defacto_pan2020
Foto: Jamshid Jamshidi

Uppgifter: Person med funktionsnedsättning vanvårdas

Sigtuna kommun anklagas för att placera en person med funktionsnedsättning på ett boende där man brister i tillsynen: - Personen sitter ofta hela dagarna utanför en butik, larmar en uppgiftslämnare.

centrum_artikel

Enligt en uppgiftslämnare till märsta.nu så har Sigtuna kommun köpt plats åt en person med funktionsnedsättning i en norrortskommun på ett privat omsorgsboende. Enligt uppgifterna brister boendet i omsorgen. Personen sitter hela dagarna utomhus utanför en butik där denne stör både förbipasserande och personal i butiken, personen sitter även utan ytterkläder och brukar även kissa på sig.
– Personal i butiken är desperata för att lösa problemet enligt uppgifterna, personalen ringer polisen för att få hjälp att avlägsna personen och boende ringer polisen för att få hjälp att hitta personen, berättar uppgiftslämnaren.

Sigtuna kommun ska vara medvetna om problemen som finns på det aktuella hemmet men fortsätter ändå att betala plats. Enligt Sigtuna kommun så är Äldre- och omsorgsförvaltningen insatta i fallet och har kontakt med både anhöriga och omsorgsboendets ägare. En Lex Sarah-anmälan har också gjorts. Kommunen kommer att följa upp fallet, men tillsvidare kommer ingen omedelbar omplacering att ske av den funktionsnedsatta personen.
– En av våra huvuduppgifter är att säkerställa att våra brukare har det så bra det är möjligt. Så även i det här fallet. Vi har en bra dialog med boendet och har ett uppföljningsmöte med dem inplanerat, skriver Äldre- och omsorgsförvaltningen i ett uttalande

speedy_helsida
sportlov_sigtuna
2020_helsida
teatergrillen_helsida
aretslarling
happy_homes_mars
connys_helsida
salong_elisabeth_helsida
defacto_helsida
connys
sigtuna_vatten_outsider
nrh
oppning_salongelisabeth_outsider
teatergrillen_outsider
speedy_outsider
sportlov_sigtuna_outsider