moderaterna_tack
Michael Harvey med crew som arbetat med M/Y Ann-Katrin i sommar. Foto: Pressbild

Unik båt redo för trafik

Sigtunabon och förre politikern Michael Harveys projekt med att få en unik motorkryssare i trafik börjar gå i mål.

Michael Harvey har under två års tid tillsammans med sommarjobbare via kommunen hållit på med att få en av landets största och även mest unika motorkryssare i form för att gå i trafik på Mälaren. Båten är nu tät och snygg. Michael Harvey riktar ett tack till de sommarjobbare som ställt upp både 2016 och 2017, vissa var med båda åren och en har även fått löpande timanställning som underhållstekniker i företaget.

Båten, Ann-Katrin, byggdes 1955 helt i hondurasmahogny och skulle gå som representationsbåt för disponenten Gösta Hägglund vid Hägglunds industrier i Örnsköldsvik, berättar Michal Harvey. Båten är unik för sina 14 meter och är även en av de största mahognykryssarna av sitt slag. Sannolikt är hon också den första i landet med två maskiner enligt Michael Harvey.

Hon har legat i sjön i en hel vecka och är tät. En del justeringsarbeten ska utföras i Flottvik och sen bär det av till hemmahamnen i Sigtuna. Inom 14 dagar ska hon göra entre under stor flagg och med bubbel till den som vill möta upp och hälsa henne välkommen. Michael Harvey lovar ännu en nyhet men det kommer när det närmar sig ankomst.

happy_homes_juli

Klart: Olle Larsson tar över Dragongate

Näringsliv Det är nu klart med att Sisyfos tar över Dragongate i Älvkarleby: - Som entreprenör, fastighetskille och samhällsbyggare tycker jag att Dragon Gate är bland det mest spännande man kan tänka sig. Precis som alla andra har jag fascinerats av historien. Nu är det vårt jobb att se till att det blir något bra av den här unika fastigheten, säger Olle Larsson, sigtunabo och VD på Sisyfos.

defacto_host2018

Så blir nya Lidl

Näringsliv De första huskropparna för Sigtuna stadsängar börjar ta form och inom kort kommer även Lidl att börja byggas

Anna tar över Destination Sigtuna

Näringsliv Sigtunabon Anna Lakmaker blir ny tillförordnad VD för Destination Sigtuna: - Med Anna Lakmakers bakgrund och erfarenhet är vi övertygade om att vi får ett kompetent tillskott som på ett professionellt och tydligt sätt kan utveckla bolaget ytterligare, säger Björn Jonzon, styrelseordförande i Destination Sigtuna.

hostfest_centrum
defacto_banner_sep

ABS Wheels går med i ledande branschförening

Näringsliv Märstaföretaget ABS Wheels har gått med i branschorganisationen Sveriges fordonsverkstäders förening: - Att ABS Wheels nu vill att alla sina återförsäljare ansluter sig för att öka tryggheten för fordonsägare är fantastiskt, säger Bo Ericsson, vd för Sveriges fordonsverkstäders förening

ABS Wheels dubblade omsättningen och expanderar

Näringsliv Arlandastadbaserade ABS Wheels meddelar att de nu nått 70 miljoner i omsättning och att de i kommande verksamhetsår siktar på 100 miljoner: - Totalt sett ökade vi omsättningen med 50 procent kontra föregående år, vilket tyder på att vi har gjort ett riktigt bra jobb, säger ABS Wheels marknadschef Jorge Castro till sajten Ehandel.se.

Nu tjänar du in dina pengar

Ekonomi Igår torsdag inföll den så kallade Skattefriadagen i Sigtuna kommun. Från och med idag fredag går allt du tjänar till dig själv.

nfc_vinter
skanela_matcher18-19
Norra Redovisningshuset
outsider
sbrf_sep
sportfiske_banner
objekt4
komvuxq3_4
sigtunavatten_standard
objekt3
objekt2
connys