defacto_pan2020
Andi Günes och Sleyman Moro är två av grundarna till den nya föreningenFoto: Insändarbild

Ungdomar startar upp Märsta Syrianska FC

Märsta Syrianska startas upp av några ungdomar i kommunen: - Vi är ett gäng ungdomar som tagit tag i det här och tills seriestarten 2018 ska vi ha ett lag i Divison 8, så det är full fart framåt, säger Sleyman Moro, en av grundarna.

Efter Valsta Syrianskas konkurs för några år sedan har några ungdomar i kommunen valt att starta Märsta Syrianska FC:
– Allt startades egentligen 2015 när Valsta Syrianska försattes i konkurs. Det lämnade ett tomrum hos oss alla då vi i princip varit engagerade i klubben sen barnsben. Efter det gick det mycket snack om eventuella nya klubbar och två år senare har vi tagit tag i det, säger Sleyman Moro, en av grundarna.

Till seriestarten 2018 ska man ha ett seniorlag i Division 8. Men man ska också engagera sig i sociala projekt där ungdomar kan komma till föreningen för att spela fotboll och komma tillrätta i samhället:
– Vår vision är att vi ska kunna erbjuda ungdomsfotboll och även damfotboll i framtiden. Märsta Syrianska FC är en klubb för alla och vi är jätte nöjda över den respons föreningen fått hittills och hoppas på att växa ännu mer.

2020_helsida
boisigtuna
helgens matcher

Viktiga matcher i trean och femman

Fotboll FC Arlanda och Rosersbergs IK har viktiga matcher där avancemang eller potentiellt avancemang står på spel nu när serierna är inne på sina sista omgångar,

festspec_host2020_helsida
happyhomes_sommar2020
defacto_helsida
centrum_helsida2020
helgens matcher

Helgens matcher: Derby i Division 6

Fotboll Det är toppmöte i Division 6 där MärstaIK2 och FC Arlanda2 möts. Märsta IK spelade hemma på fredagskvällen och FC Arlanda tar sig an Vallentuna på lördag eftermiddag.

connys_helsida
sigtuna_vatten_outsider
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
festspec_host2020_outsider
nrh