moderaterna_panorama
Foto: Swedavia/Daniel Asplund
Arlandas tre banorFoto: Swedavia

Upplands-Väsby föreslår ökade flygningar över Sigtuna

Väsbybor och Väsbys kommunstyrelseordförande Mattias Bohman (S) är inte nöjda med att bana 3 kommer att användas mer på Arlanda i sommar på grund av underhåll.

Radio Stockholm rapporterar om att bana 1 och 2 kommer att stängas en månad i taget för underhåll i sommar. Det innebär ökad belastning på bana 3 och fler inflygningar över Väsby. Något som väsbybor och Mattias Bohman (S), kommunstyrelseordförande är missnöjda med. Bohman ha i en skrivelse till Sedavia föreslagit alternativa lösningar för planens flygvägar. Dessa skulle dock leda till att trafiken över Sigtuna istället ökar och det anses inte möjligt att genomföra enligt SWedavia som avvisat Väsbys förslag.

Finns en miljödom
Bohman poängterar även att det finns en miljödom som Swedavia ska förhålla sig till.
– Swedavia ska göra allt vad de kan för att minska buller över Väsby och det gör man inte i och med detta, sa Bohman till Radio Stockholm.

Under perioden 30 april-20 maj är det bana 2 som är stängd och under perioden 25 juni-12 augusti är det bana 1.

sommar i sigtuna kommun

Så varmt är det i baden

Nyheter Det råder värmebölja i kommunen och för den som funderar på ett svalkande dopp så finns det gott om strandbad.

defacto_helsida

Hundens vecka i Märsta

Notiser Hundens vecka kommer att arrangeras hos Märsta-Sigtuna Brukshundklubb vecka 37: - 2021 blev rekordartad för Hundens vecka och vi hoppas på ett lika stort engagemang i år, säger Lovisa Palmblad, verksamhetsutvecklare på Studiefrämjandet Stockholm Gotland.

2020_helsida

Plankning minskar kraftigt

Nyheter Planeringen inom kollektivtrafiken minskar kraftigt: - Vår kontrolloffensiv för det hederliga Stockholm ger resultat. Tjuvåkningen nu trycks tillbaka på bred front och särskilt i spårtrafiken som uppvisar historiskt låga nivåer, säger trafikregionrådet Kristoffer Tamsons.

marinan_helsida
mp_helsida_april
centrum_sommar2022_helsida
midsommar

Vädjar om färre samtal till 112

Nyheter Midsommarhelgen är en av högtiderna som det är extra högt tryck på SOS Alarm: - i vill uppmana var och en att fira in sommaren varsamt och att ringa rätt när det behövs, äger Björn Skoglund, verksamhetsspecialist på SOS Alarm.

ewas_helsida
connys_helsida
liber_helsida
EXTRA

Smällar från flygplan över Vidbo

Notiser Ett British Airways-plan som lyfte från Arlanda tvingades vända tillbaka efter ett tekniskt fel: - Det hördes flera smällar, uppger flera boende ute i Vidbo.

Pristak införs i SL-trafiken

Nyheter Region Stockholms Trafiknämn har klubbat igenom ett pristak i SL-trafiken: - Bort med onödiga debiteringar och in med resenärerna. Det är målet när vi inför capping. Först ut är enkelbiljetter med målet att också öppna upp för månadskorten, säger Kristoffer Tamsons (M), ordförande för trafiknämnden.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

nrh
connys
swedol_outsider
sigtuna_vatten_outsider
moderat_outsider
marina_outsider
ridskola_2020_outsider
ewas_outsider
centrum_sommar_outsider2022
mp_outsider2022