sap_pan
Dylan Kadir, med i filmteametFoto: Privat

Uppföljare om att stoppa gatuvåldet

Ett lokalt filmprojekt i Märsta har nyligen haft premiär och filmens budskap är tydligt: Stoppa gatuvåldet.

Dylans film ”Karma ft. Raes” Del 4 har just haft premiär på Youtube. Redan efter en knappt en vecka har den haft omkring 80 000 visningar. Den börjar hårt med en skjutning där en skottskadad förs till sjukhus men överlever. Priset för överlevnad är att han får men för livet. Filmen spelades in i Valsta och Märsta med lokala skådespelare. Budskapet är tydligt; Att hitta en utväg för att stoppa gatuvåldet. En av skådespelarna hittar studier för att komma ur yrket men sugs tillbaka sakta men säkert.
– Filmen är tillägnad till alla som mist sitt liv på grund av gatuvåldets förödande konsekvenser. Detta konstverk är skapat för att försöka förebygga gatuvåldet och skapa en dialog.
Morgondagens förändring börjar idag, säger Dylan Kadir, medverkande.

Dylan berättar att man lagt ner 8-9 månader på fortsättningen av filmserien, detta är alltså del fyra. Filmen har regisserats av Koshy, medverkar gör flera från svensk hiphop som ”Cedo” Cedomir från Snabba cash, influenser Elvis samt rapparen VC Barre från Märsta.
– Syftet med hela denna kortfilmsserien är att kunna skildra den hårda verklighet som sker på våra gator, vi vill förebygga och kunna öppna upp diskussioner som är viktiga och inte belyses allt för ofta inom vår hiphop kultur, berättar Dylan.

pantamera_avc_helsida

Mest klickat i juli

Nöjesnyheter Har du varit bortrest eller kanske kopplat bort från nyheterna i sommar? Lugn, här hittar du juli månads mest klickade.

connys_helsida
mp_helsida_april

Sigtunas rådhus öppnar upp för Pride-vigslar

Nöjesnyheter Sigtunas Rådhus kommer under Pride-veckan första veckan i augusti att öppna upp för drop-in-vigslar en dag: - Vi vill bidra till att sprida glädje och kärlek och stå stolta tillsammans i kärlekens tecken. Det gör vi bland annat genom att under Pride-veckan bjuda in till drop-in vigslar i Sveriges minsta och mysigaste rådhus, säger Anna Lakmaker, vd på Destination Sigtuna.

social_helsida
helsida_sfs
ewas_helsida
centrum_sommar2022_helsida
defacto_helsida

Borgmästargården öppnas upp

Kulturnyheter Sigtunas siste borgmästare Gustaf Dahl donerade Borgmästargården till Sigtuna kommun i september 1990, nu ska den öppnas upp för allmänheten som en del av Sigtuna museum.

Veronica och Jenny gör Clubkvällar i Märsta

Märstafolket Veronica Stjernstedt och Jenny Eriksson arrangerar till helgen Club Vega med Tema 80-90-tal: - Vi är två helt vanliga tjejer som bott i kommunen i många år och som saknat evenemang som vänder sig till vår målgrupp, berättar Veronica.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

ridskola_2020_outsider
pantamera_out
mp_outsider2022
centrum_sommar_outsider2022
outsider_social
event_outsider
connys
nrh
swedol_outsider
sfs_out
ewas_outsider
moderat_outsider