center_pan21
Foto: Daniel Iskandar

Ungdomar kan vaccinera sig på måndag i Vikingahallen

Efter några veckor utan möjlighet för ungdomar att kunna ta vaccin mot covid-19 i Sigtuna så har vaccinatören Ally nu öppnat upp så att det är möjligt.

Från och med måndag kan man boka tid som 16-17-åring i Vikingahallen. märsta.nu rapporterade för några veckor sedan att det inte gick på grund av att ungdomarna behövde mer tid och tog resurser i anspråk. Istället blev de hänvisade till andra platser i länet.
– Nu har vi fått in lite mer personal och kommer därför att öppna upp för vaccinering av 16-17 åringar, nu på måndag räknar vi med att påbörja vaccinering på den gruppen, säger Catharina Strömstedt, administratör på Ally Medical AB

Catharina Strömstedt poängterar att det nu är viktigt att man vaccinerar sig i alla målgrupper, inte bara de yngre, när smittspridningen ökar. märsta.nu kunde under fredagen skriva om att invånare under 40 år har lägre vaccinationstäckning. Bokning för alla sker via appen Alltid öppet. Tider för 16-17-åringar läggs ut löpande, kan man inte boka utan bank-id så går det via Callcenter på 1177 Vårdguiden.

andersojag
connys_helsida

Så blir nya brandstationen

Nyheter Brandstationen kommer inom kort att resa sig upp över "Tullen": - Det har varit en lång process med kommun och arkitekter att ta göra materialval och välja färgsättning. Byggnaden gestaltas med murar runtomkring och kläs i sten föra att knyta an till stenkyrkor och liknande, säger Kenneth Bergqvist, projektchef för Brandkåren Attunda.

happyhomes_sommar2020
centrum_helsida2020
helsida_var2021
eldsjal-helsida

Här invigs IES Sigtuna

Nyheter Terminen må vara drygt en månad lång men på måndagen invigdes Internationella Engelska skolan officiellt: - Engelska skolan (IES) tillhör en av Sveriges bästa skolor och det är därför oerhört glädjande att jag och ordförande i barn- och ungdomsnämnden Pernilla Bergqvist fick möjligheten att närvara vid invigningen av den nya skolan i Sigtuna stadsängar, säger Kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M).

2020_helsida
bostad_helsida
defacto_helsida
mp_host_helsida

Blottare från Märsta döms

Notiser En märstabo i 20-årsåldern döms för sexuellt ofredande för att han blottat sig för två kvinnor i Märsta samt onanerat utanför Väsby station.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening