skrev i ett internt meddelande till eleverna att man har förståelse för att eleverna är glada och vill fira men att man inte kommer acceptera situationen. Man hotar även med att avboka studenten, något som förvaltningschefen i så fall skulle fatta beslut om.
– Det är allvar och nu balanseras det på en extremt tunn lina, skrev hon.

märsta.nu har fått svar från Erik Ryding, Verksamhetschef för kommunal gymnasie- och vuxenutbildning, han förklarar att det under denna sista vecka är sista möjligheten att göra omprov bland annat, detta samtidigt som andra redan är klara med sina uppgifter och är uppspelta inför studenten och vill umgås med sina kamrater:
– Ett pandemiår som detta är det extra viktigt att skolans lokaler inte blir en plats för häng. Det fungerar såklart inte på grund av smittorisken. Därför har vi tagit beslutet att bara de elever i årskurs 3 som måste, ska vara i skolan de här sista dagarna, övriga har distans, skriver Ryding.

centrum_helsida2020
dack-helsida
happyhomes_sommar2020

Askerson bemöter kritiken: (S) far med osanning

Politik Efter kritiken som Socialdemokraterna riktat mot Mattias Askerson för att på "eget bevåg" JO-anmält Migrationsverket talar han nu ut: - Socialdemokraterna far med osanning när de påstår att jag i samband med ärenden på föregående nämndsammanträde brutit mot kommunens regler eller att jag vid sammanträdet fick kritik för att ha gjort så. Det är ett mycket anmärkningsvärt agerande från Socialdemokraterna.

connys_helsida
bostad_helsida
EXTRA

Hård kritik mot Askerson för JO-anmälan

Politik Sigtuna kommun JO-anmälde Migrationsverket för hanteringen kring nyanlända som slussas till kommunen, dock hävdar Socialdemokraterna att nämndordförande Mattias Askerson (M) inte kan agera själv i en anmälan.

defacto_helsida
coronapandemin

Sju områden med lägre vaccinationstäckning

Notiser Vaccinationen mot covid-19 går vidare i kommunen och en vaccinbuss har satts in i veckan i Märsta där det är lägre andel vaccinerade.

2020_helsida
mp_host_helsida
helsida_var2021
coronapandemin

Covidfallen sjunker

Nyheter Covidfallen uppges sjunka totalt sett i Region Stockholm enligt de första siffrorna för vecka 41.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

bostad_outsider
connys
swedol_outsider
dack-outsider
ridskola_2020_outsider
nrh
mp-outsider
sigtuna_vatten_outsider
centrum_sommar_out