moderater_pan_sommar
Foto: Google Streetview

Ungdomsmottagningen flyttar till Södergatan

Ungdomsmottagningen flyttar till nya lokaler i Märsta läkarhus från och med 1:a oktober.

Ungdomsmottagningen flyttar verksamheten till Södergatan 19A där Märsta läkarhus finns. I lokalerna finns sedan tidigare andra vårdinrättningar och ungdomsmottagningen med 1500 besökare om året får en mer lämpad plats att finnas i.
– Många ungdomar kommer till oss flera gånger under en månad. Det kan till exempel handla om återbesök hos barnmorska eller samtalsserier med kurator. Sedan har vi ju de som får rådgivning per telefon och de som kommer till oss för att hämta gratis kondomer och de journalförs inte. Besöken som vi får av skolklasser är inte heller medräknade i statistiken, säger Paula Wallenius, enhetschef på Individ- och familjeomsorgsförvaltningen.

Om det finns behov kan ungdomsmottagningen även remittera ungdomar till andra specialister och i och med flytten underlättas samverkan med andra resurser. Generellt mår dock ungdomarna bra enligt Paula Wallenius.
– Den vanligaste anledningen till att de besöker oss är att de är i behov av preventivmedel eller för att de har eller är oroliga för att de har någon sexuellt överförd infektion. Men sedan finns det de som fångas upp för psykisk ohälsa eller dåligt mående, och de har ofta stora behov, berättar Paula Wallenius.

mp_helsida_april
pantamera_avc_helsida
centrum_sommar2022_helsida
connys_helsida
kso_helsida
helsida_sfs
defacto_helsida

Risk för skyfall i augusti

Nyheter Under fredagen var det ett kraftigt skyfall i kommunen med stor mängd nederbörd på kort tid. Risken för översvämningar är överhängande när det faller mycket regn på kort tid.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

mp_outsider2022
kso-duell_out
connys
nrh
centrum_sommar_outsider2022
ridskola_2020_outsider
moderat_outsider
swedol_outsider
sfs_out
pantamera_out