sommar
Foto: Insändarbild

Ungdomar förhindrade skolbranden

Det var ett flertal ungdomar som stoppade en man från att tända eld på Väringaskolan: - Vi sprang efter och höll fast honom, säger en av ungdomarna till märsta.nu

Sent på måndagskvällen larmades brandkår och polis till en brand på Väringaskolan och Sigtuna. På plats mötte polis några ungdomar som lyckades brotta ner den misstänkte. märsta.nu har varit i kontakt med en av ungdomarna som berättar hur de såg att en man hällde någon vätska på skolfasaden och sedan tände på.
– Jag och fyra andra springer efter honom, vi kommer ikapp men han ramlar nerför trappan. Sen ringer vi brandkåren och håller fast honom på marken.

Väl på marken var mannen aggressiv och gjorde motstånd. Han sluddrade och verkade påverkad enligt en av ungdomarna. Under tiden började fasaden brinna men en väktare var på plats innan brandkår och sprutade en pulversläckare på fasaden. När polis väl anlände övertogs gripandet och ungdomarna fick lämna in sitt vittnesmål.

En anmälan om grov mordbrand upprättades, den gripne är i 20-25-årsåldern enligt polisen.

arlanda_golf_juli
defacto_helsida
EXTRA

Man stökade på Max

Blåljus En man omhändertogs enligt Lagen om omhändertagande av berusade sedan han stökat och uppträtt hotfullt på Max.

happyhomes_2019
ica_valsta_choklad
sommar_centrum
sigtunavatten_standard

Planer för tiggeriförbud avskrivs i kommunen

Politik Något tiggeriförbud ligger inte inom räckhåll i Sigtuna kommun, detta då det saknas majoritet för ett förbud i fullmäktige.

arlanda_golf_juli2_outsider
nrh
connys
defacto_outsider