arlandagolf_pan_aug
Foto: Pressbild

Tydlig trend: Bostadspriserna vänder upp

Bostadspriserna i kommunen vänder upp igen och senaste tremånadersperioden har priserna på både bostadsrätter och villor ökat.

marstakalaset_artikel

Det är en stabilare uppgång på bostadsmarknaden i kommunen, flera månader i rad är det gröna siffror som indikerar uppgångar på både villa- och bosjadsrättssidan. Mest ökar bostadsrätterna som visar +10 procent medan villorna senaste tre månaderna ligger på 2 procent. Snittpriset för en bostadsrätt är drygt 2 miljoner kronor i kommunen och det såldes nästan 150 stycken det senaste kvartalet. På villasidan är snittpriset 4,6 miljoner och 48 villor såldes de senaste 90 dagarna.

defacto_helsida
sigtunavatten_standard
sommar
sommar_centrum
miljopris_helsida

Nya bostäder står tomma

Bostad Nybyggda bostäder står tomma på grund av för hög hyra eller för höga priser, det konstaterar Länsstyrelsen i en ny rapport.

marstakalas_helsida
arlanda_golf_juli
kontor_thaifong
colorama_april2

Sodexo tar över Sigtunahems markskötsel

Bostad SigtunaHem har tecknat ett avtal med Sodexo om markskötsel i deras bostadsområden: - Vi har gjort en analys och konstaterat att vi gör en hel del besparingar genom att lägga ut markskötseln på entreprenad, säger SigtunaHems vd Göran Langer.

Så många budar på bostäderna

Bostad Budgivningarna ökar igen i kommunen efter en kraftig nedgång mellan 2017-2018: - Det har skett en viss återhämtning jämfört med hur det såg ut i mars för ett år sedan. Villa-annonserna har både fler bud och budgivare per budgivning. Även för lägenheter läggs det fler bud i den genomsnittliga budgivningen - men med lika många budgivare som mars förra året, säger Matilda Adelborg, pressansvarig på Booli.

arlanda_golf_juli2_outsider
defacto_outsider
colorama_april
miljopris_outsider
sportfiske_sommar
connys
nrh