defacto_pan2020
Foto: Swedavia/Daniel Asplund
Arlandas tre banorFoto: Swedavia

Upplands-Väsby föreslår ökade flygningar över Sigtuna

Väsbybor och Väsbys kommunstyrelseordförande Mattias Bohman (S) är inte nöjda med att bana 3 kommer att användas mer på Arlanda i sommar på grund av underhåll.

Radio Stockholm rapporterar om att bana 1 och 2 kommer att stängas en månad i taget för underhåll i sommar. Det innebär ökad belastning på bana 3 och fler inflygningar över Väsby. Något som väsbybor och Mattias Bohman (S), kommunstyrelseordförande är missnöjda med. Bohman ha i en skrivelse till Sedavia föreslagit alternativa lösningar för planens flygvägar. Dessa skulle dock leda till att trafiken över Sigtuna istället ökar och det anses inte möjligt att genomföra enligt SWedavia som avvisat Väsbys förslag.

Finns en miljödom
Bohman poängterar även att det finns en miljödom som Swedavia ska förhålla sig till.
– Swedavia ska göra allt vad de kan för att minska buller över Väsby och det gör man inte i och med detta, sa Bohman till Radio Stockholm.

Under perioden 30 april-20 maj är det bana 2 som är stängd och under perioden 25 juni-12 augusti är det bana 1.

2020_helsida
speedy_helsida
coronakrisen

Biljettkontrollerna pausas

Nyheter SL pausar sina biljettkontrollanters arbete från och med denna vecka: - På grund av smittspridningen behöver vi alla hjälpas åt att hålla avstånd i kollektivtrafiken, säger Suss Forssman Thullberg, kommunikationschef på trafikförvaltningen.

centrum_helsida2020
coronakrisen

Valstadagen ställs in

Nyheter Valstadagen ställs in, det beskedet gav SigtunaHem under förmiddagen: - På grund av den rådande situationen med coronaviruset så måste vi dock tyvärr – å föreningen Valsta utvecklings vägnar – meddela att evenemangen ställs in, säger projektledare Lola Svensson.

marina_helsida
happy_homes_mars
festspec_corona_helsida
ridskola2020_helsida
defacto_helsida
coronakrisen

Nytt initiativ i Sigtuna

Nyheter Ett nytt initiativ startas upp i Sigtuna stad där personer i riskgruppen kan få hjälp med mat till dörren.

Elever skickade brev till äldre

Ung & Student Elever på Steningehöjdens skola ville muntra upp äldre på Arhem genom skriva vykort med personliga hälsningar till dem: -Eleverna tyckte att det kändes jättekul att få kommunicera med de äldre och samtidigt få känna mening och betydelse trots att de ska befinna sig i skolan varje dag, berättar svenskläraren Ziri Sallahz på Steningehöjdens skola.

speedy_outsider
marina_outsider
nrh
sigtuna_vatten_outsider
ridskola_2020_outsider
swedol_outsider
festspec_corona_outsider