moderaterna_panorama
Foto: Arkivbild/Daniel Iskander

Ukrainska flyktingar kan söka asyl i Märsta

Migrationsverket i Märsta öppnar upp för ukrainska flyktingar att söka asyl.

Flyktingar från Ukraina som anlänt till stockholmsområdet har varit hänvisade till Solna för att söka asyl, nu öppnas det upp för att ukrainare ska söka asyl i Märsta rapporterar Sveriges Radio. På fredagen var det första dagen och bakgrunden är att det varit ansträngt vid andra enheter för ukrainare att söka. Det bedöms att 40 000 boendeplatser behövs för att ta emot de ukrainska flyktingarna i hela landet. En som var på plats på fredagen var Julia från Kiev som lämnat hem och man i Ukraina för att fly kriget.

liber_helsida
mp_helsida_april
sommar i sigtuna kommun

Så varmt är det i baden

Nyheter Det råder värmebölja i kommunen och för den som funderar på ett svalkande dopp så finns det gott om strandbad.

2020_helsida

Hundens vecka i Märsta

Notiser Hundens vecka kommer att arrangeras hos Märsta-Sigtuna Brukshundklubb vecka 37: - 2021 blev rekordartad för Hundens vecka och vi hoppas på ett lika stort engagemang i år, säger Lovisa Palmblad, verksamhetsutvecklare på Studiefrämjandet Stockholm Gotland.

connys_helsida

Plankning minskar kraftigt

Nyheter Planeringen inom kollektivtrafiken minskar kraftigt: - Vår kontrolloffensiv för det hederliga Stockholm ger resultat. Tjuvåkningen nu trycks tillbaka på bred front och särskilt i spårtrafiken som uppvisar historiskt låga nivåer, säger trafikregionrådet Kristoffer Tamsons.

ewas_helsida
defacto_helsida
marinan_helsida
midsommar

Vädjar om färre samtal till 112

Nyheter Midsommarhelgen är en av högtiderna som det är extra högt tryck på SOS Alarm: - i vill uppmana var och en att fira in sommaren varsamt och att ringa rätt när det behövs, äger Björn Skoglund, verksamhetsspecialist på SOS Alarm.

EXTRA

Smällar från flygplan över Vidbo

Notiser Ett British Airways-plan som lyfte från Arlanda tvingades vända tillbaka efter ett tekniskt fel: - Det hördes flera smällar, uppger flera boende ute i Vidbo.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

mp_outsider2022
ewas_outsider
connys
marina_outsider
nrh
sigtuna_vatten_outsider
moderat_outsider
ridskola_2020_outsider
swedol_outsider