defacto_pan2020
Water Solution UF; Julia Gustavsson, Melda Mutlu och Jesper D´AllessandroFoto: Insändarbild

Ungdomar vill hjälpa kommuninvånare att spara vatten

I tider av miljötänk har tre elever på Arlandagymnasiet börjat sälja en produkt för att minska kommuninvånares vattenförbrukning.

Eleverna Melda Mutlu, Julia Gustavsson och Jesper D´Allesandro har startat ett företag inom Ung Företagsamhet på Arlandagymnasiet. Deras affärsidé är att hjälpa kommuninvånare att spara vatten. En produkt som placeras intill kranen och visar hur mycket vatten du förbrukat under dagen. Företaget har de kallat Water Solution UF. Enligt eleverna förbrukar man ca 160 liter vatten per person/dag. Lösningen innebär att varje person sparar in 15 liter per dag.
– Genom att du använder produkten vid din kran kan du klart och tydligt se när din miljövänliga användningstid har passerats. Detta ger insikt och blir en tankeställare som får dig att påverka hur mycket vatten du vill använda dagligen, berättar Julia Gustavsson.

Jesper D´Allessandro och övriga i hans företag tycker att det är viktigt att man ändrar sin vattenförorening. Budskapet är att man vill hjälpa invånarna att bidra till en positiv miljöpåverkan. Produkten, en så kallad Shower Timer, kostar endast hundra kronor.
– Vi upplever att många vill göra något åt miljön men det saknas någonting konkret i vardagen i varje hushåll. Det har vi nu en konkret lösnings på, säger trion i ett gemensamt uttalande.

centrum_helsida2020
2020_helsida
boisigtuna
defacto_helsida
happyhomes_sommar2020
festspec_host2020_helsida
connys_helsida

Husläkarjourer föreslås avvecklas

Nyheter Systemet med husläkarjourer föreslås avvecklas: - Närakuterna ska ta hand patienter som behöver akut vård som inte kan få det hos sin husläkare men som inte behöver akutsjukhusets alla resurser, säger enhetschef Christoffer Bernsköld på Hälso- och sjukvårdsförvaltningen.

Vattenskador oroar sigtunabor

Nyheter Drygt 1000 stockholmare har medverkat i en undersökning om vattenskador som Länsförsäkringar beställt, bland dessa några sigtunabor.

sigtuna_vatten_outsider
ridskola_2020_outsider
swedol_outsider
festspec_host2020_outsider
nrh