center_pan21
Foto: Region Örebro län

Ungdomar får ta vaccin

Ungdomar i 16-17-årsåldern erbjuds att ta vaccin mot covid-19 med start 9:e augusti.

SVT Stockholm rapporterar att 16-17-åringar från och med 9:e augusti kommer att erbjudas möjlighet för vaccinering mot covid-19.
– Vi har därför goda förutsättningar att erbjuda unga mellan 16 och 17 år vaccination mot covid-19 från och med 9 augusti. Vi är uppe i planeringsfasen just nu och vår avsikt är att starta den 9 augusti, säger Elda Sparrelid chefsläkare till SVT.

Sedan 9 juli kan alla över 18 år ta vaccinet. Det kommer dock att finnas samtyckesblanketter som vårdnadshavare ska fylla i för minderåriga. Om vårdnadshavare int fyller i så kan 16-17-åringarna samtycka sin egen vaccinering om de anses mogna att ta ett sådant beslut. Vaccinatören kommer att göra en mognadsbedömning skriver SVT.

eldsjal-helsida

Så blir nya brandstationen

Nyheter Brandstationen kommer inom kort att resa sig upp över "Tullen": - Det har varit en lång process med kommun och arkitekter att ta göra materialval och välja färgsättning. Byggnaden gestaltas med murar runtomkring och kläs i sten föra att knyta an till stenkyrkor och liknande, säger Kenneth Bergqvist, projektchef för Brandkåren Attunda.

connys_helsida
2020_helsida
helsida_var2021
centrum_helsida2020

Här invigs IES Sigtuna

Nyheter Terminen må vara drygt en månad lång men på måndagen invigdes Internationella Engelska skolan officiellt: - Engelska skolan (IES) tillhör en av Sveriges bästa skolor och det är därför oerhört glädjande att jag och ordförande i barn- och ungdomsnämnden Pernilla Bergqvist fick möjligheten att närvara vid invigningen av den nya skolan i Sigtuna stadsängar, säger Kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M).

happyhomes_sommar2020
mp_host_helsida
andersojag
defacto_helsida

Blottare från Märsta döms

Notiser En märstabo i 20-årsåldern döms för sexuellt ofredande för att han blottat sig för två kvinnor i Märsta samt onanerat utanför Väsby station.

bostad_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

nrh
andersojag_outsider
sigtuna_vatten_outsider
connys
bostad_outsider
ridskola_2020_outsider
mp-outsider
centrum_sommar_out
eldsjal-outsider
swedol_outsider