moderaterna_panorama
Foto: Daniel Asplund/Swedavia
Arlandas rullbanorFoto: Swedavia

Underhållsarbetet av bana 1 förlängs

Swedavia aviserar en utökning av underhållet av bana 1 till 18 juni-19 augusti.

Underhållet av bana 1 kommer att öka med en vecka i vardera ände av start och slut än vad som tidigare meddelats. Swedavia avserasfaltera om banan och det kommer ske mellan 18/6-19/8. Anledningen till det är att åtgärderna som ska genomföras är mer omfattande än de som ursprungligen planerades.

Med anledning av stängningen av bana 1 kommer belastningen att vara större på bana 2 och 3. Swedavia har fört en dialog med kommunerna som väntas få ökad överflygning, tidigare har Väsby kritiserat Swedavia för hur inflygningar ska ske under avstängningen av bana 1.
– Under tiden kommer vi att använda rullbana 2 och 3 mer än vanligt. Det innebär ett förändrat bananvändningsmönster och fler flyg än vanligt över vissa områden runt flygplatsen. Vi beklagar eventuella olägenheter av detta och hoppas på förståelse för vikten av att genomföra reparationsarbetet, säger Peder Grunditz, flygplatsdirektör.

sommar i sigtuna kommun

Så varmt är det i baden

Nyheter Det råder värmebölja i kommunen och för den som funderar på ett svalkande dopp så finns det gott om strandbad.

2020_helsida

Hundens vecka i Märsta

Notiser Hundens vecka kommer att arrangeras hos Märsta-Sigtuna Brukshundklubb vecka 37: - 2021 blev rekordartad för Hundens vecka och vi hoppas på ett lika stort engagemang i år, säger Lovisa Palmblad, verksamhetsutvecklare på Studiefrämjandet Stockholm Gotland.

centrum_sommar2022_helsida

Plankning minskar kraftigt

Nyheter Planeringen inom kollektivtrafiken minskar kraftigt: - Vår kontrolloffensiv för det hederliga Stockholm ger resultat. Tjuvåkningen nu trycks tillbaka på bred front och särskilt i spårtrafiken som uppvisar historiskt låga nivåer, säger trafikregionrådet Kristoffer Tamsons.

mp_helsida_april
liber_helsida
connys_helsida
midsommar

Vädjar om färre samtal till 112

Nyheter Midsommarhelgen är en av högtiderna som det är extra högt tryck på SOS Alarm: - i vill uppmana var och en att fira in sommaren varsamt och att ringa rätt när det behövs, äger Björn Skoglund, verksamhetsspecialist på SOS Alarm.

marinan_helsida
defacto_helsida
ewas_helsida
EXTRA

Smällar från flygplan över Vidbo

Notiser Ett British Airways-plan som lyfte från Arlanda tvingades vända tillbaka efter ett tekniskt fel: - Det hördes flera smällar, uppger flera boende ute i Vidbo.

Pristak införs i SL-trafiken

Nyheter Region Stockholms Trafiknämn har klubbat igenom ett pristak i SL-trafiken: - Bort med onödiga debiteringar och in med resenärerna. Det är målet när vi inför capping. Först ut är enkelbiljetter med målet att också öppna upp för månadskorten, säger Kristoffer Tamsons (M), ordförande för trafiknämnden.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

nrh
marina_outsider
ewas_outsider
sigtuna_vatten_outsider
swedol_outsider
connys
moderat_outsider
ridskola_2020_outsider
centrum_sommar_outsider2022
mp_outsider2022