defacto_pan
Michael Harvey med crew som arbetat med M/Y Ann-Katrin i sommar. Foto: Pressbild

Unik båt redo för trafik

Sigtunabon och förre politikern Michael Harveys projekt med att få en unik motorkryssare i trafik börjar gå i mål.

Michael Harvey har under två års tid tillsammans med sommarjobbare via kommunen hållit på med att få en av landets största och även mest unika motorkryssare i form för att gå i trafik på Mälaren. Båten är nu tät och snygg. Michael Harvey riktar ett tack till de sommarjobbare som ställt upp både 2016 och 2017, vissa var med båda åren och en har även fått löpande timanställning som underhållstekniker i företaget.

Båten, Ann-Katrin, byggdes 1955 helt i hondurasmahogny och skulle gå som representationsbåt för disponenten Gösta Hägglund vid Hägglunds industrier i Örnsköldsvik, berättar Michal Harvey. Båten är unik för sina 14 meter och är även en av de största mahognykryssarna av sitt slag. Sannolikt är hon också den första i landet med två maskiner enligt Michael Harvey.

Hon har legat i sjön i en hel vecka och är tät. En del justeringsarbeten ska utföras i Flottvik och sen bär det av till hemmahamnen i Sigtuna. Inom 14 dagar ska hon göra entre under stor flagg och med bubbel till den som vill möta upp och hälsa henne välkommen. Michael Harvey lovar ännu en nyhet men det kommer när det närmar sig ankomst.

frisyr_december
outsider

de FACTO får ny ägare

Näringsliv de FACTO Yrkeskläder i Arlandastad köps upp av Swedol: - 27 år efter att vi grundade bolaget är det dags att ta nästa steg i vår utveckling. Att bli en del av Swedolkoncernen känns både rätt och bra, säger Petter Cussil, grundare och VD för de FACTO

sigtuna_funkis
icavalsta_julbanner

Laddar för intensiv vinter på Arlanda

Näringsliv Märsta Förenade ökar med personal och fordon nu när vintern är här: - Vi är stolta att även denna vinter ha så mycket kompetent personal på plats för att säkerställa trygga förhållanden för all flygtrafik till och från Stockholm, säger försäljningschefen Stefan Haglund.

Ted Dahlström kommer hem till Clarion

Näringsliv Clarion Hotel Arlanda plockar hem Ted Dahlstrm från Clarion Sign, han blir nu Food & Beverage Manager: - Det känns härligt att få komma "hem" till Sigtuna och att verka i det snabbt expanderande Arlanda

korpen_jan-feb

Andie pratade trafiksäkerhet med skolbarnen

Näringsliv Lokale entreprenören Andie Lahdo besökte Tingvallaskolan för att prata om trafiksäkerhet: - Det känns väldigt bra att kunna ge något för Sigtuna kommuns barn, vi ser fram emot att fortsätta lära ut trafiksäkerhet, säger Lahdo i ett pressmeddelande.

sigtunavatten_standard
EXTRA

Sigtunabon tar över klassiska partystället

Näringsliv Sigtunabon Sten Carlgren som är ägare av Mister French-gruppen tar även klassiska Wisby Strand Kongress och Kallis Jallbadhuset på Gotland: - För oss är det viktigt att verksamheten åtnjuter ett högt förtroende på Gotland, och att den fortsätter utgöra draghjälp åt det lokala näringslivet och turistnäringen, säger Sten Carlgren i ett pressmeddelande

Märsta Förenade förstärker säljkåren

Näringsliv Märsta Förenade som på bara fem år mer än fördubblat sin omsättning förstärker säljkåren med tre personer: - Det kräver att vi även utökar styrkan av kompetenta projektledare som har kundkontakten. säger Staffan Haglund Försäljningschef Bygg och anläggning, i ett pressmeddelande.

Rosersbergs slott Svanenmärks

Näringsliv Rosersbergs slottshotell Svanenmärks: - Vi är stolta och glada över att kunna erbjuda våra gäster en ytterligare kvalitetsmärkning genom att nu också vara Svanmärkta, säger hotelldirektör Joakim Landén.

Elbilar får förtur på Arlanda

Näringsliv Swedavia går med i initiativet Nollzon vilket innebär att elbilar får förtur på bland annat Arlanda: - Swedavia har under många år konsekvent och tillsammans med partners arbetat med att minska koldioxidutsläppen från marktransporter, säger Lena Wennberg, miljöchef på Swedavia, i ett pressmeddelande.

funkis_2
nrh
banner_trerosor
connys