moderaterna_riksdag
Sara Rosén, 17, ska jobba som teamledare.Foto: Pressbild/Sigtuna kommun

Ungdomar jobbar med sällskap åt äldre

Ungdomar i kommunen får möjlighet att jobba som sällskap åt äldre som känner sig ensamma.

centrum_artikel

Högstadie- och gymnasieungdomar i kommunens kommunala skolor har fått möjlighet att arbeta som sällskap åt äldre som känner sig ensamma. Det är ett projekt som omfattar 24 ungdomar i första skedet. Denna helg är det premiär. Man kommer att göra arbetspass på kommunens fyra äldreboende; Hemskogen, Arhem, Ärlinghem och Ymer.
– Jag tycker att det känns som ett roligt och ansvarsfullt jobb att få jobba med äldre. Det är också ett bra tillfälle att testa på vårdyrket, säger Sara Rosén, 17 år.

Sara Rosén kommer att vara teamledare varje söndag på Arhem och intresset uppges ha varit stort. Efter att några skolor fått information har över 250 elever från högstadiet anmält intresse och 76 från gymnasiet. Man har haft anställningsintervjuer, efter dessa valdes 24 ungdomar ut, 18 tjejer och sex killar. Företaget Ung Omsorg är med i satsningen, de har sedan 2007 varit specialiserade på möten mellan generationer.
– Vi har under en lång tid fört dialog med Ung Omsorg och det känns fantastiskt bra att de äntligen kan starta upp sin verksamhet i Sigtuna kommun. Att intresset dessutom var så stort från ungdomarnas sida ger känslan av att satsningen är helt rätt. Alla parter är vinnare; ungdomarna, brukarna och även vi som kommun, säger Josefin Brodd (M), ordförande i äldre- och omsorgsnämnden.

 

happyhomes_sommar2020
2020_helsida
mod_helsida
centrum_helsida2020
handbollsskola
connys_helsida
defacto_helsida

Askerson: Går inte med på förtur till nyanlända

Politik Utbildnings- och arbetsmarknadsnämndens ordförande Mattias Askerson (M) får nu ny kritik för den så kallade "sociala dumpningen" där nyanlända slussats ut från kommunen.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

sigtuna_vatten_outsider
nrh
moderat_outsider
centrum_sommar_out
connys
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider