center_pan21
Foto: märsta.nu

Uppåtgående trend fortsätter med fler som återgår till det normala

Fler och fler återgår till det normala och Googles data över rörelsemönster visar att kommuninvånarna också börjar hitta ut.

Under hela pandemin har Google analyserat människors rörelsemönster. Ett så kallat ”baslinjevärde” är normal nivå. Under stora delar av pandemin har kollektivtrafik och arbetsplatser varit långt under baslinjevärdet. De senaste veckorna har trenden varit uppåtgående, det vill säga att kommuninvånare och andra börjar återgå till det normala.

De senaste siffrorna från Google som är från 29:e juli visar att shopping och nöje nu bara är 13 procent under baslinjevärdet, matbutiker och apotek är på normal nivå, kollektivtrafiken är på 46 procent under det normala och arbetsplatser är hela 56 procent under. Ett tag ökade kommuninvånarnas närvaro på arbetsplatser men sjönk igen i mitten av juli, vilket också kan ha att göra med semestertider. Just nu är trenden för arbetsplatser lite positiv och visar en uppåtgående kurva inför hösten.

centrum_helsida2020
connys_helsida

Så blir nya brandstationen

Nyheter Brandstationen kommer inom kort att resa sig upp över "Tullen": - Det har varit en lång process med kommun och arkitekter att ta göra materialval och välja färgsättning. Byggnaden gestaltas med murar runtomkring och kläs i sten föra att knyta an till stenkyrkor och liknande, säger Kenneth Bergqvist, projektchef för Brandkåren Attunda.

helsida_var2021
2020_helsida
eldsjal-helsida
andersojag

Här invigs IES Sigtuna

Nyheter Terminen må vara drygt en månad lång men på måndagen invigdes Internationella Engelska skolan officiellt: - Engelska skolan (IES) tillhör en av Sveriges bästa skolor och det är därför oerhört glädjande att jag och ordförande i barn- och ungdomsnämnden Pernilla Bergqvist fick möjligheten att närvara vid invigningen av den nya skolan i Sigtuna stadsängar, säger Kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M).

happyhomes_sommar2020
mp_host_helsida
bostad_helsida
defacto_helsida

Blottare från Märsta döms

Notiser En märstabo i 20-årsåldern döms för sexuellt ofredande för att han blottat sig för två kvinnor i Märsta samt onanerat utanför Väsby station.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

centrum_sommar_out
eldsjal-outsider
sigtuna_vatten_outsider
andersojag_outsider
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
bostad_outsider
nrh
mp-outsider
connys