defacto_pan2020
Foto: Genrebild/Daniel Iskander

Uppmaningen: Drick vatten när värmeböljan drar in

Med start idag onsdag drar värmeböljan in över kommunen, det blir sju dagar i sträck med temperaturer över 25 grader.

SMHI har inte utfärdat en varning för höga temperaturer, men den kommande veckan kommer det varje dag att vara mellan 25.30 grader. Först på torsdag 1:a augusti ska temperaturen gå ner under 25 grader. Ingen nederbörd finns heller i sikte.

Med anledning av värmeböljan uppmanar 1177 Vårdguiden allmänheten att dricka mycket vatten, mer än vanligt. Man ska helst dricka innan man blir törstig och man ska undvika söta drycker, alkohol och vätskedrivande drycker som kaffe och te. Man bör också äta vätskerik mat som grönsaker och frukt.

teatergrillen_helsida
defacto_helsida

Ny närakut invigd i Sollentuna

Nyheter Närakuten i Sollentuna som vänder sig till kommuninvånare i Sigtuna ligger nära pendeltågsstationen och håller öppet fram till 22 varje dag.

colorama_jul
centrum_helsida2020

Domen: Blöjor ska ingå i maxtaxan

Nyheter Efter en dom som ger föräldrar rätt att kräva förskolor på blöjor så uppmanar Sveriges kommuner och regioner sina medlemmar, alltså kommunerna, att fortsätta be föräldrar att ta med sig blöjor.

happyhomes_2019
Extra

uppdaterad Personrån i Sigtuna

Blåljus En person har under eftermiddagen rånats av flera gärningsmän i Sigtuna: - Någon form av tillhygge har använts i samband med rånet, säger Åsa Wallentin, presstalesperson vid Polisens ledningscentral, till märsta.nu

nrh
connys
teatergrillen_outsider