centrum_jul_panorama
Water Solution UF; Julia Gustavsson, Melda Mutlu och Jesper D´AllessandroFoto: Insändarbild

Ungdomar vill hjälpa kommuninvånare att spara vatten

I tider av miljötänk har tre elever på Arlandagymnasiet börjat sälja en produkt för att minska kommuninvånares vattenförbrukning.

centrum_jul_artikel

Eleverna Melda Mutlu, Julia Gustavsson och Jesper D´Allesandro har startat ett företag inom Ung Företagsamhet på Arlandagymnasiet. Deras affärsidé är att hjälpa kommuninvånare att spara vatten. En produkt som placeras intill kranen och visar hur mycket vatten du förbrukat under dagen. Företaget har de kallat Water Solution UF. Enligt eleverna förbrukar man ca 160 liter vatten per person/dag. Lösningen innebär att varje person sparar in 15 liter per dag.
– Genom att du använder produkten vid din kran kan du klart och tydligt se när din miljövänliga användningstid har passerats. Detta ger insikt och blir en tankeställare som får dig att påverka hur mycket vatten du vill använda dagligen, berättar Julia Gustavsson.

Jesper D´Allessandro och övriga i hans företag tycker att det är viktigt att man ändrar sin vattenförorening. Budskapet är att man vill hjälpa invånarna att bidra till en positiv miljöpåverkan. Produkten, en så kallad Shower Timer, kostar endast hundra kronor.
– Vi upplever att många vill göra något åt miljön men det saknas någonting konkret i vardagen i varje hushåll. Det har vi nu en konkret lösnings på, säger trion i ett gemensamt uttalande.

tp_helsida
colorama_jul
julbord_helsida

Uppmaningen: Släck ljusen

Notiser Under december sker en hel del bränder med anledning av levande ljus och brandkår uppmanar allmänheten att vara noga med släckning när man lämnar sin bostad.

centrum_jul_helsida

Nya busstider på måndag

Nyheter På måndag träder den nya busstidtabellen i kraft som kritiserats av kommuninvånare: - Varje dag reser mellan 3 000 och 4 000 personer med linje 570 mellan Märsta och Sigtuna. Med dessa ändringar kommer vi öka medelhastigheten och korta ner restiderna på den här linjen med 10 minuter, säger Malin Fordham, affärsutvecklare på Transdev.

Valsta får återvinningsstation

Nyheter Nu får Valsta sin efterfrågade återvinningsstation igen: - Efter ett gott samarbete med kommunen har vi nu lyckats hitta yta för ännu en återvinningsstation i Sigtuna. Vi är glada att kunna tillgodose det behov som finns, säger Annika Ahlberg, regionchef på Förpacknings- och Tidningsinsamlingen, FTI.

ica_oktober

Rekordmånga hundar intar Arlanda

Nyheter Happy Dog-konceptet hos Clarion kommer till detta nyår att slå rekord: - Happy Dog konceptet har verkligen blivit en succè, säger Clarion Hotel Arlandas VD Björn Callin.

trainingpartner_jobb_helsida
sigtunavatten_standard
greeknighthelsida
defacto_jul

Fler borde cykla till jobbet

Nyheter Fler borde cykla till jobbet i Sigtuna kommun, det anser Klas Elm, VD Svensk Cykling och Lars Strömgren, ordförande Cykelfrämjandet, i en debattartikel.

nrh
julbord
tp_outsider
greeknight_outsider
trainingpartner_jobb_outsider
connys