stationshusen

Unga MIK ett år äldre

Philip Alouch är kvar som tränare i Märsta IK ännu en säsong: - Vi är fortfarande väldigt unga och majoriteten av spelarna är tonåringar, berättar Philip Alouch.

centrum_artikel
Märsta IK spelade i Division 4 för första gången på många år under 2020. Det blev en mittenplacering trots en generationsväxling där stolen byttes ut och ersattes med ungdomar från de egna leden. Philip Alouch ledde laget istället för Kaj Eskelinen. Nu har Alouch Allan Arenas och Kaj Skola i sin tränarstab. Daniel Strandberg har flyttat och lämnar även uppdraget.
– Allan har stor erfarenhet från föreningslivet där han senast kommer från FC Arlanda där han varit både lagledare och ordförande bland annat. Han kommer att sköta allt som behövs runt omkring så att spelare, jag och mina assisterande kan kunna prestera så bra som möjligt, säger Philip till märsta.nu
Siktar högre 
Jari Rauhala fortsätter också som ledare i A-laget. MIK har dock inte klart med någon assisterande tränare utan det söker man aktivt efter. Alouch tror på en bra prestation i år, ungdomarna som förra året var relativt färska i seniorsammanhang är nu ett år äldre. Målet att hänga kvar i fyran uppnådde man.
– Denna säsong hoppas jag att vi kan ta nästa steg i tabellen och utmana där uppe. Vi spelade väldigt bra mot topplagen men var för ojämna. Kan vi skärpa till koncentrationen och balansen kommer det bli ett starkt år. Vi måste vara ödmjuka, aggressiva och jobba stenhårt, annars har vi ingen chans mot seniorer, fortsätter Philip.
2020_helsida
defacto_helsida

Malin till landslaget

Fotboll Förre märstabon Malin Broberg har tagits ut till landslaget i Futsal: - Det är en ära att bli kallad till landslaget, säger Malin till märsta.nu

centrum_helsida2020
connys_helsida
ridskola2020_helsida
happyhomes_sommar2020
meko_helsida

MIK-ungdomar till landslagsläger

Fotboll Märsta IK-spelarna John Drugge, Daniel Wennberg och Darley Nseke har tagits ut till olika landslagsläger: - Vi är stolta över våra duktiga spelare som blivit uttagna till landslagssammanhang, säger Joakim Folmer-Hansen i Märsta IK.

helgens matcher

Viktig match för FC Arlanda

Fotboll Rosersberg och Märsta IK har betydelselösa matcher, FC Arlanda måste vinna för att nå kvalplats till Division 2

swedol_outsider
nrh
meko_outsider
ridskola_2020_outsider
centrum_sommar_out
connys
speedy_vinter2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider
moderaterna_sigtuna