arlandagk_panorama
Vansinnesfärde slutade i korsningen Ragvaldsbovägen/PrästängsvägenFoto: Daniel Iskander
Det var en kolsyrepistol som användesFoto: polisen

Ungdomsgäng åtalas för vansinnesfärden och porscherånet

Förra veckan väcktes åtal mot de fyra ungdomarna för porscherånet och vansinnesfärden i Sigtuna.

centrum_pask

29:e augusti rånades en man i Sigtuna på sin porsche genom pistolhot, gärningsmännen körde sedan direkt in i en annan bil i korsningen Ragvaldsbovägen/Prästängsvägen. Nu åtalas fyra ungdomar för rånet samt. De två som ansågs drivande i brottet åtalas också för smitning från trafikolycksplats och två åtalas för ringa narkotikabrott.

Polisen har gjort en rekonstruktion av rånet som visar att ett person gick in, höll upp ett vapen i garaget och tvingade ner målsäganden på marken. Vapnet har sedan visat sig vara en kolsyrepistol.

De två ungdomarna som misstänks utfört rånet plockades upp efter kollisionen av de två andra, efter fyra minuter kom de tillbaka och kändes då igen av vittnen som höll kvar dem tills polisen kom. De fyra misstänkta är mellan 21-17 år gamla, en av dem är folkbokförd i Märsta.

Uppdaterad kl. 18.28

logistik_utbildning

Glad påsk

Notiser Vi på märsta.nu önskar alla våra läsare en glad påsk!

ica_pask
happyhomes_2019

Kommunens pressansvarige drabbades av blodpropp som 23-åring

Nyheter Sigtuna kommuns pressansvarige Anna Jernberg Carlsson fick blodpropp som 23-åring, nu vill hon uppmärksamma andra unga på att propp kan slå till när som helst: - Uteslut inte proppar för att du är i 20-årsåldern. Ju tidigare man upptäcker det, desto bättre hjälp kan man få, säger hon till Malou efter tio enligt Expressen.

valsta_utveckling
bonava_helsida

Valsta får kontaktcenter

Notiser Valsta Centrum får ett kontaktcenter som invigs efter påsk: - Vi flyttar ut delar av vår service från kommunhuset till platser som är närmare invånarna, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande

centrum_pask_helsida
fme_helsida

Langby ny ordförande i SigtunaHem

Politik Erik Langby blir ny styrelseordförande i SigtunaHem efter Peter Kockum: - Det är roligt att komma in som styrelseordförande i ett välskött bolag som är i en spännande utveckling, säger Erik Langby i ett uttalande.

colorama_april2

Ta det lugnt i påsktrafiken

Notiser Polisen uppmanar påskresenärer som ska ut på vägarna att köra försiktigt då det är en av de mest trafikerade helgerna under året.

Högt betyg för livsmedelskontrollanterna

Nyheter Kommunens livsmedelskontrollanter tillhör några av landets bästa enligt Sveriges kommuner och landsting: - Målet är ju att det ska vara tydligt för företagarna vilka lagkrav som gäller, men de ska också känna att vi gärna hjälper till med stöd och rådgivning, säger Magdalena Alehagen, samordnare för livsmedelskontrollen i kommunen.

defacto_helsida
defacto_outsider
fme_outsider
colorama_april
sh_oppet
valsta_utveckling_2
bonava_outsider
sigtunavatten_outsider
ridskola2019_outsider