moderaterna_panorama
Foto: Jamshid Jamshidi/Genrebild

Ungdomar i Sigtuna kommun med i gängkriminalitet

Sigtuna är en av kommunerna som anses ha problem med gängkriminalitet enligt SVT.

TT har gjort en kartläggning över gängkriminalitet, det visar sig att 14 av kommunerna som svarar hade problem med att ungdomar är involverade i kriminella nätverk rapporterar SVT Nyheter. En av dessa är Sigtuna kommun. Utöver Sigtuna kommun är det bara två kommuner i länet (Botkyrka och Täby) som svarat att de har ungdomar som är kopplade till gängkriminalitet.

Yngre uppges vara springpojkar åt äldre, gänget byggs på och man utöver makt genom att andra ska bli rädda. När de är så unga är det ingen som vågar tjata på gänget, de yngsta ska vara i 12-årsåldern, eller går i årskurs 6. Det är kommunernas socialtjänst som hanterar kriminalitet bland unga, orosanmälningar görs ofta av skolorna, vanligtvis är ungdomarna då mellan 14-16 år uppger SVT Nyheter.

Extra

Vapenlarm i Sigtuna

Blåljus Polis larmades till Sigtuna under tisdagseftermiddagen med anledning av att man sett en personer med vapenliknande föremål i en bil.

mp_helsida_april
connys_helsida
liber_helsida
sommar i sigtuna kommun

Så varmt är det i baden

Nyheter Det råder värmebölja i kommunen och för den som funderar på ett svalkande dopp så finns det gott om strandbad.

Hundens vecka i Märsta

Notiser Hundens vecka kommer att arrangeras hos Märsta-Sigtuna Brukshundklubb vecka 37: - 2021 blev rekordartad för Hundens vecka och vi hoppas på ett lika stort engagemang i år, säger Lovisa Palmblad, verksamhetsutvecklare på Studiefrämjandet Stockholm Gotland.

marinan_helsida
ewas_helsida

Plankning minskar kraftigt

Nyheter Planeringen inom kollektivtrafiken minskar kraftigt: - Vår kontrolloffensiv för det hederliga Stockholm ger resultat. Tjuvåkningen nu trycks tillbaka på bred front och särskilt i spårtrafiken som uppvisar historiskt låga nivåer, säger trafikregionrådet Kristoffer Tamsons.

2020_helsida
defacto_helsida
midsommar

Vädjar om färre samtal till 112

Nyheter Midsommarhelgen är en av högtiderna som det är extra högt tryck på SOS Alarm: - i vill uppmana var och en att fira in sommaren varsamt och att ringa rätt när det behövs, äger Björn Skoglund, verksamhetsspecialist på SOS Alarm.

EXTRA

Smällar från flygplan över Vidbo

Notiser Ett British Airways-plan som lyfte från Arlanda tvingades vända tillbaka efter ett tekniskt fel: - Det hördes flera smällar, uppger flera boende ute i Vidbo.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

ewas_outsider
mp_outsider2022
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider
connys
moderat_outsider
marina_outsider
nrh