fastpartner_sommar2
Michael Harvey med crew som arbetat med M/Y Ann-Katrin i sommar. Foto: Pressbild

Unik båt redo för trafik

Sigtunabon och förre politikern Michael Harveys projekt med att få en unik motorkryssare i trafik börjar gå i mål.

Michael Harvey har under två års tid tillsammans med sommarjobbare via kommunen hållit på med att få en av landets största och även mest unika motorkryssare i form för att gå i trafik på Mälaren. Båten är nu tät och snygg. Michael Harvey riktar ett tack till de sommarjobbare som ställt upp både 2016 och 2017, vissa var med båda åren och en har även fått löpande timanställning som underhållstekniker i företaget.

Båten, Ann-Katrin, byggdes 1955 helt i hondurasmahogny och skulle gå som representationsbåt för disponenten Gösta Hägglund vid Hägglunds industrier i Örnsköldsvik, berättar Michal Harvey. Båten är unik för sina 14 meter och är även en av de största mahognykryssarna av sitt slag. Sannolikt är hon också den första i landet med två maskiner enligt Michael Harvey.

Hon har legat i sjön i en hel vecka och är tät. En del justeringsarbeten ska utföras i Flottvik och sen bär det av till hemmahamnen i Sigtuna. Inom 14 dagar ska hon göra entre under stor flagg och med bubbel till den som vill möta upp och hälsa henne välkommen. Michael Harvey lovar ännu en nyhet men det kommer när det närmar sig ankomst.

ABS Wheels dubblade omsättningen och expanderar

Näringsliv Arlandastadbaserade ABS Wheels meddelar att de nu nått 70 miljoner i omsättning och att de i kommande verksamhetsår siktar på 100 miljoner: - Totalt sett ökade vi omsättningen med 50 procent kontra föregående år, vilket tyder på att vi har gjort ett riktigt bra jobb, säger ABS Wheels marknadschef Jorge Castro till sajten Ehandel.se.

vuxenutbildning2

Nu tjänar du in dina pengar

Ekonomi Igår torsdag inföll den så kallade Skattefriadagen i Sigtuna kommun. Från och med idag fredag går allt du tjänar till dig själv.

steningeslottsommar
socialutmarkelse
sap_valet2018
sportfiskebanner2

SAS-linje till Hong Kong flyttas

Näringsliv Den stora SAS-linjen mellan Arlanda-Hong Kong flyttas till Köpenhamn: - SAS har en stark närvaro på alla stora skandinaviska flygplatser. För oss är det viktigt att se över alla våra linjer kontinuerligt för att kunna maximera effekterna för både passagerare och vår lönsamhet, säger Karl Sandlund, SAS.

Näringslivslunch i Kulturlänken

Näringsliv Kommunen tappar i olika näringslivsrankingar men i samband med näringslivslunchen som hölls på tisdagen framkom en bild om lönsamma företag med potential för mer.

Ny linje från Norwegian trots flygskatten

Näringsliv Norwegian som tidigare i veckan deklarerade att man slutar flyga till två destinationer i USA från Arlanda lanserar nu en ny rutt mellan Arlanda-Tallin: - Vi kommer ha viss kapacitetsökning i Sverige i år men en större kapacitetsökning kommer till grannländerna, säger Norwegians kommunikationschef Charlotte Holmberg Jacobsson till Dagens Industri.

forskontor
vuxentutbildning
outsider_moderat
veterankraft_standard
Norra Redovisningshuset
outsider_defacto
yearlingsales
connys
objekt2
sap_outsider
sigtunavatten_standard
val2018
objekt3
nfc_vinter
objekt4