panorama
Foto: Jamshid Jamshidi

Ungdomar mötte kommunanställda

Sigtuna kommuns personalklubb bjöd in ungdomar till en fotbollsmatch för att få bättre kontakt och relation med dem.

I veckan spelades en fotbollsmatch på Midgårdsvallen där det ena laget bestod av killar och tjejer boendes i kommunen, det andra laget av kommunanställda från olika förvaltningar.
– Hela idén med att vi bjöd in några av kommunens ungdomar till en match, är att skapa en relation och kanske en nyfikenhet hos dem kring frågor som rör kommunen, säger Fazile Giuney, processledare vid Individ- och familjeomsorgsförvaltningen och spelare i Personalklubbens fotbollslag.

Det kom så många ungdomar till matchen att några av dem fick gå in och förstärka Personalklubbens lag.
– Det var en fantastisk uppslutning. Flera ungdomar var där bara för att se på också. Till nästa gång ska de ta med sig fler kompisar, både tjejer och killar. Det här är verkligen ett sätt att visa upp att vi på kommunen är vanliga människor, precis som de. Att vi gör det här tillsammans, berättar Fazile Giuney i personalklubben på Sigtuna kommun och processledare i Individ- och familjeomsorgsförvaltningen.

Det planeras för en ny match i augusti. På sikt vill man också skapa ett lag där ungdomarna åker och spelar match tillsammans med personalklubben i andra kommuner och mot företag eller fritidsgårdar:
– Ett av målen med det här är att vi vill skapa gemenskap, en känsla av att ”tillsammans är vi Sigtuna kommun”, säger Fazile Giuney.

corner_helsida
happyhomes_sommar2020
centrum_helsida2020
helsida
helgens matcher

Viktiga matcher i trean och femman

Fotboll FC Arlanda och Rosersbergs IK har viktiga matcher där avancemang eller potentiellt avancemang står på spel nu när serierna är inne på sina sista omgångar,

boisigtuna
festspec_host2020_helsida
2020_helsida
defacto_helsida
helgens matcher

Helgens matcher: Derby i Division 6

Fotboll Det är toppmöte i Division 6 där MärstaIK2 och FC Arlanda2 möts. Märsta IK spelade hemma på fredagskvällen och FC Arlanda tar sig an Vallentuna på lördag eftermiddag.

connys_helsida
nrh
corner_outsider
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider
festspec_host2020_outsider