luciakroning_sh
Vansinnesfärde slutade i korsningen Ragvaldsbovägen/PrästängsvägenFoto: Daniel Iskander
Det var en kolsyrepistol som användesFoto: polisen

Ungdomsgäng åtalas för vansinnesfärden och porscherånet

Förra veckan väcktes åtal mot de fyra ungdomarna för porscherånet och vansinnesfärden i Sigtuna.

oppethus_agy

29:e augusti rånades en man i Sigtuna på sin porsche genom pistolhot, gärningsmännen körde sedan direkt in i en annan bil i korsningen Ragvaldsbovägen/Prästängsvägen. Nu åtalas fyra ungdomar för rånet samt. De två som ansågs drivande i brottet åtalas också för smitning från trafikolycksplats och två åtalas för ringa narkotikabrott.

Polisen har gjort en rekonstruktion av rånet som visar att ett person gick in, höll upp ett vapen i garaget och tvingade ner målsäganden på marken. Vapnet har sedan visat sig vara en kolsyrepistol.

De två ungdomarna som misstänks utfört rånet plockades upp efter kollisionen av de två andra, efter fyra minuter kom de tillbaka och kändes då igen av vittnen som höll kvar dem tills polisen kom. De fyra misstänkta är mellan 21-17 år gamla, en av dem är folkbokförd i Märsta.

Uppdaterad kl. 18.28

defacto_host2018
oppethus_agy
EXTRA

Varnar för farlig lek på skolgård

Nyheter Sigtuna Märsta Gymnastikklubb varnar sina medlemmar för en ny lek som förekommit på skolgårdar. Bland annat ska det ha resulterat i att en flicka fick åka ambulans till sjukhus.

sportfiskebanner2
happy_homes_juli
budget2019

Mer till skolor och äldreomsorgen

Politik Den borgerliga alliansen har lagt fram ett budgetförslag som ska gå igenom Kommunstyrelsen. I den ingår satsningar på förskola, skola, individ- och familjeomsorg samt äldreomsorg.

EXTRA

Kameraövervakning införs i Valsta

Nyheter Valsta får kameraövervakning meddelar lokalpolisområdeschef Emil Andersson: - Irriterat bland de kriminella eftersom vi valt att övervaka deras bästa plats, skriver han på Twitter.

Barnahus för brottsutsatta barn invigt

Nyheter Barn som blir utsatta för brott i bland annat Sigtuna kommun hänvisas till Barnahus Stockholm Nord som ligger i Sollentuna: - Ett sammanslaget Barnahus innebär fler ärenden under samma tak, berättar Anna-Karin Åberg, t f chef för individ- och familjeomsorgsförvaltningen i Sigtuna kommun.

outsider
objekt2
komvuxq3_4
objekt4
skridskoskola
colorama_vinter
sbrf_sep
objekt3
nrh_lania
connys
sportfiske_banner