defacto_pan2020
Ett stort pådrag är kallat till skolan i Sigtuna Foto: Daniel Iskandar
Foto: Daniel Iskandar

En gripen för hot mot skola

Polis grep en person efter att denne hotat SSHL i Sigtuna. Personen greps på annan adress än skolan strax innan klockan 12.

centrum_artikel

Polisen är vid SSHL med anledning av ett hot som riktats mot skolan. Även piketstyrkan finns på plats med trupp. Exakta omständigheter kan polisen i nuläget inte kommentera:
– Det jag kan säga är att det kommit ett hot mot en gymnasieskola i Sigtuna kommun. Jag kan i nuläget inte gå in på vad som har sagts. Det kommer in sådana hot med jämna mellanrum och vi tar det på allvar. Vi arbetar intensivt med kommunen och skolan, säger Per Fahlström vid Polisens ledningscentral.

Fahlström kan inte heller gå in på om det finns en hotbild mot skolan tidigare eller eventuella misstänkta för detta hot. När märsta.nu passerar platsen är det flera föräldrar som hämtar upp sina ungdomar.

Polisen uppger vid 12-tiden att en person snabbt kunde gripas och att insatsen avslutats. Det föreligger inget hot mot skolan längre. Den misstänkte greps på annan adress än skolan och en förundersökning gällande grovt olaga hot mot grupp har inletts. Under dagen kommer polisen att ha förhöjd närvaro kring skolan och finns i området för att svara på frågor om trygghet. Under själva händelsen gick skolan in i ”lockdown” och ingen fick komma in.

Uppdaterad kl. 12.41

happyhomes_sommar2020
coronapandemin

Rekordmånga får intensivvård

Notiser I en lägesrapport från Region Stockholm gällande coronapandemin så konstateras att drygt 100 stockholmare är i behov av intensivvård.

Moderaterna_helsida2021
sigtunastad_helsida

Resam ger klimat- och energitips

Nyheter Rasam Sheibeh får den nyinrättade tjänsten som energi- och klimatrådgivare i Sigtuna kommun: - Som energiingenjör brinner jag för hållbara energilösningar. Jag kommer att göra mitt yttersta för att hjälpa kommunens invånare att minska sin klimatpåverkan, säger han i ett pressmeddelande.

defacto_helsida
centrum_helsida2020
dackskiftarna_helsida
vardcentral_helsida
speedy_vinter_helsida
connys_helsida
ridskola2020_helsida
EXTRA

Väsby missnöjda med nya riksintresset

Nyheter Upplands-Väsby kommun är missnöjda med det nya riksintresset för Arlanda: - Trafikverkets utspel om tystare flygplan och bättre möjligheter att bygga nära Arlanda, är ett hån mot Väsbyborna. Samtidigt som de talar om det, driver de på för mer buller över Väsby. Det håller inte ihop, säger oppositionsråd Mathias Bohman (S).

2020_helsida
rentawreck_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

nrh
moderaterna_sigtuna
vardcentral_outsider
sigtuna_vatten_outsider
sigtunastad_outsider
speedy_vinter2020_outsider
rentawreck_outsider
connys
ridskola_2020_outsider
dackskiftarna_outsider