defacto_pan2020
Foto: Jamshid Jamshidi/Genrebild

Ungdomar i Sigtuna kommun med i gängkriminalitet

Sigtuna är en av kommunerna som anses ha problem med gängkriminalitet enligt SVT.

centrum_artikel

TT har gjort en kartläggning över gängkriminalitet, det visar sig att 14 av kommunerna som svarar hade problem med att ungdomar är involverade i kriminella nätverk rapporterar SVT Nyheter. En av dessa är Sigtuna kommun. Utöver Sigtuna kommun är det bara två kommuner i länet (Botkyrka och Täby) som svarat att de har ungdomar som är kopplade till gängkriminalitet.

Yngre uppges vara springpojkar åt äldre, gänget byggs på och man utöver makt genom att andra ska bli rädda. När de är så unga är det ingen som vågar tjata på gänget, de yngsta ska vara i 12-årsåldern, eller går i årskurs 6. Det är kommunernas socialtjänst som hanterar kriminalitet bland unga, orosanmälningar görs ofta av skolorna, vanligtvis är ungdomarna då mellan 14-16 år uppger SVT Nyheter.

connys_helsida

Våren är här

Notiser Våren är nu officiellt här: - Nu kan vi konstatera att våren kom för sju dagar sedan, säger meteorolog Lisa Frost, till P4 Stockholm.

centrum_helsida2020
2020_helsida
speedy_vinter_helsida
defacto_helsida
ridskola2020_helsida
happyhomes_sommar2020
meko_helsida

Därför var vattnet brunt i centrala Märsta

Nyheter Boende i centrala Märsta fick i morse brunt vatten ur kranarna: - Det missfärgade vattnet beror på att vi har underhållsspolat vattenledningarna i gatan, säger Håkan Stallman, chef för drift rörnät på Sigtuna Vatten och renhållning.

coronapandemin

Vädjar till stockholmare att stanna hemma

Politik Liberalerna i Region Stockholm uppmanar stockholmare att stanna hemma över sportlovet: - Vi längtar alla efter en normal vardag – och ett normalt sportlov. Men pandemin är ett överhängande hot, en tredje våg riskerar att drabba oss om vi inte håller ut och håller avstånd ett tag till. Därför är det viktigt att följa både tidigare och nya rekommendationer, säger Anna Starbrink (L), sjukvårdsregionrådet.

coronapandemin

Låg vaccinationstakt i Sigtuna

Nyheter I ett länsperspektiv hör Sigtuna kommun till en av de sämre kommunerna när det gäller vaccinationsgrad.

Tunnlar fräschas upp

Notiser Kommunen rustar upp tunlarna på gång- och cykelvägar under året. De kommer att målas om och få belysning.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

ridskola_2020_outsider
speedy_vinter2020_outsider
nrh
connys
centrum_sommar_out
meko_outsider
swedol_outsider
sigtuna_vatten_outsider