defacto_pan2020
Foto: Pressbild

Uppåt för bostadspriserna

Priserna på bostäder gick upp under maj enligt de senaste siffrorna från Newsworthy.

centrum_artikel

Både priserna på bostadsrätter och villor ökar i Sigtuna kommun den senaste månaden. Bostadsrätterna steg med tre procent och villapriserna med två procent. Dock såldes färre bostadsrätter än förra året. 136 bostadsrätter såldes mellan mars-maj i år vilket är tio färre än förra året, snittpriset låg på 1,8 miljoner kronor.

Fler villor såldes i år jämfört med förra året, 73 villor såldes mellan mars-maj, att jämföra med 66 stycken 2017. Snittpriset för en villa i kommunen var 4,5 miljoner kronor. Uppgången på bostadsmarknaden är generell över hela länet, tre procent ökade både villa och bostadsrättspriserna med i Stockholms län.

sigtunahem_sokbostad
2020_helsida
centrum_helsida2020
översiktsplanen 2021

Så kan framtidens kommun se ut

Nyheter Just nu kan man tycka till om den nya översikiktsplanen som kommunen ska ta fram. märsta.nu har djupdykt i vad kommuninvånare önskar sig.

Extra

Bil utsattes för stenkastning

Blåljus En bil utsattes under natten för stenkastning: - Det är en anmälan om skadegörelse mot bil upprättat, säger Eva Nilsson vid Polisens ledningscentral.

helsida_sommarlov
defacto_helsida
brobygget_midgard_helsida
brobygget_helsida_valsta

Hyresgäster störs av renoveringar

Bostad Hemblas renoveringar medan hyresgäster bor kvar har kritiserats av hyresgästerna enligt Hem & Hyra. På Tingvallavägen ledde renoveringarna till att en hyresgäst som bodde i en överliggande lägenhet drabbades av stress och panikångest enligt tidningen.

connys_helsida
happyhomes_sommar2020
studeravidare_helsida
ridskola_2020_outsider
centrum_sommar_out
nrh
swedol_outsider
sigtuna_vatten_outsider
outsider_sommarlov
brobygget_outsider_valsta
brobygget_midgard_outsider
studeravidare_outsider