panorama_centrum
Foto: märsta.nu

Uppåtgående trend fortsätter med fler som återgår till det normala

Fler och fler återgår till det normala och Googles data över rörelsemönster visar att kommuninvånarna också börjar hitta ut.

Under hela pandemin har Google analyserat människors rörelsemönster. Ett så kallat ”baslinjevärde” är normal nivå. Under stora delar av pandemin har kollektivtrafik och arbetsplatser varit långt under baslinjevärdet. De senaste veckorna har trenden varit uppåtgående, det vill säga att kommuninvånare och andra börjar återgå till det normala.

De senaste siffrorna från Google som är från 29:e juli visar att shopping och nöje nu bara är 13 procent under baslinjevärdet, matbutiker och apotek är på normal nivå, kollektivtrafiken är på 46 procent under det normala och arbetsplatser är hela 56 procent under. Ett tag ökade kommuninvånarnas närvaro på arbetsplatser men sjönk igen i mitten av juli, vilket också kan ha att göra med semestertider. Just nu är trenden för arbetsplatser lite positiv och visar en uppåtgående kurva inför hösten.

Plankning minskar kraftigt

Nyheter Planeringen inom kollektivtrafiken minskar kraftigt: - Vår kontrolloffensiv för det hederliga Stockholm ger resultat. Tjuvåkningen nu trycks tillbaka på bred front och särskilt i spårtrafiken som uppvisar historiskt låga nivåer, säger trafikregionrådet Kristoffer Tamsons.

liber_helsida
centrum_sommar2022_helsida
defacto_helsida
midsommar

Vädjar om färre samtal till 112

Nyheter Midsommarhelgen är en av högtiderna som det är extra högt tryck på SOS Alarm: - i vill uppmana var och en att fira in sommaren varsamt och att ringa rätt när det behövs, äger Björn Skoglund, verksamhetsspecialist på SOS Alarm.

connys_helsida
2020_helsida
marinan_helsida
ewas_helsida
EXTRA

Smällar från flygplan över Vidbo

Notiser Ett British Airways-plan som lyfte från Arlanda tvingades vända tillbaka efter ett tekniskt fel: - Det hördes flera smällar, uppger flera boende ute i Vidbo.

mp_helsida_april

Pristak införs i SL-trafiken

Nyheter Region Stockholms Trafiknämn har klubbat igenom ett pristak i SL-trafiken: - Bort med onödiga debiteringar och in med resenärerna. Det är målet när vi inför capping. Först ut är enkelbiljetter med målet att också öppna upp för månadskorten, säger Kristoffer Tamsons (M), ordförande för trafiknämnden.

Gemensam skogsstrategi i länet

Nyheter Länsstyrelsen har antagit en gemensam strategi för skogar i länet: - Vi behöver göra skogen och dess betydelse och möjligheter mer känd. Det övergripande målet är att ha en livskraftig och varierad skogsnäring i länet, med hållbarhet och tillväxt i fokus, säger landshövding Sven-Erik Österberg.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

mp_outsider2022
moderat_outsider
sigtuna_vatten_outsider
nrh
ewas_outsider
connys
ridskola_2020_outsider
marina_outsider
centrum_sommar_outsider2022
swedol_outsider