moderater_pan_sommar
Sara Rosén, 17, ska jobba som teamledare.Foto: Pressbild/Sigtuna kommun

Ungdomar jobbar med sällskap åt äldre

Ungdomar i kommunen får möjlighet att jobba som sällskap åt äldre som känner sig ensamma.

panorama_centrum

Högstadie- och gymnasieungdomar i kommunens kommunala skolor har fått möjlighet att arbeta som sällskap åt äldre som känner sig ensamma. Det är ett projekt som omfattar 24 ungdomar i första skedet. Denna helg är det premiär. Man kommer att göra arbetspass på kommunens fyra äldreboende; Hemskogen, Arhem, Ärlinghem och Ymer.
– Jag tycker att det känns som ett roligt och ansvarsfullt jobb att få jobba med äldre. Det är också ett bra tillfälle att testa på vårdyrket, säger Sara Rosén, 17 år.

Sara Rosén kommer att vara teamledare varje söndag på Arhem och intresset uppges ha varit stort. Efter att några skolor fått information har över 250 elever från högstadiet anmält intresse och 76 från gymnasiet. Man har haft anställningsintervjuer, efter dessa valdes 24 ungdomar ut, 18 tjejer och sex killar. Företaget Ung Omsorg är med i satsningen, de har sedan 2007 varit specialiserade på möten mellan generationer.
– Vi har under en lång tid fört dialog med Ung Omsorg och det känns fantastiskt bra att de äntligen kan starta upp sin verksamhet i Sigtuna kommun. Att intresset dessutom var så stort från ungdomarnas sida ger känslan av att satsningen är helt rätt. Alla parter är vinnare; ungdomarna, brukarna och även vi som kommun, säger Josefin Brodd (M), ordförande i äldre- och omsorgsnämnden.

 

defacto_helsida
mote_helsida
social_helsida
kso_helsida
centrum_sommar2022_helsida
connys_helsida
mp_helsida_april
helsida_sfs
pantamera_avc_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

swedol_outsider
centrum_sommar_outsider2022
mote_outsider
sfs_out
pantamera_out
kso-duell_out
outsider_social
moderat_outsider
ridskola_2020_outsider
connys
nrh
mp_outsider2022