defacto_pan2020
Foto: Peter Kroon/Arbetsförmedlingen

Uppåt för arbetslösheten föregående vecka

Arbetslösheten fortsatte öka något vecka 30.

centrum_artikel

Arbetslösheten i Sigtuna kommun fortsatte uppåt vecka 30 jämfört med vecka 29, ytterligare 9 personer skrev in sig och räknas som öppet arbetslösa. Totalt är det nu 3122 personer som är öppet arbetslösa, vecka 30 2019 var antalet 1293 personer öppet arbetslösa. Arbetslösheten i kommunen är över 10 procent, julis siffra över arbetslöshet kommer i början av augusti. Var tredje arbetslös person är utrikesfödd, hälften är kvinnor och strax över 400 var under 24 år.

centrum_helsida2020
speedy_vinter_helsida
vardcentral_helsida
defacto_helsida
sigtunastad_helsida
ridskola2020_helsida

Cykelstölderna ökade under pandemin

Nyheter Cykelstölderna i kommunen ökade under pandemiåret: - Förvara cykeln på en säker plats, ha den gärna inlåst över natten om det finns möjlighet. Tänk även på att Id-märka cykeln så att den går att identifiera och anteckna ramnumret, säger Josefin Hamilton, ansvarig för skadeförebyggande verksamhet på If.

Moderaterna_helsida2021

Ny översiktsplan ska ut på samråd

Nyheter En ny översiktsplan passerade Kommunstyrelsen i måndags: - Syftet med översiktsplanen är att redovisa kommunens inriktning för den långsiktiga utvecklingen av den fysiska miljön med en tidshorisont till år 2035, säger Mats Weibull (M), ordförande i Bygg- och miljönämnden.

dackskiftarna_helsida
connys_helsida
2020_helsida
rentawreck_helsida

Resam ger klimat- och energitips

Nyheter Rasam Sheibeh får den nyinrättade tjänsten som energi- och klimatrådgivare i Sigtuna kommun: - Som energiingenjör brinner jag för hållbara energilösningar. Jag kommer att göra mitt yttersta för att hjälpa kommunens invånare att minska sin klimatpåverkan, säger han i ett pressmeddelande.

happyhomes_sommar2020

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

sigtuna_vatten_outsider
connys
rentawreck_outsider
nrh
sigtunastad_outsider
dackskiftarna_outsider
speedy_vinter2020_outsider
ridskola_2020_outsider
vardcentral_outsider
moderaterna_sigtuna