sommar
Ungdomsgänget rånade en sigtunabo på sin Porsche och kraschade den kort därpåFoto: Polisens förundersökningsmaterial

Ungdomsgänget fälls för porscherånet

En person av fyra döms till fängelse för porscherånet i augusti.

marstakalaset_artikel

Fyra personer dömdes för porscherånet, domen meddelades på måndagen. Men bara en av de inblandade döms till fängelse, en 18-årig pojke. Han döms för rån, smitning och ringa narkotikabrott till 1,4 år i fängelse. En 18-årig pojke döms för rån, ringa narkotikabrott och smitning till sju månaders sluten ungdomsvård. Två flickor, 18 och 21 år gamla döms till villkorlig dom för sin medverkan i rånet.

Mannen som de rånade kommer att få skadestånd från de inblandade på totalt 31 000 kronor. Eftersom bilen lösts in av försäkringsbolaget så behöver de dömda inte utge skadestånd för bilens värde. Rätten haft ålder och livsförhållanden i beaktande när de utdömde straffen, bland annat motsvarar flickornas straffvärde 9 månaders fängelse men rätten anser att det inte är troligt att de kommer göra sig skyldiga till framtida brott samt att de lever under ordnade förhållanden.

 

happyhomes_2019

Anställda vittnar om uteblivna löner

Nyheter märsta.nu har den senaste tiden fått många samtal från personal inom äldreomsorgen som vittnar om att deras timmar inte registreras som de ska och att löner uteblir: - Vi tar på oss extra arbetspass men får inte betalt för det, säger en av personerna.

Många gick på lovskola

Nyheter Sigtuna kommuns sommarskola för nior utan behörighet till gymnasiet har varit lyckad och de flesta har nu nått gymnasiebehörighet.

kontor_thaifong
sigtunavatten_standard

Polisen satsar på sänkt hastighet denna vecka

Nyheter Denna vecka kommer det att vara nationell trafiksäkerhetsvecka och polisen kommer främst vara utanför skolor: - Vi arbetar för att fler ska följa hastighetsgränserna genom att till exempel genomföra hastighetskontroller, säger Ursula Edström, trafikstrateg på Polisen.

marstakalas_helsida
sommar_centrum
defacto_helsida
sommar
tonårsmordet

Pappan: Ingen letade efter min son

Nyheter Polisen kritiseras av föräldrarna till den mördade 15-åringen som hittades i Valstas elljusspår i vintras: - Varför letade ingen efter min son, frågar sig pappan i ett reportage i Dagens Nyheter.

ica_valsta_choklad
EXTRA

Pojke rånades i Valsta

Blåljus En pojke rånades under kvällen i Valsta av flera personer: - Han blev av med klocka, halskedja och mobiltelefon, säger Anna Westberg, presstalesperson vid Polisens ledningscentral.

colorama_april2
nrh
defacto_outsider
connys
arlanda_golf_juli2_outsider
sportfiske_sommar
colorama_april