defacto_pan
Michael Harvey med crew som arbetat med M/Y Ann-Katrin i sommar. Foto: Pressbild

Unik båt redo för trafik

Sigtunabon och förre politikern Michael Harveys projekt med att få en unik motorkryssare i trafik börjar gå i mål.

farsdag_cemtrum

Michael Harvey har under två års tid tillsammans med sommarjobbare via kommunen hållit på med att få en av landets största och även mest unika motorkryssare i form för att gå i trafik på Mälaren. Båten är nu tät och snygg. Michael Harvey riktar ett tack till de sommarjobbare som ställt upp både 2016 och 2017, vissa var med båda åren och en har även fått löpande timanställning som underhållstekniker i företaget.

Båten, Ann-Katrin, byggdes 1955 helt i hondurasmahogny och skulle gå som representationsbåt för disponenten Gösta Hägglund vid Hägglunds industrier i Örnsköldsvik, berättar Michal Harvey. Båten är unik för sina 14 meter och är även en av de största mahognykryssarna av sitt slag. Sannolikt är hon också den första i landet med två maskiner enligt Michael Harvey.

Hon har legat i sjön i en hel vecka och är tät. En del justeringsarbeten ska utföras i Flottvik och sen bär det av till hemmahamnen i Sigtuna. Inom 14 dagar ska hon göra entre under stor flagg och med bubbel till den som vill möta upp och hälsa henne välkommen. Michael Harvey lovar ännu en nyhet men det kommer när det närmar sig ankomst.

happy_homes_juli

Nya VIP-lokaler på Arlanda

Näringsliv Arlanda VIP flyttar från Terminal 5 till 2 och får en yta på 2000 kvadratmeter: - Vi är glada att nu kunna erbjuda fler möjligheten att boka en VIP-upplevelse för att få den bästa starten på resan, säger Peder Grunditz, flygplatsdirektör på Stockholm Arlanda Airport.

Hotellen ska bli plastfria till 2020

Näringsliv Hotellen inom Destination Sigtuna ska inom drygt ett års tid bli plastfria: - Vi är redan igång och första steget är att inventera engångsartiklar av plast och göra en nollmätning av våra partners plastförbrukning, säger Anna Lakmaker, tf VD på Destination Sigtuna.

sportfiskebanner2
defacto_host2018

Snart öppnar Subway

Näringsliv Subway startar upp restaurang i Märsta centrum innan månaden är slut: - Vi väljer att etablera i Märsta eftersom att vi tror på att konceptet Subway fungerar bra i Märsta, berättar franchisetagare Patrik Andersson.

Effekt Svenska AB expanderar

Näringsliv Märstaföretaget Effekt Svenska AB förvärvar Global fastighetsservice AB. I och med affären kommer Effekt Svenska AB att omsätta ca 150 miljoner kronor.

Nya satsningar från SAS

Näringsliv SAS lanserar fyra nya direktlinjer från Arlanda med start i vår: - Vi välkomnar SAS fortsatta satsning på Arlanda, säger Elizabeth Axtelius, flygmarknadsdirektör på Swedavia, i ett pressmeddelande.

EXTRA

Märstabon kan prisas på Motorgalan

Näringsliv Märstabon Jorge Castro är en av tre gör upp om priset som årets marknadsförare inom fordonsbranschen: - Jag känner mig jätte stolt över att ha blivit nominerad, säger Jorge till märsta.nu

Bjurfors etablerar på Tingvalla

Nyöppnat Bjurfors kommer in på mäklarmarknaden i kommunen: - Efter många år i branschen och med stort kontaktnät och erfarenhet vill man sätta sin egen prägel på rutiner och processer, säger kontorschefen Marie Karademir i ett pressmeddelande.

sbrf_sep
outsider
komvuxq3_4
connys
objekt3
nrh_sigtuna
objekt2
objekt4
sportfiske_banner