defacto_pan
Ung Företagsamhet kommer att vara med på Julmarknaden i Sigtuna i år.

Unga företagare tar plats på Julmarknaden

Nytt i årets julmarknad är att unga företagare kommer att ha en speciell plats att sälja sina varor på: -Många unga företagare och skolklasser kommer att delta och sälja allt från hembakade kakor och ekologiska tandborstar, till egenhändigt designade T-shirts. UF-företagarna får också möjlighet presentera sina olika produkter och projekt, säger Maria Sebnat Martin, projektledare för julmarknaden.

Sigtuna Julmarknad utsågs till den tionde bästa i landet nyligen och besöks varje år av 160 000 personer. Nytt för i år är att unga företagare kommer att få en speciell plats. Både skolklasser och UF-Företag. Platsen är mellan Stadshotellet och museet.

Ung Företagsamhet finns både på Arlandagymnasiet och SSHL, det är en politisk obunden organisation som uppmuntrar unga till företagande. Under en tid på gymnasiet får elever starta, driva och avveckla bolagen.
– UF-företagandet är viktigt för Sigtuna kommun och vi är glada över att kunna erbjuda ännu en arena för våra flitiga UF-företagare. Besöksnäringen är en bransch som är beroende av ett drivet entreprenörskap och vi värdesätter därför detta samarbete med Destination Sigtuna, säger Mathias Forsberg, näringslivschef i Sigtuna Kommun.

Första marknadsdagen är 25:e november och den håller sedan på varje söndag fram till 16/12.

connys

Synsam Märsta blev Årets butik

Näringsliv Synsam i Märsta har utsetts till årets franchisebutik inom Synsam Sverige: - Vi blev väldigt överraskade av att bli årets franchise butik 2018 eftersom vi är en av de minsta butikerna inom Synsam, säger ägaren Ann-Charlotte Berglund till märsta.nu

happyhomes_2019
sportlov2019
sigtunavatten_standard

Fordonsbolaget etablerar i Rosersberg

Näringsliv Fordonsbolaget där sigtunabon Kevin Aslan är delägare etablerar Europas modernaste bilanläggning i Rosersberg: - Vi vill förenkla köpprocessen för människor när de köper sin bil. Det ska vara lika enkelt att köpa en bil online som en t-shirt eller ett par skor, uppger Kevin Aslan i ett pressmeddelande.

ridskola_2019_helsida

Så arbetar Märsta Förenade i Förbifart Stockholm

Näringsliv Märsta Förenades arbete i Förbifart Stockholm pågår för fullt och även näringslivschefen Mathias Forsberg har besökt arbetsplatsen: - Det var ett väldigt givande besök och jag vill tacka Märsta Förenade för ett inspirerande studiebesök, säger Forsberg i ett pressmeddelande.

banner_trerosor
korpen_jan-feb
sangensemble
defacto_helsida

Laddar för intensiv vinter på Arlanda

Näringsliv Märsta Förenade ökar med personal och fordon nu när vintern är här: - Vi är stolta att även denna vinter ha så mycket kompetent personal på plats för att säkerställa trygga förhållanden för all flygtrafik till och från Stockholm, säger försäljningschefen Stefan Haglund.

Ted Dahlström kommer hem till Clarion

Näringsliv Clarion Hotel Arlanda plockar hem Ted Dahlstrm från Clarion Sign, han blir nu Food & Beverage Manager: - Det känns härligt att få komma "hem" till Sigtuna och att verka i det snabbt expanderande Arlanda

nrh
ridskola2019_outsider
extravaganza_outsider