budget_panorama
Water Solution UF; Julia Gustavsson, Melda Mutlu och Jesper D´AllessandroFoto: Insändarbild

Ungdomar vill hjälpa kommuninvånare att spara vatten

I tider av miljötänk har tre elever på Arlandagymnasiet börjat sälja en produkt för att minska kommuninvånares vattenförbrukning.

fraga_liberalerna

Eleverna Melda Mutlu, Julia Gustavsson och Jesper D´Allesandro har startat ett företag inom Ung Företagsamhet på Arlandagymnasiet. Deras affärsidé är att hjälpa kommuninvånare att spara vatten. En produkt som placeras intill kranen och visar hur mycket vatten du förbrukat under dagen. Företaget har de kallat Water Solution UF. Enligt eleverna förbrukar man ca 160 liter vatten per person/dag. Lösningen innebär att varje person sparar in 15 liter per dag.
– Genom att du använder produkten vid din kran kan du klart och tydligt se när din miljövänliga användningstid har passerats. Detta ger insikt och blir en tankeställare som får dig att påverka hur mycket vatten du vill använda dagligen, berättar Julia Gustavsson.

Jesper D´Allessandro och övriga i hans företag tycker att det är viktigt att man ändrar sin vattenförorening. Budskapet är att man vill hjälpa invånarna att bidra till en positiv miljöpåverkan. Produkten, en så kallad Shower Timer, kostar endast hundra kronor.
– Vi upplever att många vill göra något åt miljön men det saknas någonting konkret i vardagen i varje hushåll. Det har vi nu en konkret lösnings på, säger trion i ett gemensamt uttalande.

2020_helsida
happyhomes_sommar2020
kkdk_helsida
helsida
connys_helsida
defacto_helsida
meko_helsida
manskold_helsida
centrum_helsida2020
speedy_vinter_helsida
centrum_sommar_out
speedy_vinter2020_outsider
manskold_outsider
budget_outsider
kkdk_outsider
meko_outsider
sigtuna_vatten_outsider
outsider
nrh
ridskola_2020_outsider
swedol_outsider