defacto_pan2020
Foto: Insändarbild

Ungdomar förhindrade skolbranden

Det var ett flertal ungdomar som stoppade en man från att tända eld på Väringaskolan: - Vi sprang efter och höll fast honom, säger en av ungdomarna till märsta.nu

Sent på måndagskvällen larmades brandkår och polis till en brand på Väringaskolan och Sigtuna. På plats mötte polis några ungdomar som lyckades brotta ner den misstänkte. märsta.nu har varit i kontakt med en av ungdomarna som berättar hur de såg att en man hällde någon vätska på skolfasaden och sedan tände på.
– Jag och fyra andra springer efter honom, vi kommer ikapp men han ramlar nerför trappan. Sen ringer vi brandkåren och håller fast honom på marken.

Väl på marken var mannen aggressiv och gjorde motstånd. Han sluddrade och verkade påverkad enligt en av ungdomarna. Under tiden började fasaden brinna men en väktare var på plats innan brandkår och sprutade en pulversläckare på fasaden. När polis väl anlände övertogs gripandet och ungdomarna fick lämna in sitt vittnesmål.

En anmälan om grov mordbrand upprättades, den gripne är i 20-25-årsåldern enligt polisen.

defacto_helsida
happyhomes_2019
teatergrillen_helsida
centrum_helsida2020
connys_helsida

Ny närakut invigd i Sollentuna

Nyheter Närakuten i Sollentuna som vänder sig till kommuninvånare i Sigtuna ligger nära pendeltågsstationen och håller öppet fram till 22 varje dag.

Domen: Blöjor ska ingå i maxtaxan

Nyheter Efter en dom som ger föräldrar rätt att kräva förskolor på blöjor så uppmanar Sveriges kommuner och regioner sina medlemmar, alltså kommunerna, att fortsätta be föräldrar att ta med sig blöjor.

teatergrillen_outsider
connys
nrh