panorama_centrum
Foto: Jamshid Jamshidi

Uppmanar regeringen att satsa på E4:an

Region Stockholm anser att infrastruktursatsningarna behöver öka, bland annat för väg till och från Arlanda.

Region Stockholm vill att regeringens anslag till infrastruktur i Stockholms län ökar. Det gäller både väg- och kollektivtrafik. Detta med anledning av att det sker en befolkningsökning i länet samt att fler arbetar i Stockholm men bor i andra län.
– Vi anser också att det är nödvändigt att snabbt få fram klimatanpassningar med smarta investeringar, verka för ett mer transporteffektivt resande med mer kollektivtrafik, gång och cykel, säger Gustav Hemming (C), trafikregionråd, till Dagens Nyheter.

Bland satsningarna är breddning och kapacitetsförstärkning på E4:an Arlanda-Häggvik och Arlanda-Uppsala. Man vill också se en förbättrad tillgänglighet till Arlanda genom kollektivtrafik, ökad kapacitet på Ostkustbanan och bättre framkomlighet för buss.

marinan_helsida
ewas_helsida
midsommar

Vädjar om färre samtal till 112

Nyheter Midsommarhelgen är en av högtiderna som det är extra högt tryck på SOS Alarm: - i vill uppmana var och en att fira in sommaren varsamt och att ringa rätt när det behövs, äger Björn Skoglund, verksamhetsspecialist på SOS Alarm.

liber_helsida
2020_helsida
defacto_helsida
EXTRA

Smällar från flygplan över Vidbo

Notiser Ett British Airways-plan som lyfte från Arlanda tvingades vända tillbaka efter ett tekniskt fel: - Det hördes flera smällar, uppger flera boende ute i Vidbo.

centrum_sommar2022_helsida
mp_helsida_april

Pristak införs i SL-trafiken

Nyheter Region Stockholms Trafiknämn har klubbat igenom ett pristak i SL-trafiken: - Bort med onödiga debiteringar och in med resenärerna. Det är målet när vi inför capping. Först ut är enkelbiljetter med målet att också öppna upp för månadskorten, säger Kristoffer Tamsons (M), ordförande för trafiknämnden.

connys_helsida

Gemensam skogsstrategi i länet

Nyheter Länsstyrelsen har antagit en gemensam strategi för skogar i länet: - Vi behöver göra skogen och dess betydelse och möjligheter mer känd. Det övergripande målet är att ha en livskraftig och varierad skogsnäring i länet, med hållbarhet och tillväxt i fokus, säger landshövding Sven-Erik Österberg.

Kommunledningen välkomnar Arlandautredningen

Politik På fredagen presenterade regeringen resultatet av Arlandautredningen: - Det är oerhört tillfredsställande att utredningen nu föreslår att en Arlandaförhandlare utses. Det är något jag och Sigtuna kommun de senaste fyra åren lagt mycket tid på att få till stånd, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande i Sigtuna.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

nrh
connys
ewas_outsider
ridskola_2020_outsider
marina_outsider
mp_outsider2022
swedol_outsider
moderat_outsider
sigtuna_vatten_outsider
centrum_sommar_outsider2022