centrum_panorama2020
Foto: Daniel Asplund/Swedavia
Arlandas rullbanorFoto: Swedavia

Underhållsarbetet av bana 1 förlängs

Swedavia aviserar en utökning av underhållet av bana 1 till 18 juni-19 augusti.

Underhållet av bana 1 kommer att öka med en vecka i vardera ände av start och slut än vad som tidigare meddelats. Swedavia avserasfaltera om banan och det kommer ske mellan 18/6-19/8. Anledningen till det är att åtgärderna som ska genomföras är mer omfattande än de som ursprungligen planerades.

Med anledning av stängningen av bana 1 kommer belastningen att vara större på bana 2 och 3. Swedavia har fört en dialog med kommunerna som väntas få ökad överflygning, tidigare har Väsby kritiserat Swedavia för hur inflygningar ska ske under avstängningen av bana 1.
– Under tiden kommer vi att använda rullbana 2 och 3 mer än vanligt. Det innebär ett förändrat bananvändningsmönster och fler flyg än vanligt över vissa områden runt flygplatsen. Vi beklagar eventuella olägenheter av detta och hoppas på förståelse för vikten av att genomföra reparationsarbetet, säger Peder Grunditz, flygplatsdirektör.

ridskola2020_helsida
centrum_helsida2020
coronakrisen

Biljettkontrollerna pausas

Nyheter SL pausar sina biljettkontrollanters arbete från och med denna vecka: - På grund av smittspridningen behöver vi alla hjälpas åt att hålla avstånd i kollektivtrafiken, säger Suss Forssman Thullberg, kommunikationschef på trafikförvaltningen.

happy_homes_mars
coronakrisen

Valstadagen ställs in

Nyheter Valstadagen ställs in, det beskedet gav SigtunaHem under förmiddagen: - På grund av den rådande situationen med coronaviruset så måste vi dock tyvärr – å föreningen Valsta utvecklings vägnar – meddela att evenemangen ställs in, säger projektledare Lola Svensson.

defacto_helsida
speedy_helsida
festspec_corona_helsida
2020_helsida
marina_helsida
coronakrisen

Nytt initiativ i Sigtuna

Nyheter Ett nytt initiativ startas upp i Sigtuna stad där personer i riskgruppen kan få hjälp med mat till dörren.

Elever skickade brev till äldre

Ung & Student Elever på Steningehöjdens skola ville muntra upp äldre på Arhem genom skriva vykort med personliga hälsningar till dem: -Eleverna tyckte att det kändes jättekul att få kommunicera med de äldre och samtidigt få känna mening och betydelse trots att de ska befinna sig i skolan varje dag, berättar svenskläraren Ziri Sallahz på Steningehöjdens skola.

nrh
ridskola_2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider
speedy_outsider
swedol_outsider
festspec_corona_outsider
marina_outsider