defacto_pan2020
Foto: Arkivbild/Daniel Iskander

Uppgifter: Flyktförsök på Migrationsverket-Personal gisslantagen

Tidigt i morse ska det ha varit en gisslansituation på Migrationsverket i samband med ett flyktförsök: - Vi har upprättat anmälan om våld mot tjänsteman och olaga tvång, säger Per Fahlström, presstalesperson vid Polisen i Stockholm.

Enligt uppgift till märsta.nu ska ett flyktförsök ägt rum på Migrationsverket i Arlandastad tidigt i morse. En ur personal ska i samband med det ha tagits som gisslan och fått en kniv tryckt mot halsen. Det var två personer som försökte fly men polis tillkallades och flyktförsöket misslyckades.

Polisens kan varken bekräfta eller dementera märsta.nu:s uppgifter utan hänvisar till Migrationsverket. Per Fahlström, presstalesperson vid Polisens ledningscentral, bekräftar i alla fall att det varit en situation och att en anmälan om våld mot tjänsteman och olaga tvång upprättats.

Vid lunchtid på måndagen fick märsta.nu tar i Migrationsverkets presstjänst. Rymningsförsöket bekräftas samt att en person skadats i samband med det, men denne kommer att få lämna sjukhuset inom kort. Det finns inget i nuläget som talar för att en kniv använts men man utreder det.
– Migrationsverket ser mycket allvarligt på händelsen då det är mycket allvarligt när en tjänsteman utsätts för våld. Det som prioriteras just är nu att ge stöd till den drabbade medarbetaren och om det finns andra i personalen som påverkats av händelsen kan det också får stöd, uppger Pierre Karatzian vid Migrationsverkets pressavdelning.

Som en följd av händelsen har man vidtagit åtgärder gällande säkerhetsrutiner och man ska utvärdera och utveckla försvarsverksamheten. Nu skrivs en incidentrapport som man ska följa upp.
– De två förvarstagna som var inblandade i händelsen är säkerhetsplacerade och en polisanmälan har upprättats. Händelsen är även anmäld till Arbetsmiljöverket och Försäkringskassan, säger Karatzian

Uppdaterad kl. 12.50

2020_helsida
helsida

Lyckad Blåljusdag i Märsta Centrum

Nyheter I lördags var det Blåljusdag i Märsta Centrum: - Vi är mycket tacksamma för alla Märstabor som kom och gjorde dagen till en succé säger Helena Kihlanki, projektledare Trygg i Märsta.

defacto_helsida
logistik_sigtuna_helsida
centrum_sommar2022_helsida
retro_helsida
liber_helsida
connys_helsida
mp_helsida_april

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022