defacto_pan2020
Foto: Pressbild

Unander-Scharin ny ordförande för Centerkvinnorna

Centerkvinnorna i Sigtuna kommun valde Marie Unander-Scharin till ordförande efter måndagens årsmöte.

Centerkvinnorna höll årsmöte på måndag kväll och en ny ordförande valdes. Det blir Marie Unander-Scharin som leder arbetet för Centerkvinnorna kommande år. Unander-Scharin har ett stort engagemang för kvinnofrågor båda nationellt och på ett internationellt plan.

En av de frågor hon avser driva handlar om jämställdhet och jämlikhet kring hur deltidsarbete och föräldraledighet påverkar pensionen.
– Sverige har en könssegregerad arbetsmarknad där kvinnodominerade sektorer har lägre löner och sämre villkor. De präglas också av deltidsarbete, sämre karriärutveckling och mer sjukskrivningar. Sammantaget får kvinnor en lägre livsinkomst, vilket ger en lägre pension, säger Unander-Scharin i ett uttalande.

Marie vill också arbeta för att skatten för garantipensionärer sänks eftersom de flesta av fattigpensionärerna är kvinnor. Hon vill också att kostnaden för bil räknas in i bostadsbidraget och att administration av skattebefriade pensionsinkomster mellan myndigheter minskar. Det krävs menar hon nationella riktlinjer för anhörigomsorg för en jämnare fördelning av anhörigansvaret. Hon kommer att driva dessa frågor i nationella forum.

marina_helsida
festspec_corona_helsida
ridskola2020_helsida
defacto_helsida
operation gimle

Nya tillslag av Polisen

Nyheter Polisen genomförde en ny insats på onsdagen som en del av Operation Gimle: - Polisen jobbar vidare med de här beslagen för att knyta narkotikan till personer samtidigt som vi kartlägger kriminaliteten, säger polisinsatschef Martin Wallin i lokalpolisområde Sollentuna.

centrum_helsida2020
2020_helsida
salong_elisabeth_helsida
coronakrisen

Vården utökas

Nyheter Region Stockholm meddelar att man arbetar på att utöka kapaciteten på akutsjukhusen i länet.

happy_homes_mars
speedy_helsida
coronakrisen

Inget aprilskämt i år

Notiser På grund av den rådande situationen i Sverige och världen så kommer märsta.nu inte leverera ett Aprilskämt idag.

ridskola_2020_outsider
speedy_outsider
marina_outsider
sigtuna_vatten_outsider
nrh
festspec_corona_outsider
swedol_outsider
oppning_salongelisabeth_outsider