defacto_pan2020
Foto: Genrebild/If

Under hundra inbrott

Inbrottsstatistiken för 2019 är klar och det stannade på under 100 inbrott i kommunen.

centrum_artikel

Sigtuna kommun drabbades 2019 av 93 inbrott, fullbordade och försök. Det är klart under 2018 års siffra som var 115 och rekordåret 2017 med 189 stycken. Grannsamverkarna i kommunen hade som mål att komma under 100 inbrott vilket är nått. En bidragande orsak till minskningen av inbrott under året har varit att polisen plockat in en liga, bland annat några som greps under hösten samt en fungerande och växande grannsamverkan runt om i kommunen.

Grannsamverkarnas ordförande David Lundqvist gläds över siffrorna:
– Det vi önskade inträffade. Det blev under 100 bostadsinbrott 2019. 22 procent mindre än 2028 och 51 procent mindre än rekordåret 2017, säger han i ett kort uttalande.

dackskiftarna_helsida
happyhomes_sommar2020
defacto_helsida
speedy_vinter_helsida
sigtunastad_helsida
2020_helsida

Cykelstölderna ökade under pandemin

Nyheter Cykelstölderna i kommunen ökade under pandemiåret: - Förvara cykeln på en säker plats, ha den gärna inlåst över natten om det finns möjlighet. Tänk även på att Id-märka cykeln så att den går att identifiera och anteckna ramnumret, säger Josefin Hamilton, ansvarig för skadeförebyggande verksamhet på If.

rentawreck_helsida

Ny översiktsplan ska ut på samråd

Nyheter En ny översiktsplan passerade Kommunstyrelsen i måndags: - Syftet med översiktsplanen är att redovisa kommunens inriktning för den långsiktiga utvecklingen av den fysiska miljön med en tidshorisont till år 2035, säger Mats Weibull (M), ordförande i Bygg- och miljönämnden.

ridskola2020_helsida
Moderaterna_helsida2021
vardcentral_helsida
centrum_helsida2020

Resam ger klimat- och energitips

Nyheter Rasam Sheibeh får den nyinrättade tjänsten som energi- och klimatrådgivare i Sigtuna kommun: - Som energiingenjör brinner jag för hållbara energilösningar. Jag kommer att göra mitt yttersta för att hjälpa kommunens invånare att minska sin klimatpåverkan, säger han i ett pressmeddelande.

connys_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

vardcentral_outsider
dackskiftarna_outsider
speedy_vinter2020_outsider
moderaterna_sigtuna
sigtuna_vatten_outsider
nrh
sigtunastad_outsider
ridskola_2020_outsider
connys
rentawreck_outsider