bostadsformedling
Kristoffer Tamsons med Olov Holst i samband med valrörelsen i höstFoto: Insändarbild/Moderaterna

Upprustning av station planeras 2019

Någon gång under 2019 är det tänkt att arbetet med att utvidga Märsta station ska starta, detta då både Sigtuna kommun och Region Stockholm som det heter efter nyår är överens om det.

centrum_artikel

Turerna kring Märsta station har varit intensiva sedan 2014 då det lovades en ny station vid (S)-seger i både kommun, landsting och riksdag. Ett finansieringsförslag och trepartssamarbete låg på bordet i somras men regeringen valde att dra tillbaka pengarna som Trafikverket anslog till projektet.

När både Sigtuna kommuns och Stockholms läns landsting (Region Stockholm efter nyår) antagit sina budgetar ser det ut som att några planer ska verkställas. Bland annat fler spärrar och kanske ett större stationshus, rapporterar P4 Stockholm:
– Märsta station är alldeles för liten och det är en av stationerna som inte fått någon upprustning som andra stationer under många år, säger trafiklandstingsrådet Kristoffer Tamsons (M) till P4 Stockholm.

Tamsons är samtidigt medveten om att insatserna som planeras inte är tillräckliga, men det handlar just nu om att göra vad man kan för att resenärer ska få en bättre miljö runt stationen. Man kommer samtidigt att fortsätta ligga på regeringen för att få loss pengar.

defacto_helsida
speedy_helsida
happyhomes_sommar2020
kaa_sigtuna_helsida
brobygget_helsida_valsta
sommar_sigtuna2020
brobygget_midgard_helsida
2020_helsida
spedition_sigtuna
marina_helsida
studeravidare_helsida
centrum_helsida2020
nrh
kaa_outsider
marina_outsider
sigtuna_natur_sommar_outsider
sigtuna_vatten_outsider
ridskola_2020_outsider
landsbygd_sigtuna_outsider
brobygget_outsider_valsta
brobygget_midgard_outsider
speedy_outsider
studeravidare_outsider
swedol_outsider
centrum_sommar_out