dackskiftarna_panorama
Vansinnesfärde slutade i korsningen Ragvaldsbovägen/PrästängsvägenFoto: Daniel Iskander
Det var en kolsyrepistol som användesFoto: polisen

Ungdomsgäng åtalas för vansinnesfärden och porscherånet

Förra veckan väcktes åtal mot de fyra ungdomarna för porscherånet och vansinnesfärden i Sigtuna.

29:e augusti rånades en man i Sigtuna på sin porsche genom pistolhot, gärningsmännen körde sedan direkt in i en annan bil i korsningen Ragvaldsbovägen/Prästängsvägen. Nu åtalas fyra ungdomar för rånet samt. De två som ansågs drivande i brottet åtalas också för smitning från trafikolycksplats och två åtalas för ringa narkotikabrott.

Polisen har gjort en rekonstruktion av rånet som visar att ett person gick in, höll upp ett vapen i garaget och tvingade ner målsäganden på marken. Vapnet har sedan visat sig vara en kolsyrepistol.

De två ungdomarna som misstänks utfört rånet plockades upp efter kollisionen av de två andra, efter fyra minuter kom de tillbaka och kändes då igen av vittnen som höll kvar dem tills polisen kom. De fyra misstänkta är mellan 21-17 år gamla, en av dem är folkbokförd i Märsta.

Uppdaterad kl. 18.28

Ökning av arbetsplatsolyckor i kommunne

Nyheter Fackförbundet Byggnads kommer att ge sig ut på en länsomfattande inspektion av byggnadsplatser, detta för att kontrollera så att säkerheten efterlevs. I Kommunen har 16 arbetsplatsolyckor skett bara i år.

defacto_helsida
ica_oktober
sigtunavatten_standard

Sänkt hastighet på Valstavägen

Nyheter En del av Valstavägen får sänkt hastighet: - Den lokala trafikföreskriften om hastighetsbegränsningen är resultatet av en del i arbetet med stadsbyggnadsprojektet Valsta 2030, säger Anna-Carin Mattsson, gatu- och parkchef i Sigtuna kommun.

happyhomes_2019
EXTRA

Förbipasserande attackerades av knivman

Nyheter En man greps i Valsta under förmiddagen sedan han försökt attackera förbipasserande med en kniv: - Han försökte hugga en man med barnvagn och två barn, säger ett vittne till märsta.nu

dackskiftarna_helsida
fme_oktober
EXTRA

Fyra års fängelse för att ha försökt tända på skola

Nyheter En 23-årig man döms för grov mordbrand sedan han försökt sätta eld på Väringaskolan i Sigtuna. Mannen som var påverkad av både alkohol och läkemedel hade köpt bensin på den närliggande macken och kastade över skolfasaden innan tände eld.

Bergqvist om nya skolrankingen: Visar styrkor och svagheter

Politik märsta.nu rapporterade på onsdagen om Lärarförbundets ranking av skolkommunerna där Sigtuna är på plats 201: - Lärarförbundets ranking visar både våra styrkor och svagheter. Det som är mest positivt är att vår positiva kvalitetsutveckling håller i sig med förbättrade kunskapsresultat när det gäller andel godkända elever och meritvärde årskurs 9. Utifrån våra förutsättningar är vi bland de bästa i Sverige, det är helt fantastiskt, uppger Barn- och ungdomsnämndens ordförande Pernilla Bergqvist (L).

defacto_outsider
connys
nrh
colorama_april2