centrum_panorama2020

Ungdomar tar inte hänsyn till social distans på bussarna

En märsta.nu-läsare skriver om att ungdomar kliver på bussarna bak och håller inte distans

centrum_artikel

Jag har den senaste veckan lagt märke till att busshållplatser utanför skolor på eftermiddagen är fulla med ungdomar. Sedan SL tillkännagjorde att de slutar med alla kontroller är det fritt fram för ungdomar utan biljett att åka buss eftersom man kliver på bak i bussen. Ungdomarna tar ingen som helst hänsyn till tvåmeters-rekommendationen.

De kliver på i grupp och trängs gärna med oss andra som absolut inte vill ha närkontakt med någon. Och det är ett helt onödigt åkande dessutom. En del stiger på vid skolan för att sedan gå av en eller två hållplatser senare. Och detta i tider när SL vädjar om att bara åka kollektivt om det är absolut nödvändigt. Jag efterlyser hårdare tag från skolor och föräldrar för att förhindra det här.

  • Bussresenären
connys_helsida
coronakrisen

Upp till bevis, Marie Axelsson

Insändare Den pågående krisen orsakad av Corona sätter stor press på såväl enskilda individer som företag och samhällsfunktioner. Det är då viktigare än någonsin att försöka hålla ihop och hjälpas åt.

marina_helsida
stottasigtuna_helsida
studenten2020_helsida
valvet_helsida
studeravidare_helsida
happy_homes_mars
speedy_helsida

Repliken: Med symbolpolitik som affärsidé

Insändare Socialdemokraterna, Miljöpartiet och Vänsterpartiet vill gärna framstå som sanna förkämpar i miljö- och klimatdebatten. Den faktiska politiken visar dock att det mesta handlar om symbolpolitik och tomma ord, något som blev extra tydligt vid kommunfullmäktigemötet den 19 december.

Vi säger nej till P-avgifterna!

Insändare Att den moderatledda kommunledningen ska införa parkeringsavgifter på kommunens pendlarparkeringar, från och med den första februari, har nog inte undgått någon kommuninvånare. Vi i oppositionen säger enhälligt nej! Vi anser att det är fel av den moderatledda kommunledningen att med stöd av SD införa avgifter för de kommuninvånare som väljer att åka kollektivt med tåg till jobbet.

defacto_helsida

Hemtjänsten: Stora fördelar med kommunen som utförare

Insändare Under vintern/våren 2020 blir kommunens hemtjänst för äldre aktuell på ett särskilt sätt. Frågan om vem som ska utföra hemtjänsten hos äldre kommer att diskuteras. Kommunen vill från från 1:a april slippa ifrån ansvaret att med egen personal utföra beviljad service och omvårdnad. Utförare av hemtjänsten ska i stället, är avsikten, privata aktiebolag vara.

Miljöpolitiken angår oss alla, Olov Holst!

Insändare Vi oppositionspartier är positiva till att kommunen nu tar Agenda 2030 och därmed FN:s 17 globala miljömål på allvar . Vi är däremot missnöjda med att den moderatledda kommunledningen utesluter oss från kommunens strategiska miljöarbete.

Socialdemokraternas höga svansföring i frågan om närakuten på Löwenströmska ekar tomt

Insändare Vi är lika missnöjda som de röda partierna gällande att Löwenströmska blir utan närakut – men konstaterar också att de saknar en lösning i frågan. De tillför varken mer pengar eller röstar för ett annat alternativ.

nrh
speedy_outsider
valvet_outsider
swedol_outsider
marina_outsider
sigtuna_vatten_outsider
kcbygg_outsider
sommarlov_outsider
studenten2020_outsider
studeravidare_outsider
stottasigtuna_outsider
ridskola_2020_outsider