defacto_pan2020
Foto: Privat

Uppgifter om patientosäkerhet dementeras

Sigtuna kommun dementerar de uppgifter som förekommit om att man inte skulle ha beredskap för allergiska reaktioner i samband med vaccinationer i Vikingahallen.

centrum_artikel

märsta.nu rapporterade förra veckan om att det saknades beredskap för allergiska reaktioner som kan uppstå i samband med vaccinering mot covid-19. En läkare på en vårdcentral i kommunen som märsta.nu var i kontakt med hävdade att så var fallet. Men uppgifterna dementeras nu av Lena Söderman, medicinskt ansvarig sjuksköterska på Äldre- och omsorgsförvaltningen.
– Under vaccinationerna i Vikingahallen den 26/1 fanns det både läkare på plats och tillgång till akutläkemedel att kunna ge vid en eventuell allergisk reaktion, vilket är ett krav inom hälso- och sjukvård när man vaccinerar, uppger hon i ett mail för märsta.nu

ridskola2020_helsida
speedy_vinter_helsida
connys_helsida
dackskiftarna_helsida
vardcentral_helsida
defacto_helsida
EXTRA

Väsby missnöjda med nya riksintresset

Nyheter Upplands-Väsby kommun är missnöjda med det nya riksintresset för Arlanda: - Trafikverkets utspel om tystare flygplan och bättre möjligheter att bygga nära Arlanda, är ett hån mot Väsbyborna. Samtidigt som de talar om det, driver de på för mer buller över Väsby. Det håller inte ihop, säger oppositionsråd Mathias Bohman (S).

sigtunastad_helsida
2020_helsida
centrum_helsida2020
EXTRA

SSHL upphör med högstadieverksamheten

Nyheter SSHL kommer att upphöra med åk 7-9 verksamheten för att istället satsa på att bli en renodlad gymnasieskola: - Samtliga elever som i dagsläget anmält sig till vår kö för grundskolan kommer att bli meddelade om skolans förändrade struktur via brev. Detsamma gäller även nuvarande elever samt alla elever som är antagna inför hösten 2021, skriver SSHL på sin hemsida.

happyhomes_sommar2020

Vill se kvällsöppen vårdcentral i Märsta

Politik I samband med att Riddarens Vårdcentral tvingades lägga ner så försvann även den enda kvällsöppna vårdcentralen i Märsta: - Det är nu viktigt att Region Stockholm kliver fram och tar sitt ansvar för att säkerställa en tillgänglig och god vård för sigtunaborna.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

vardcentral_outsider
nrh
ridskola_2020_outsider
dackskiftarna_outsider
sigtunastad_outsider
connys
speedy_vinter2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider