moderaterna_panorama
Foto: Jamshid Jamshidi

Upplagt för avgörande i fullmäkte

Regnbågskoalitionen drog igenom sina ärenden i Kommunstyrelsen på måndagen: - Jag ser fram emot torsdagen för att få ett slut på en helt i onödan utdragen process som bara skapat stiltje och frustration i den kommunala förvaltningen, säger Olov Holst (M), oppositionsråd.

Efter att Socialdemokraterna och Vänsterpartiet återremitterat byten av presidier på fullmäktig i augusti så hanterades ärendena igen i Kommunstyrelsen på måndagen. Samtliga voteringar i KS vanns med röstsiffrorna 9-6 och de går nu vidare till beslut i Kommunfullmäktige på torsdag.
– Efter skiftet, som förhoppningsvis sker på torsdag, väntar hårt arbete för den nya kommunledningen, fortsätter Olov Holst. Vi brottas med stora ekonomiska underskott, det är rörigt i organisationen och vi måste förstärka öppenheten och de demokratiska processerna för att verkligen få ordning på den kommunala verksamheten, kommenterar Olov Holst (M), oppositionsråd.

Minoritetsåterremiss kan bara yrkas en gång och fullmäktige måste därmed fatta beslut på torsdag om bytena ska ske. Olov Holst poängterar att den faktiska majoriteten i kommunstyrelsen, nämnder och i fullmäktige skiftade redan innan sommaren, men han menar att Socialdemokraterna vägrat kliva av sina ordförandeposter.

sommar i sigtuna kommun

Så varmt är det i baden

Nyheter Det råder värmebölja i kommunen och för den som funderar på ett svalkande dopp så finns det gott om strandbad.

2020_helsida

Hundens vecka i Märsta

Notiser Hundens vecka kommer att arrangeras hos Märsta-Sigtuna Brukshundklubb vecka 37: - 2021 blev rekordartad för Hundens vecka och vi hoppas på ett lika stort engagemang i år, säger Lovisa Palmblad, verksamhetsutvecklare på Studiefrämjandet Stockholm Gotland.

centrum_sommar2022_helsida

Plankning minskar kraftigt

Nyheter Planeringen inom kollektivtrafiken minskar kraftigt: - Vår kontrolloffensiv för det hederliga Stockholm ger resultat. Tjuvåkningen nu trycks tillbaka på bred front och särskilt i spårtrafiken som uppvisar historiskt låga nivåer, säger trafikregionrådet Kristoffer Tamsons.

ewas_helsida
marinan_helsida
connys_helsida
midsommar

Vädjar om färre samtal till 112

Nyheter Midsommarhelgen är en av högtiderna som det är extra högt tryck på SOS Alarm: - i vill uppmana var och en att fira in sommaren varsamt och att ringa rätt när det behövs, äger Björn Skoglund, verksamhetsspecialist på SOS Alarm.

liber_helsida
defacto_helsida
mp_helsida_april
EXTRA

Smällar från flygplan över Vidbo

Notiser Ett British Airways-plan som lyfte från Arlanda tvingades vända tillbaka efter ett tekniskt fel: - Det hördes flera smällar, uppger flera boende ute i Vidbo.

Pristak införs i SL-trafiken

Nyheter Region Stockholms Trafiknämn har klubbat igenom ett pristak i SL-trafiken: - Bort med onödiga debiteringar och in med resenärerna. Det är målet när vi inför capping. Först ut är enkelbiljetter med målet att också öppna upp för månadskorten, säger Kristoffer Tamsons (M), ordförande för trafiknämnden.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

mp_outsider2022
centrum_sommar_outsider2022
ridskola_2020_outsider
marina_outsider
connys
moderat_outsider
ewas_outsider
nrh
sigtuna_vatten_outsider
swedol_outsider