budget_panorama
Foto: Google/Streetview

Unik dom i Valsta för sabotage mot blåljusverksmahet

Den man som nyligen dömdes för misshandel och sabotage mot blåljus var den första i landet som dömdes för det senare brottet.

fraga_liberalerna

märsta.nu har tidigare rapporterat om att en man dömts för sabotage för blåljusverksamhet då denne tog sönder en kamera som tillhörde polisen. Domen var den första av sitt slag i landet.
– Det är i sak inte viktigt var den första fällande domen för brottet ”Sabotage mot blåljusverksamhet” kom, dock är det av största vikt att den kom så snart som möjligt efter paragrafens inträde den 1 januari 2020, säger Jan Evensson, enhetschef regionala utredningsenheten i Stockholm.

Mannen kastade föremål mot en kamera så att den upphörde att fungera. Något som kunde försvåra polisens brottsbekämpande verksamhet och ingripande verksamhet i Valsta. I rätten ansågs han ha begått gärningen med uppsatt och han ska betala 769 kronor för kameran, detta då enbart skyddskåpan gick sönder och inte själva kameran:
– Region Stockholm satsar stort på tillfälliga kameror i framför allt de utsatta och särskilt utsatta områdena. Det är därför glädjande att skadegörelse på dessa kameror bedöms som allvarligt, fortsätter Jan Evensson.

Utöver sabotage mot blåljusverksamhet så dömdes han också för misshandel då han ska ha deltagit i en gruppmisshandel i Valsta. Det totala fängelsestraffet blev ett år och åtta månader.

kristina_helsida
julen_helsida
happyhomes_sommar2020
connys_helsida
defacto_helsida
helsida

Lurade COOP på 36 000 kronor

Notiser En man döms för omfattande bedrägeri som skett på flera platser i landet, bland annat lurades COOP i Märsta på varor för 36 000 kronor.

speedy_vinter_helsida
2020_helsida
centrum_helsida2020
manskold_helsida
meko_helsida
kkdk_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

centrum_sommar_out
julen_outsider
speedy_vinter2020_outsider
meko_outsider
budget_outsider
manskold_outsider
kkdk_outsider
nrh
outsider
kristina_outsider
sigtuna_vatten_outsider
ridskola_2020_outsider
swedol_outsider