arlandagk_panorama
Ung Företagsamhet kommer att vara med på Julmarknaden i Sigtuna i år.

Unga företagare tar plats på Julmarknaden

Nytt i årets julmarknad är att unga företagare kommer att ha en speciell plats att sälja sina varor på: -Många unga företagare och skolklasser kommer att delta och sälja allt från hembakade kakor och ekologiska tandborstar, till egenhändigt designade T-shirts. UF-företagarna får också möjlighet presentera sina olika produkter och projekt, säger Maria Sebnat Martin, projektledare för julmarknaden.

centrum_pask

Sigtuna Julmarknad utsågs till den tionde bästa i landet nyligen och besöks varje år av 160 000 personer. Nytt för i år är att unga företagare kommer att få en speciell plats. Både skolklasser och UF-Företag. Platsen är mellan Stadshotellet och museet.

Ung Företagsamhet finns både på Arlandagymnasiet och SSHL, det är en politisk obunden organisation som uppmuntrar unga till företagande. Under en tid på gymnasiet får elever starta, driva och avveckla bolagen.
– UF-företagandet är viktigt för Sigtuna kommun och vi är glada över att kunna erbjuda ännu en arena för våra flitiga UF-företagare. Besöksnäringen är en bransch som är beroende av ett drivet entreprenörskap och vi värdesätter därför detta samarbete med Destination Sigtuna, säger Mathias Forsberg, näringslivschef i Sigtuna Kommun.

Första marknadsdagen är 25:e november och den håller sedan på varje söndag fram till 16/12.

BDO Tullsupport flyttar till Office One

Näringsliv BDO Tullsupport AB flyttar in i Office One på Arlanda: - Vi har suttit i Arlandastad i nära 30 år, varav de senaste åtta i Eurostops köpcentrum. Nu är det dags att flytta till nya fräscha lokaler på Arlanda flygplats, säger gruppchefen Annika Östman.

defacto_helsida
valsta_utveckling

Stockholmare vill bygga ut Arlanda

Näringsliv Enligt en undersökning som Stockholms handelskammare har gjort så är 60 procent av stockholmarna positiva till en utbyggnad av Arlanda: - För huvudstadsregionen är goda flygförbindelser och möjligheten att så effektivt som möjligt resa till och från olika delar av världen en förutsättningar för att kunna mäta sig mot global konkurrenter som redan har tillgång till starka flygnav, säger Andreas Hatzigeorgiou, vd på Stockholms Handelskammare.

sigtunavatten_standard
fme_helsida

SAS etablerar linje Arlanda-Beirut

Näringsliv Med start 30:e juni kommer SAS att flyga mellan Arlanda och Libanons huvudstad Beirut: - Vi ser en ökad efterfrågan på resor till Beirut från Skandinavien och det är glädjande att vi nu kan erbjuda en attraktiv tidtabell för våra resenärer från Arlanda.

happyhomes_2019

Svenco tar hem riksomfattande upphandling om matavfallspåsar

Näringsliv Arlandastadbaserade Svenco har vunnit en upphandling hos Sveriges kommuner och landsting gällande papperssäckar och matavfallspåsar: - För Svenco är det roligt att vi återigen blivit utsedda som ramavtalsleverantör nummer ett av SKL Kommentus avseende leveranser av matavfallspåsar och säckar, säger VD Christer Hansson.

centrum_pask_helsida
logistik_utbildning

Ny affär i hamn för Märsta Förenade

Näringsliv Märsta Förenade utökar samarbetet med Swerock och ska sköta ballasttransporter till Swerock: - För att kunna transportera det här krävs specialanpassade fordon, berättar Staffan Haglund, affärsområdeschef för bygg och anläggning på Märsta Förenade.

colorama_april2
EXTRA

WE etablerar ännu en anläggning i Sigtuna

Näringsliv WE har tecknat avtal med Lidl om att etablera i deras nya fastighet i Sigtuna stadsängar 2020: - Med vår anläggning i Sigtuna stadsängar hoppas vi kunna erbjuda fler människor träning på sina villkor och bidra till ett friskare samhälle, säger grundarna av WE Niklas Wikegård och Jonas Eriksson i ett gemensamt uttalande.

bonava_helsida

MaskinExpo tillbaka i maj

Näringsliv MaskinExpo kommer tillbaka i vår efter ett års uppehåll: - 2017 års besökare uppskattade det nya, kompakta mässområdet så det har vi kvar, säger Carina Tegelberg, marknadschef för MaskinExpo.

valsta_utveckling_2
ridskola2019_outsider
bonava_outsider
defacto_outsider
colorama_april
sh_oppet
sigtunavatten_outsider
fme_outsider