arlandagk_panorama
Foto: Pressbild

Uppåt för bostadspriserna

Priserna på bostäder gick upp under maj enligt de senaste siffrorna från Newsworthy.

banner_juni_artikel

Både priserna på bostadsrätter och villor ökar i Sigtuna kommun den senaste månaden. Bostadsrätterna steg med tre procent och villapriserna med två procent. Dock såldes färre bostadsrätter än förra året. 136 bostadsrätter såldes mellan mars-maj i år vilket är tio färre än förra året, snittpriset låg på 1,8 miljoner kronor.

Fler villor såldes i år jämfört med förra året, 73 villor såldes mellan mars-maj, att jämföra med 66 stycken 2017. Snittpriset för en villa i kommunen var 4,5 miljoner kronor. Uppgången på bostadsmarknaden är generell över hela länet, tre procent ökade både villa och bostadsrättspriserna med i Stockholms län.

ica_valsta_choklad
sigtunavatten_standard

Elevresultat kvar på förra årets nivåer

Nyheter Sigtuna kommun uppger att gymnasiebehörighet och måluppfyllelse ser ut att ligga kvar på samma nivå som förra året: - Vår resa att bli en av de bästa skolkommunerna fortsätter och det är väldigt glädjande att våra goda resultat kvarstår, säger Pernilla Bergqvist (L), ordförande i Barn- och ungdomsnämnden.

Hemtjänsten privatiseras efter nyår

Notiser Kommunfullmäktige har klubbat igenom LOV i hemtjänsten, Lagen om valfrihetssystem. Efter nyår sker den första förändringen: - Målet är att skapa valfrihet för våra invånare och det här är ett första led i det. Hur många olika aktörer som kommer att upphandlas och i vilken omfattning det blir till en början, är sådant som vi kommer att arbeta fram under hösten, säger Karsten Bjärbo (KD), ordförande i äldre- och omsorgsnämnden.

happyhomes_2019
banner_juni_helsida

Kommunen topprankas i kvinnofridsarbete

Nyheter Sigtuna kommun är bäst i länet på att skydda kvinnor mot mäns våld enligt den senaste Kvinnofridsbarometern: - Sigtuna kommun har i flera år stöttat kvinnojouren som gör ett fantastiskt jobb, kommenterar kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M).

sommar

Nya bussar rullade ut i kommunen

Notiser De nya bussarna har rullat ut från depån i Märsta i samband med att Transdev tar över efter Arriva: - När ett trafikområde byter trafikoperatör så görs det från ena dagen till den andra och förberedelserna inför trafikstarten har pågått i flera månader, säger Fredrik Beckius, affärschef för Stockholm Nord på Transdev Sverige AB.

colorama_april2

Många väntar på särskilt boende

Nyheter Sigtuna kommun har en kö på 32 personer till särskilda boenden: - Jag får intrycket av att man försöker minska kön med mer hemtjänst, säger sigtunabon Sverker Johansson som är engagerad i äldrefrågor.

defacto_helsida
fme_helsida
sbrf_helsida

Alliansens budget för 2020 klubbad

Politik Under onsdagen antogs budgeten för 2020: - Alliansmajoritetens budget - en långsiktig, ansvarsfull budget som nu stabiliserat en mycket bräcklig ekonomi och samtidigt förmår skjuta till 120 miljoner kronor till skola, förskola, äldreomsorg, trygghetsarbetet och våra andra kärnverksamheter, skriver Kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M) på Facebook.

nrh
sbrf_outsider
sportfiske_sommar
colorama_april
fme_outsider
connys
defacto_outsider