moderater_pan_sommar

Under 400 fall i regionen

I hela regionen, det vill säga 26 kommuner, har det bara rapporterats in 394 fall förra veckan.

panorama_centrum

394 fall av covid-19 konstaterades i regionen under förra veckan. Antalet fall fortsätter således minska i länets kommuner, Sigtuna hade endast nio fall för två veckor sedan och de senaste siffrorna för förra veckan kommer under torsdagen.
– Även om vi nu sakta ser minskat antal patienter med covid-19 som behöver sjukhusvård så finns smittan kvar i samhället. Utvecklingen i till exempel England, Portugal, Spanien och Cypern visar att det snabbt kan vända uppåt igen, trots sommar och fint väder. Det handlar i grunden om hur vi lever och följer råd och rekommendationer. Så snart vi tror att smittan är över och återgår till att lämna råden om att hålla avstånd och inte träffa andra än man brukar – då ökar risken för smittspridning igen, säger chefläkare Elda Sparrelid i ett uttalande på Region Stockholms hemsida.

Sparrelid poängterar vikten av att följa de fyra grundläggande råden för att skjuta fram smittspridningen så att man hinner vaccinera fler invånare. Hon tror att följsamheten kan ha minskat en aning förra veckan jämfört med föregående vecka.
– Liksom i flera andra europeiska länder ska vi vänta oss att delta-varianten tar över. Skyddet ökar betydligt om man har tagit två doser vaccin, därför är det särskilt viktigt att prioritera att ta båda doserna vaccin så snart man erbjuds den möjligheten, fortsätter Elda Sparrelid.

connys_helsida
centrum_sommar2022_helsida
helsida_sfs
kso_helsida
defacto_helsida
mp_helsida_april
pantamera_avc_helsida
social_helsida
mote_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

centrum_sommar_outsider2022
moderat_outsider
nrh
swedol_outsider
connys
outsider_social
mp_outsider2022
sfs_out
mote_outsider
kso-duell_out
pantamera_out
ridskola_2020_outsider