defacto_pan2020
Preem i Arenberga blir en världsunik stationFoto: Daniel Iskander

Unikt drivmedel till nya Preem

Nya Preem i Märsta som ska byggas kommer att ha en världsunik diesel som blir Svanenmärkt.

Preem i Märsta kommer renoveras och byggnaden intill att rivas. När bygget är klart blir det på nytt en automatstation. Det blir ingen bemannad station som många märstabor i området efterfrågat. Dock kommer märstaborna att få tillgång till en världsunik diesel som är Svanenmärkt och uppfyller 22 kriterier som handlar om miljöpåverkan, produktion och socialt ansvar. Den innehåller 50 procent förnybart vilket innebär att varannan mil man kör är fossilfri oavsett vilken bil man har.
– 97 procent av fordonsflottan i Sverige i dag går på bensin eller diesel så för att nå klimatmålen behöver vi drivmedel som fungerar i de bilar som redan rullar på våra vägar, berättar Carolina Rössner, pressansvarig på Preem AB.

defacto_helsida
happyhomes_50
centrum_helsida2020
oppethus_helsida
connys_helsida
teatergrillen_helsida

Ny butiker till Terminal 5

Näringsliv Märkena CDLP, Urbanista och Chimi Eyewear startar upp en gemensam butik på Terminal 5: - För oss är det här ett helt nytt grepp med tre olika aktörer som samarbetar och verkar i en gemensam butik på flygplatsen, säger Anna Ericsson, Head of Passenger Experience på Stockholm Arlanda Airport, Swedavia.

WE startar Padelcenter i Sigtuna

Näringsliv Nyligen gjorde WE klart med padel i Arlandastad och ytterligare en anläggning öppnar i Sigtuna stadsängar om ungefär ett år: - Det här blir ett fantastiskt komplement till den träningsanläggning som WE till hösten öppnar i Stadsängarna i Lidls lokaler samt våra anläggningar på Stora Gatan, i Knivsta och i Arlandastad, säger Niklas Wikegård, delägare.

Ny styrelse leder Märsta Förenade

Näringsliv Märsta Förenade har valt styrelse med flera nya ledamöter: - Min ambition med styrelsearbetet i Märsta Förenade är att säkerställa att vi fungerar som ett bra team där alla känner sig trygga och bekväma med att kunna framföra sina åsikter, säger styrelseordförande Jan Olson.

Nytt läge för MPM Bilverkstad

Näringsliv Kompisarna Martin och Peter som driver MPM Bilverkstad har flyttat till nya lokaler i Arlandastad: - Det är fräschare här och det är uppbyggt som vi vill ha det, säger dem till märsta.nu

teatergrillen_outsider
nrh
connys
oppethus_outsider