defacto_pan
Foto: Genrebild/Jamshid Jamshidi

Ungdomar rånades på mopeder

Två ungdomar rånades på sina mopeder i Sigtuna- i en timme: - De återlämnades till sina ägare vid 22.30-tiden, säger Mats Eriksson, presstalesperson vid Polisens ledningscentral.

Polis larmades till centrala Sigtuna vid 21.30-tiden på tisdagskvällen med anledning av att två ungdomar rånades på sina mopeder av två maskerade gärningsmän. Gärningsmännen kom även över en mobiltelefon. Polis sökte i Sigtuna en stund, bland annat med hundpatrull.
– Klockan 22.30 återlämnades mopederna, hur det har gått till vet jag inte, säger Mats Eriksson, presstalesperson vid Polisens ledningscentral.

Polis har upprättat anmälan om rån som kvarstår trots att mopederna är tillbaka. Huruvida mobiltelefonen lämnades tillbaka är oklart.

ica_oktober
sigtunavatten_standard
happyhomes_2019
fme_oktober
EXTRA

Fyra års fängelse för att ha försökt tända på skola

Nyheter En 23-årig man döms för grov mordbrand sedan han försökt sätta eld på Väringaskolan i Sigtuna. Mannen som var påverkad av både alkohol och läkemedel hade köpt bensin på den närliggande macken och kastade över skolfasaden innan tände eld.

Bergqvist om nya skolrankingen: Visar styrkor och svagheter

Politik märsta.nu rapporterade på onsdagen om Lärarförbundets ranking av skolkommunerna där Sigtuna är på plats 201: - Lärarförbundets ranking visar både våra styrkor och svagheter. Det som är mest positivt är att vår positiva kvalitetsutveckling håller i sig med förbättrade kunskapsresultat när det gäller andel godkända elever och meritvärde årskurs 9. Utifrån våra förutsättningar är vi bland de bästa i Sverige, det är helt fantastiskt, uppger Barn- och ungdomsnämndens ordförande Pernilla Bergqvist (L).

defacto_helsida

HSB startar försäljning i Sigtuna stadsängar

Bostad Nu startar försäljningen av BRF Silverskatten i Sigtuna stadsängar: - Sigtuna stadsängar, en helt ny stadsdel med målsättningen att vara Sveriges mest hållbara stadsdel, är ett mycket intressant område för oss, säger Catherina Fored vd på HSB Norra Storstockholm.

EXTRA

(S) kräver att Brodin betalar tillbaka pengar

Politik Socialdemokraterna kräver att Landsbygdsrådets ordförande Gill Brodin (C) betalar tillbaka pengar som hon kvitterat ut för Landsbygdsrådet i år.

connys
colorama_april2
nrh
defacto_outsider