defacto_pan
Ungdomsgänget rånade en sigtunabo på sin Porsche och kraschade den kort därpåFoto: Polisens förundersökningsmaterial

Ungdomsgänget fälls för porscherånet

En person av fyra döms till fängelse för porscherånet i augusti.

rosta_sigtuna2

Fyra personer dömdes för porscherånet, domen meddelades på måndagen. Men bara en av de inblandade döms till fängelse, en 18-årig pojke. Han döms för rån, smitning och ringa narkotikabrott till 1,4 år i fängelse. En 18-årig pojke döms för rån, ringa narkotikabrott och smitning till sju månaders sluten ungdomsvård. Två flickor, 18 och 21 år gamla döms till villkorlig dom för sin medverkan i rånet.

Mannen som de rånade kommer att få skadestånd från de inblandade på totalt 31 000 kronor. Eftersom bilen lösts in av försäkringsbolaget så behöver de dömda inte utge skadestånd för bilens värde. Rätten haft ålder och livsförhållanden i beaktande när de utdömde straffen, bland annat motsvarar flickornas straffvärde 9 månaders fängelse men rätten anser att det inte är troligt att de kommer göra sig skyldiga till framtida brott samt att de lever under ordnade förhållanden.

 

(V) vill utlysa nödläge om klimatet

Politik Vänsterpartiet i Sigtuna kommun lämnar in en motion tillfullmäktige om att utlysa nödläge för klimatet: - För några veckor sen så satt representanter från nästan alla kommunens partier i Valsta kyrkas samtal om klimatet och var överens om att en snabb klimatomställning mot ett framtida hållbart samhälle var högsta prioritet. Menar de allvar med det så hoppas vi att de röstar på vår motion om att utlysa klimatnödläge. Vi har inte tid att vänta, säger gruppledare Niklas Andersson.

happyhomes_2019
eu-valet

Valet är igång

Politik Vallokalerna öppnade upp vid 8-tiden på söndagen: - Det är många poströster som kommit in, säger Torsten Cedervi, vallokalens ordförande i Prästängarna/S:t Per.

moderaternamaj

Märstabo lurade bilägare

Notiser En märstabo döms för grovt bedrägeri sedan han lurat 18 målsäganden att sälja sina bilar via honom men betalade inte ut ersättningen till dem.

nationaldag_helsida
oppning_helsida
EXTRA

Misshandel på skola

Blåljus Polis har upprättat en anmälan om misshandel och ofredande efter ett bråk på en skola i kommunen: - Det är minderåriga som är inblandade så jag kan inte uttala mig om vad som har hänt, säger Eva Nilsson vid Polisens ledningscentral.

rosta_sigtuna2

Kvotflyktingar riskerar vräkning

Nyheter Kvotflyktingar som kommit till kommunen kommer nu att vräkas: - Kommunen har i grunden en skyldighet mot kvotflyktingar på samma sätt som alla andra invånare i form av stöd från socialtjänst, barnomsorg, skola, osv, uppger Anna Jernberg Carlsson, pressansvarig i kommunen.

bonava_maj_helsida
mp_eu
varfest_helsida
v_eu_helsida
nationaldag_out
fme_outsider
rosta_sigtuna
sap_outsider_eu
defacto_outsider
colorama_april
oppning_outsider
sh_bovard_out
connys
ridskola2019_outsider
bonava_maj_outsider
nrh
mp_eu_outsider
moderaterna_maj_outsider
sh_oppet
v_eu