defacto_pan
Foto: Insändarbild

Ungdomar förhindrade skolbranden

Det var ett flertal ungdomar som stoppade en man från att tända eld på Väringaskolan: - Vi sprang efter och höll fast honom, säger en av ungdomarna till märsta.nu

marstakalaset_artikel

Sent på måndagskvällen larmades brandkår och polis till en brand på Väringaskolan och Sigtuna. På plats mötte polis några ungdomar som lyckades brotta ner den misstänkte. märsta.nu har varit i kontakt med en av ungdomarna som berättar hur de såg att en man hällde någon vätska på skolfasaden och sedan tände på.
– Jag och fyra andra springer efter honom, vi kommer ikapp men han ramlar nerför trappan. Sen ringer vi brandkåren och håller fast honom på marken.

Väl på marken var mannen aggressiv och gjorde motstånd. Han sluddrade och verkade påverkad enligt en av ungdomarna. Under tiden började fasaden brinna men en väktare var på plats innan brandkår och sprutade en pulversläckare på fasaden. När polis väl anlände övertogs gripandet och ungdomarna fick lämna in sitt vittnesmål.

En anmälan om grov mordbrand upprättades, den gripne är i 20-25-årsåldern enligt polisen.

tonårsmordet

Pappan: Ingen letade efter Asad

Nyheter Polisen kritiseras av föräldrarna till den mördade Asad Ali som hittades i Valstas elljusspår i vintras: - Varför letade ingen efter min son, frågar sig pappan Arsad Khan i ett reportage i Dagens Nyheter.

arlanda_golf_juli
EXTRA

Pojke rånades i Valsta

Blåljus En pojke rånades under kvällen i Valsta av flera personer: - Han blev av med klocka, halskedja och mobiltelefon, säger Anna Westberg, presstalesperson vid Polisens ledningscentral.

sommar_centrum
colorama_april2
happyhomes_2019
sigtunavatten_standard
marstakalas_helsida

Kommunen avser upphandla särskilt boende

Nyheter Sigtuna kommun avser att teckna platser för särskilt boende i Sigtuna stadsängar där Vardaga etablerar: - Bedömningen är att kommunen kommer att behöva utnyttja ett 10-tal platser initialt med möjlighet att utöka med ytterligare 5-10 platser, kanske redan nästa år. Med detta känner vi i förvaltning och nämnd oss väldiga nöjda och trygga med situationen just nu, säger äldre- och omsorgsnämndens ordförande Karsten Bjärbo (KD)

sommar
defacto_helsida
ica_valsta_choklad