varmedagar_panorama
Michael Harvey med crew som arbetat med M/Y Ann-Katrin i sommar. Foto: Pressbild

Unik båt redo för trafik

Sigtunabon och förre politikern Michael Harveys projekt med att få en unik motorkryssare i trafik börjar gå i mål.

centrum_tvaar

Michael Harvey har under två års tid tillsammans med sommarjobbare via kommunen hållit på med att få en av landets största och även mest unika motorkryssare i form för att gå i trafik på Mälaren. Båten är nu tät och snygg. Michael Harvey riktar ett tack till de sommarjobbare som ställt upp både 2016 och 2017, vissa var med båda åren och en har även fått löpande timanställning som underhållstekniker i företaget.

Båten, Ann-Katrin, byggdes 1955 helt i hondurasmahogny och skulle gå som representationsbåt för disponenten Gösta Hägglund vid Hägglunds industrier i Örnsköldsvik, berättar Michal Harvey. Båten är unik för sina 14 meter och är även en av de största mahognykryssarna av sitt slag. Sannolikt är hon också den första i landet med två maskiner enligt Michael Harvey.

Hon har legat i sjön i en hel vecka och är tät. En del justeringsarbeten ska utföras i Flottvik och sen bär det av till hemmahamnen i Sigtuna. Inom 14 dagar ska hon göra entre under stor flagg och med bubbel till den som vill möta upp och hälsa henne välkommen. Michael Harvey lovar ännu en nyhet men det kommer när det närmar sig ankomst.

icavalsta_semlor

Ny affär i hamn för Märsta Förenade

Näringsliv Märsta Förenade utökar samarbetet med Swerock och ska sköta ballasttransporter till Swerock: - För att kunna transportera det här krävs specialanpassade fordon, berättar Staffan Haglund, affärsområdeschef för bygg och anläggning på Märsta Förenade.

EXTRA

WE etablerar ännu en anläggning i Sigtuna

Näringsliv WE har tecknat avtal med Lidl om att etablera i deras nya fastighet i Sigtuna stadsängar 2020: - Med vår anläggning i Sigtuna stadsängar hoppas vi kunna erbjuda fler människor träning på sina villkor och bidra till ett friskare samhälle, säger grundarna av WE Niklas Wikegård och Jonas Eriksson i ett gemensamt uttalande.

happyhomes_2019

MaskinExpo tillbaka i maj

Näringsliv MaskinExpo kommer tillbaka i vår efter ett års uppehåll: - 2017 års besökare uppskattade det nya, kompakta mässområdet så det har vi kvar, säger Carina Tegelberg, marknadschef för MaskinExpo.

karby_varme1
connys
sangensemble
sigtunavatten_standard
bonava_helsida
defacto_helsida
arlandagolf

Synsam Märsta blev Årets butik

Näringsliv Synsam i Märsta har utsetts till årets franchisebutik inom Synsam Sverige: - Vi blev väldigt överraskade av att bli årets franchise butik 2018 eftersom vi är en av de minsta butikerna inom Synsam, säger ägaren Ann-Charlotte Berglund till märsta.nu

sh_oppet
extravaganza_outsider
karby2
ridskola2019_outsider
defacto_outsider
bonava_outsider