center_pan21
Dylan Kadir, med i filmteametFoto: Privat

Uppföljare om att stoppa gatuvåldet

Ett lokalt filmprojekt i Märsta har nyligen haft premiär och filmens budskap är tydligt: Stoppa gatuvåldet.

centrum_artikel

Dylans film ”Karma ft. Raes” Del 4 har just haft premiär på Youtube. Redan efter en knappt en vecka har den haft omkring 80 000 visningar. Den börjar hårt med en skjutning där en skottskadad förs till sjukhus men överlever. Priset för överlevnad är att han får men för livet. Filmen spelades in i Valsta och Märsta med lokala skådespelare. Budskapet är tydligt; Att hitta en utväg för att stoppa gatuvåldet. En av skådespelarna hittar studier för att komma ur yrket men sugs tillbaka sakta men säkert.
– Filmen är tillägnad till alla som mist sitt liv på grund av gatuvåldets förödande konsekvenser. Detta konstverk är skapat för att försöka förebygga gatuvåldet och skapa en dialog.
Morgondagens förändring börjar idag, säger Dylan Kadir, medverkande.

Dylan berättar att man lagt ner 8-9 månader på fortsättningen av filmserien, detta är alltså del fyra. Filmen har regisserats av Koshy, medverkar gör flera från svensk hiphop som ”Cedo” Cedomir från Snabba cash, influenser Elvis samt rapparen VC Barre från Märsta.
– Syftet med hela denna kortfilmsserien är att kunna skildra den hårda verklighet som sker på våra gator, vi vill förebygga och kunna öppna upp diskussioner som är viktiga och inte belyses allt för ofta inom vår hiphop kultur, berättar Dylan.

vaccin
connys_helsida
2020_helsida

Sigtunabandet går på turné

Kultur & Nöje Sigtunabandet Nocean går på turné med sin musikalisk föreställning: - Innan Covid-19 ens fanns så började vi fundera på hur vi kunde tänka utanför boxen med vilka scener vi skulle spela på. Samt vilken riktning vi ville åt - så då landade vi i att vi ville göra filmisk metal med livekonserter på teaterscener, berättar sångerskan Hanna Olsson.

helsida_var2021
bildextra

Så var Märstakalaset

Nöjesnyheter Märstakalaset arrangerades på lördagen med bland annat Stage Academy som letade musiktalanger: - Det var en hektisk dag, men det är det värt när man får se så mycket ung talang. Artisttävlingen gick super och slutade i allsång och Klara Hammarström var också grym. Det var längesen jag hade en sån här dag, det var efterlängtat, säger Adam Jönssön, projektledare på Stage Academy

mp_host_helsida
Klickextra!

Mest klickat i augusti

Nöjesnyheter Har du missat någon stor nyhet på märsta.nu i augusti? Nu får du ny chans att läsa de viktigaste nyheterna den gånga månaden.

bostad_helsida
happyhomes_sommar2020
defacto_helsida
centrum_helsida2020

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

bostad_outsider
sigtuna_vatten_outsider
ridskola_2020_outsider
connys
vaccin-outsider
nrh
mp-outsider
centrum_sommar_out
swedol_outsider