defacto_pan2020
Water Solution UF; Julia Gustavsson, Melda Mutlu och Jesper D´AllessandroFoto: Insändarbild

Ungdomar vill hjälpa kommuninvånare att spara vatten

I tider av miljötänk har tre elever på Arlandagymnasiet börjat sälja en produkt för att minska kommuninvånares vattenförbrukning.

centrum_artikel

Eleverna Melda Mutlu, Julia Gustavsson och Jesper D´Allesandro har startat ett företag inom Ung Företagsamhet på Arlandagymnasiet. Deras affärsidé är att hjälpa kommuninvånare att spara vatten. En produkt som placeras intill kranen och visar hur mycket vatten du förbrukat under dagen. Företaget har de kallat Water Solution UF. Enligt eleverna förbrukar man ca 160 liter vatten per person/dag. Lösningen innebär att varje person sparar in 15 liter per dag.
– Genom att du använder produkten vid din kran kan du klart och tydligt se när din miljövänliga användningstid har passerats. Detta ger insikt och blir en tankeställare som får dig att påverka hur mycket vatten du vill använda dagligen, berättar Julia Gustavsson.

Jesper D´Allessandro och övriga i hans företag tycker att det är viktigt att man ändrar sin vattenförorening. Budskapet är att man vill hjälpa invånarna att bidra till en positiv miljöpåverkan. Produkten, en så kallad Shower Timer, kostar endast hundra kronor.
– Vi upplever att många vill göra något åt miljön men det saknas någonting konkret i vardagen i varje hushåll. Det har vi nu en konkret lösnings på, säger trion i ett gemensamt uttalande.

studeravidare_helsida

Ordförandebeslut om försörjningsstöd tas om

Politik Mattias Askerson (M), ordförande i Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden får bakläxa av Förvaltningsrätten för att han inte hanterade frågan gällande att inte betala försörjningsstöd till personer som vistas illegalt i landet på rätt sätt.

marina_helsida
kcbygg_helsida
studenten2020_helsida
coronapandemin

Fem nya dödsfall i kommunen

Nyheter Kommunen har drabbats av fem nya dödsfall i covid-19 under förra veckan: - Det viktigaste sättet att få ner antalet fall med covid-19 är att stockholmarna fortsätter följa Folkhälsomyndighetens råd, säger smittskyddsläkaren Per Follin.

speedy_helsida
sommarlov_helsida

Krafttag mot tjuvfiske i Garnsviken

Nyheter Nu ska Sigtuna fiskevårdsförening och Sportfiskarna ta krafttag mot tjuvfiske i främst Garnsviken som en del i ett projekt med Sigtuna kommun och Länsstyrelsen i Uppsala och Stockholm.

valvet_helsida
coronakrisen

Varslen närmar sig 40 000

Notiser Antalet varslade under coronakrisen närmar sig 40 000 personer i länet enligt siffror från Arbetsförmedlingen.

stottasigtuna_helsida
connys_helsida

Kvinna misshandlad i Märsta

Blåljus En kvinna misshandlades under natten i Märsta: - Utredningsläget är gott, säger Towe Hägg, presstalesperson vid Polisens ledningscentral.

marina_outsider
studenten2020_outsider
speedy_outsider
ridskola_2020_outsider
stottasigtuna_outsider
valvet_outsider
sommarlov_outsider
swedol_outsider
studeravidare_outsider
nrh
sigtuna_vatten_outsider
kcbygg_outsider