centrum_host
Foto: Insändarbild

Ungdomar förhindrade skolbranden

Det var ett flertal ungdomar som stoppade en man från att tända eld på Väringaskolan: - Vi sprang efter och höll fast honom, säger en av ungdomarna till märsta.nu

centrum_farsdag_artikel

Sent på måndagskvällen larmades brandkår och polis till en brand på Väringaskolan och Sigtuna. På plats mötte polis några ungdomar som lyckades brotta ner den misstänkte. märsta.nu har varit i kontakt med en av ungdomarna som berättar hur de såg att en man hällde någon vätska på skolfasaden och sedan tände på.
– Jag och fyra andra springer efter honom, vi kommer ikapp men han ramlar nerför trappan. Sen ringer vi brandkåren och håller fast honom på marken.

Väl på marken var mannen aggressiv och gjorde motstånd. Han sluddrade och verkade påverkad enligt en av ungdomarna. Under tiden började fasaden brinna men en väktare var på plats innan brandkår och sprutade en pulversläckare på fasaden. När polis väl anlände övertogs gripandet och ungdomarna fick lämna in sitt vittnesmål.

En anmälan om grov mordbrand upprättades, den gripne är i 20-25-årsåldern enligt polisen.

greeknighthelsida
happyhomes_2019

Så lyftes Sigtuna Museum

Nyheter Sigtuna Musems verksamhet hade en undanskymd roll för några år sedan men under Ted Hesselboms tid har museet dubblerat antal besökare och anställda: - Det är viktigt att synas. Att pratas om, säger Ted i ett reportage i Norrtälje tidning.

fme_oktober
ica_oktober
defacto_mustach_helsida
centrum_farsdag
sigtunavatten_standard
colorama_april2
connys
greeknight_outsider
nrh