defacto_pan2020
Andi Günes och Sleyman Moro är två av grundarna till den nya föreningenFoto: Insändarbild

Ungdomar startar upp Märsta Syrianska FC

Märsta Syrianska startas upp av några ungdomar i kommunen: - Vi är ett gäng ungdomar som tagit tag i det här och tills seriestarten 2018 ska vi ha ett lag i Divison 8, så det är full fart framåt, säger Sleyman Moro, en av grundarna.

centrum_artikel

Efter Valsta Syrianskas konkurs för några år sedan har några ungdomar i kommunen valt att starta Märsta Syrianska FC:
– Allt startades egentligen 2015 när Valsta Syrianska försattes i konkurs. Det lämnade ett tomrum hos oss alla då vi i princip varit engagerade i klubben sen barnsben. Efter det gick det mycket snack om eventuella nya klubbar och två år senare har vi tagit tag i det, säger Sleyman Moro, en av grundarna.

Till seriestarten 2018 ska man ha ett seniorlag i Division 8. Men man ska också engagera sig i sociala projekt där ungdomar kan komma till föreningen för att spela fotboll och komma tillrätta i samhället:
– Vår vision är att vi ska kunna erbjuda ungdomsfotboll och även damfotboll i framtiden. Märsta Syrianska FC är en klubb för alla och vi är jätte nöjda över den respons föreningen fått hittills och hoppas på att växa ännu mer.

studenten2020_helsida
defacto_helsida

Wingslag städade rent i Märsta

Ishockey Wings Team 07 var med och städade i Märsta som en del av uppdraget Städa Sverige: - Just nu jobbar vi mycket i laget med olika aktiviteter som ger en pengar till lagkassan, då laget i januari 2021 ska åka på världens största ishockeyturnering för ungdomar i Göteborg 2-5/1 2021 så till detta går pengarna som vi tjänar på detta, berättar lagledare Catrine Wisemark.

kcbygg_helsida
studeravidare_helsida
EXTRA

Meriterad tränare tar över RIK

Innebandy Rosersbergs IK har gjort klart med en av landets mest meriterade innebandytränare: - Att vi nu knyter denna kompetens till oss på vår resa är otroligt stimulerande, säger sportchefen Fredrik Raschke.

connys_helsida
sommarlov_helsida
speedy_helsida

Emma lämnar Sävehof

Handboll Skånelafostrade Emma Ekenman Fernis lämnar Sävehof för att bege sig utomlands: - Efter 5 år i klubben är det dags för mig att anta en ny utmaning, säger Emma till klubbens hemsida.

Thorleifsdotter till utlandet

Handboll Förre skånelaiten Kristin Thorleifsdotter lämnar H65 Höör för att bli utlandsproffs: - Att kunna satsa fullt ut på handbollen har alltid varit min dröm och mitt mål. Nu kom chansen och jag känner att jag är redo, säger Kristin till H65:s hemsida.

nrh
ridskola_2020_outsider
kcbygg_outsider
studenten2020_outsider
swedol_outsider
sommarlov_outsider
speedy_outsider
studeravidare_outsider
sigtuna_vatten_outsider