defacto_pan2020
Foto: Genrebild/Jamshid Jamshidi

Ungdomsgäng inför rätta

Fyra ungdomar mellan 19-16 år ställdes på tisdagen inför rätten för anstiftan till misshandel och misshandel.

centrum_artikel

Två av ungdomarna ska enligt stämningsansökan vid Attunda tingsrätt ha förmått två av sina kamrater att misshandla en annan yngling på Västra Bangatan i september. De två som utförde misshandeln slog sitt offer i magen och ansiktet samt tog grepp om halsen. Målsäganden ådrog sig smärta, sårskada och blodvite. Åklagaren valde att driva ett allmänt åtal eftersom de inblandade är unga. Två vittnen såg händelsen och kallades in i samband med rättegången.

speedy_vinter_helsida
ridskola2020_helsida
centrum_helsida2020

Därför var vattnet brunt i centrala Märsta

Nyheter Boende i centrala Märsta fick i morse brunt vatten ur kranarna: - Det missfärgade vattnet beror på att vi har underhållsspolat vattenledningarna i gatan, säger Håkan Stallman, chef för drift rörnät på Sigtuna Vatten och renhållning.

defacto_helsida
coronapandemin

Vädjar till stockholmare att stanna hemma

Politik Liberalerna i Region Stockholm uppmanar stockholmare att stanna hemma över sportlovet: - Vi längtar alla efter en normal vardag – och ett normalt sportlov. Men pandemin är ett överhängande hot, en tredje våg riskerar att drabba oss om vi inte håller ut och håller avstånd ett tag till. Därför är det viktigt att följa både tidigare och nya rekommendationer, säger Anna Starbrink (L), sjukvårdsregionrådet.

happyhomes_sommar2020
connys_helsida

Tunnlar fräschas upp

Notiser Kommunen rustar upp tunlarna på gång- och cykelvägar under året. De kommer att målas om och få belysning.

2020_helsida
meko_helsida
EXTRA

Sigtuna kommun närmar sig 50 000

Nyheter Sigtuna kommun växer med 573 invånare under 2020: - Det som gör att folkmängden i Sigtuna ökar jämfört med året före är framför allt inflyttningen. Kommunen registrerar 5 226 inflyttade, jämfört med 4 848 utflyttade, säger Linus Garp, befolkningsstatistiker på SCB.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

ridskola_2020_outsider
speedy_vinter2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider
connys
nrh
centrum_sommar_out
meko_outsider
swedol_outsider