arlandagk_panorama
Foto: Jamshid Jamshidi

Uppgifter: Person med funktionsnedsättning vanvårdas

Sigtuna kommun anklagas för att placera en person med funktionsnedsättning på ett boende där man brister i tillsynen: - Personen sitter ofta hela dagarna utanför en butik, larmar en uppgiftslämnare.

centrum_pask

Enligt en uppgiftslämnare till märsta.nu så har Sigtuna kommun köpt plats åt en person med funktionsnedsättning i en norrortskommun på ett privat omsorgsboende. Enligt uppgifterna brister boendet i omsorgen. Personen sitter hela dagarna utomhus utanför en butik där denne stör både förbipasserande och personal i butiken, personen sitter även utan ytterkläder och brukar även kissa på sig.
– Personal i butiken är desperata för att lösa problemet enligt uppgifterna, personalen ringer polisen för att få hjälp att avlägsna personen och boende ringer polisen för att få hjälp att hitta personen, berättar uppgiftslämnaren.

Sigtuna kommun ska vara medvetna om problemen som finns på det aktuella hemmet men fortsätter ändå att betala plats. Enligt Sigtuna kommun så är Äldre- och omsorgsförvaltningen insatta i fallet och har kontakt med både anhöriga och omsorgsboendets ägare. En Lex Sarah-anmälan har också gjorts. Kommunen kommer att följa upp fallet, men tillsvidare kommer ingen omedelbar omplacering att ske av den funktionsnedsatta personen.
– En av våra huvuduppgifter är att säkerställa att våra brukare har det så bra det är möjligt. Så även i det här fallet. Vi har en bra dialog med boendet och har ett uppföljningsmöte med dem inplanerat, skriver Äldre- och omsorgsförvaltningen i ett uttalande

centrum_pask_helsida
defacto_helsida

Valsta får kontaktcenter

Notiser Valsta Centrum får ett kontaktcenter som invigs efter påsk: - Vi flyttar ut delar av vår service från kommunhuset till platser som är närmare invånarna, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande

valsta_utveckling
ica_pask

Langby ny ordförande i SigtunaHem

Politik Erik Langby blir ny styrelseordförande i SigtunaHem efter Peter Kockum: - Det är roligt att komma in som styrelseordförande i ett välskött bolag som är i en spännande utveckling, säger Erik Langby i ett uttalande.

logistik_utbildning

Ta det lugnt i påsktrafiken

Notiser Polisen uppmanar påskresenärer som ska ut på vägarna att köra försiktigt då det är en av de mest trafikerade helgerna under året.

Högt betyg för livsmedelskontrollanterna

Nyheter Kommunens livsmedelskontrollanter tillhör några av landets bästa enligt Sveriges kommuner och landsting: - Målet är ju att det ska vara tydligt för företagarna vilka lagkrav som gäller, men de ska också känna att vi gärna hjälper till med stöd och rådgivning, säger Magdalena Alehagen, samordnare för livsmedelskontrollen i kommunen.

sigtunavatten_standard
colorama_april2

Risk för blodbrist i påsk

Notiser Blodcentralen i Stockholms län uppmanar blodgivare och personer som inte donerat tidigare att lämna blod inför påsken då blodlagren börjar sina.

happyhomes_2019

MAX plockar bort plastsugrören

Nyheter De orangea plaströren på MAX kommer att försvinna under året och ersättas med vita av förnybart papper: - Med vårt hållbarhetsarbete har MAX en ledande position och vi vill vara en förebild i branschen, säger Christoffer Bergfors, vice koncernchef på MAX Burgers.

fme_helsida

Nu råder dubbdäcksförbud

Nyheter Igår måndag var sista dagen att byta till sommardäck, från och med idag 16:e april är det förbud att köra med vinterdäck om det inte förväntas vinterväglag.

ridskola2019_outsider
fme_outsider
valsta_utveckling_2
bonava_outsider
sigtunavatten_outsider
sh_oppet
defacto_outsider
colorama_april