panorama_centrum
Foto: Pressbild

Unander-Scharin ny ordförande för Centerkvinnorna

Centerkvinnorna i Sigtuna kommun valde Marie Unander-Scharin till ordförande efter måndagens årsmöte.

Centerkvinnorna höll årsmöte på måndag kväll och en ny ordförande valdes. Det blir Marie Unander-Scharin som leder arbetet för Centerkvinnorna kommande år. Unander-Scharin har ett stort engagemang för kvinnofrågor båda nationellt och på ett internationellt plan.

En av de frågor hon avser driva handlar om jämställdhet och jämlikhet kring hur deltidsarbete och föräldraledighet påverkar pensionen.
– Sverige har en könssegregerad arbetsmarknad där kvinnodominerade sektorer har lägre löner och sämre villkor. De präglas också av deltidsarbete, sämre karriärutveckling och mer sjukskrivningar. Sammantaget får kvinnor en lägre livsinkomst, vilket ger en lägre pension, säger Unander-Scharin i ett uttalande.

Marie vill också arbeta för att skatten för garantipensionärer sänks eftersom de flesta av fattigpensionärerna är kvinnor. Hon vill också att kostnaden för bil räknas in i bostadsbidraget och att administration av skattebefriade pensionsinkomster mellan myndigheter minskar. Det krävs menar hon nationella riktlinjer för anhörigomsorg för en jämnare fördelning av anhörigansvaret. Hon kommer att driva dessa frågor i nationella forum.

sommar i sigtuna kommun

Så varmt är det i baden

Nyheter Det råder värmebölja i kommunen och för den som funderar på ett svalkande dopp så finns det gott om strandbad.

defacto_helsida

Hundens vecka i Märsta

Notiser Hundens vecka kommer att arrangeras hos Märsta-Sigtuna Brukshundklubb vecka 37: - 2021 blev rekordartad för Hundens vecka och vi hoppas på ett lika stort engagemang i år, säger Lovisa Palmblad, verksamhetsutvecklare på Studiefrämjandet Stockholm Gotland.

connys_helsida

Plankning minskar kraftigt

Nyheter Planeringen inom kollektivtrafiken minskar kraftigt: - Vår kontrolloffensiv för det hederliga Stockholm ger resultat. Tjuvåkningen nu trycks tillbaka på bred front och särskilt i spårtrafiken som uppvisar historiskt låga nivåer, säger trafikregionrådet Kristoffer Tamsons.

ewas_helsida
centrum_sommar2022_helsida
liber_helsida
midsommar

Vädjar om färre samtal till 112

Nyheter Midsommarhelgen är en av högtiderna som det är extra högt tryck på SOS Alarm: - i vill uppmana var och en att fira in sommaren varsamt och att ringa rätt när det behövs, äger Björn Skoglund, verksamhetsspecialist på SOS Alarm.

2020_helsida
marinan_helsida
mp_helsida_april
EXTRA

Smällar från flygplan över Vidbo

Notiser Ett British Airways-plan som lyfte från Arlanda tvingades vända tillbaka efter ett tekniskt fel: - Det hördes flera smällar, uppger flera boende ute i Vidbo.

Pristak införs i SL-trafiken

Nyheter Region Stockholms Trafiknämn har klubbat igenom ett pristak i SL-trafiken: - Bort med onödiga debiteringar och in med resenärerna. Det är målet när vi inför capping. Först ut är enkelbiljetter med målet att också öppna upp för månadskorten, säger Kristoffer Tamsons (M), ordförande för trafiknämnden.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

mp_outsider2022
moderat_outsider
ridskola_2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider
swedol_outsider
centrum_sommar_outsider2022
connys
nrh
marina_outsider
ewas_outsider