centrum_panorama2020
Foto: Genrebild/Daniel Iskander

Uppmaningen: Drick vatten när värmeböljan drar in

Med start idag onsdag drar värmeböljan in över kommunen, det blir sju dagar i sträck med temperaturer över 25 grader.

SMHI har inte utfärdat en varning för höga temperaturer, men den kommande veckan kommer det varje dag att vara mellan 25.30 grader. Först på torsdag 1:a augusti ska temperaturen gå ner under 25 grader. Ingen nederbörd finns heller i sikte.

Med anledning av värmeböljan uppmanar 1177 Vårdguiden allmänheten att dricka mycket vatten, mer än vanligt. Man ska helst dricka innan man blir törstig och man ska undvika söta drycker, alkohol och vätskedrivande drycker som kaffe och te. Man bör också äta vätskerik mat som grönsaker och frukt.

happy_homes_mars
festspec_corona_helsida
coronakrisen

Inget aprilskämt i år

Notiser På grund av den rådande situationen i Sverige och världen så kommer märsta.nu inte leverera ett Aprilskämt idag.

ridskola2020_helsida
salong_elisabeth_helsida
marina_helsida

Inbrottstjuvarna håller låg profil

Notiser För andra veckan i rad noterades inte ett enda inbrott i kommunen enligt Polise: - Folk är hemma. Det tvåbenta inbrotts-skyddet fungerar, säger Grannsamverkarnas ordförande David Lundqvist.

centrum_helsida2020
coronakrisen

Rekordmånga varsel

Nyheter Rekordmånga i länet har varslats enligt siffror från Arbetsförmedlingen: - Vi har aldrig tidigare sett så höga varseltal under en månad. Den senaste veckan har antalet personer berörda av varsel fördubblats. Vi ser nu också en spridning till transport och handel, säger Annika Sundén, analyschef på Arbetsförmedlingen.

2020_helsida
defacto_helsida
speedy_helsida
EXTRA

Skottljud var fyrverkerier

Blåljus Sent på fredagskvällen larmades polis om skottljud i Märsta: - Det är ingen skottlossning. Det är folk som skjuter raketer, sa Jenny Ryberg, vakthavande befäl vid regionsledningscentralen till Aftonbladet under natten.

festspec_corona_outsider
marina_outsider
sigtuna_vatten_outsider
oppning_salongelisabeth_outsider
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
speedy_outsider
nrh