defacto_pan2020
Foto: Jamshid Jamshidi

Ungdomar mötte kommunanställda

Sigtuna kommuns personalklubb bjöd in ungdomar till en fotbollsmatch för att få bättre kontakt och relation med dem.

centrum_artikel

I veckan spelades en fotbollsmatch på Midgårdsvallen där det ena laget bestod av killar och tjejer boendes i kommunen, det andra laget av kommunanställda från olika förvaltningar.
– Hela idén med att vi bjöd in några av kommunens ungdomar till en match, är att skapa en relation och kanske en nyfikenhet hos dem kring frågor som rör kommunen, säger Fazile Giuney, processledare vid Individ- och familjeomsorgsförvaltningen och spelare i Personalklubbens fotbollslag.

Det kom så många ungdomar till matchen att några av dem fick gå in och förstärka Personalklubbens lag.
– Det var en fantastisk uppslutning. Flera ungdomar var där bara för att se på också. Till nästa gång ska de ta med sig fler kompisar, både tjejer och killar. Det här är verkligen ett sätt att visa upp att vi på kommunen är vanliga människor, precis som de. Att vi gör det här tillsammans, berättar Fazile Giuney i personalklubben på Sigtuna kommun och processledare i Individ- och familjeomsorgsförvaltningen.

Det planeras för en ny match i augusti. På sikt vill man också skapa ett lag där ungdomarna åker och spelar match tillsammans med personalklubben i andra kommuner och mot företag eller fritidsgårdar:
– Ett av målen med det här är att vi vill skapa gemenskap, en känsla av att ”tillsammans är vi Sigtuna kommun”, säger Fazile Giuney.

damallsvenskan

Skånela vann hett derby

Handboll Skånela vann derbyt mot Tyresö på lördagen med 33-29: - Det är alltid speciellt att möta Tyresö, sa tränare Fredrik "Chippen" Söderberg Wernheim.

januari_helsida
defacto_helsida
coronapandemin

Så många får vistas i hallarna

Sport De nya restriktionerna som kommunen antagit kring idrottsutövande innebär att det begränsas hur många som får vara i hallarna.

hockeyettan

Storförlust för Wings

Ishockey Wings åkte på en storförlust mot Strömsbro och det lutar allt mer åt att Wings får kvala sig kvar i serien.

happyhomes_sommar2020

uppdaterad Hallar öppnas upp på måndag

Sport Samtliga kommunala inomhushallar kommer att öppna upp måndag igen för föreningsledd träning.

Unga MIK ett år äldre

Fotboll Philip Alouch är kvar som tränare i Märsta IK ännu en säsong: - Vi är fortfarande väldigt unga och majoriteten av spelarna är tonåringar, berättar Philip Alouch.

connys_helsida
handbolls-vm

Två förluster för Lucaus Kongo

Handboll Skånelaiten Lucau har spelat två matcher i VM för Kongo och på söndagen föll man stort mot regerande världsmästarna Danmark: - Det var inte lätt att vara målvakt, sa Lucau till Internationella Handbollsförbundets hemsida.

speedy_vinter_helsida
coronapandemin

Hockeylaget fick nog-Intog frusen damm i Steninge slottsby

Ishockey Pinbackshallen har varit stängd sedan snart en månad, på lördagen fick Wings Team 11 nog och spelade på naturis i Steninge slottsby.

2020_helsida
Coronapandemin

uppdaterad Utomhusträning tillåts igen

Sport Nu tillåter Smittskyddsläkare organiserad utomhusidrott igen: - Bakgrunden till den nya bedömningen är den något minskade smittspridningen samt den positiva effekten för folkhälsan som träning innebär, skriver Region Stockholms i ett pressmeddelande.

coronapandemin

Stängda hallar och planer en förlustaffär-Ser över möjlighet att lätta på restriktionerna

Sport Trots att hallar, ishallar, planer och simhallar stängts ned räknar Kultur- och fritidsförvaltningen med ett minusresultat för 2020. Nu öppnar Kultur- och fritidsförvaltningens chef Lars Palmér upp för att det kan bli aktuellt med organiserad barn- och ungdomsidrott igen innan 24/1.

ridskola2020_helsida
coronapandemin

Beslut om idrottsstopp för barn ligger kvar

Sport Trots den nya pandemilagen om att varje person ska ha tio kvadratmeter yta till sitt förfogande kommer ungdomsidrotten inte att få sätta igång i kommunala anläggningar.

meko_helsida
damallsvenskan

Pigg start räckte inte

Handboll Det var dubbelmöte mellan Skånela och Kärra i Vikingahallen. Damerna förlorade trots en pigg start: - Vi spelar fantastisk handboll första tjugo minuter, säger tränare Fredrik "Chippen" Söderberg Wernheim

centrum_helsida2020
herrallsvenskan

Storseger igen för Skånela mot Kärra

Handboll Skånela vann komfortabelt mot Kärra hemma i Vikingahallen på lördagen: - Det är två poäng och åtta plusmål, dumt att klaga, sa tränare Jimmy Karlsson efter matchen.

prima_helsida
EXTRA

Lucao spelar VM med Kongo

Handboll Skånelas målvakt Herdeiro Lucao har tagits ut till VM för Demokratiska Republiken Kongo där han ställs mot bland annat regerande världsmästaren Danmark.

coronapandemin

Sigtuna Tennis håller igång för folkhälsan

Tennis Ungdomsidrotten i hela länet slog igen på grund av att kommuner bestämde sig för att stänga ner hallar och offentliga planer. Men i Sigtuna har Sigtuna Tennisklubb planerad verksamhet från 9:e januari.

ridskola_2020_outsider
speedy_vinter2020_outsider
swedol_outsider
meko_outsider
connys
prima_outsider
moderat_outsider_jan
centrum_sommar_out
nrh
sigtuna_vatten_outsider