bovard_sh
Foto: Pressbild

Tydlig trend: Bostadspriserna vänder upp

Bostadspriserna i kommunen vänder upp igen och senaste tremånadersperioden har priserna på både bostadsrätter och villor ökat.

rosta_sigtuna2

Det är en stabilare uppgång på bostadsmarknaden i kommunen, flera månader i rad är det gröna siffror som indikerar uppgångar på både villa- och bosjadsrättssidan. Mest ökar bostadsrätterna som visar +10 procent medan villorna senaste tre månaderna ligger på 2 procent. Snittpriset för en bostadsrätt är drygt 2 miljoner kronor i kommunen och det såldes nästan 150 stycken det senaste kvartalet. På villasidan är snittpriset 4,6 miljoner och 48 villor såldes de senaste 90 dagarna.

moderaternamaj
ica_valsta_choklad
varfest_helsida

Sodexo tar över Sigtunahems markskötsel

Bostad SigtunaHem har tecknat ett avtal med Sodexo om markskötsel i deras bostadsområden: - Vi har gjort en analys och konstaterat att vi gör en hel del besparingar genom att lägga ut markskötseln på entreprenad, säger SigtunaHems vd Göran Langer.

Så många budar på bostäderna

Bostad Budgivningarna ökar igen i kommunen efter en kraftig nedgång mellan 2017-2018: - Det har skett en viss återhämtning jämfört med hur det såg ut i mars för ett år sedan. Villa-annonserna har både fler bud och budgivare per budgivning. Även för lägenheter läggs det fler bud i den genomsnittliga budgivningen - men med lika många budgivare som mars förra året, säger Matilda Adelborg, pressansvarig på Booli.

rosta_sigtuna2
oppning_helsida
bonava_maj_helsida
eu_sap
happyhomes_2019

Mäklaren: Sigtuna kommun är intressant att flytta till

Bostad Trots backande bostadspriser förra året finns ingen anledning till oro i Sigtuna kommun enligt Malin Nilsson, franchisetagare på Svensk Fastighetsförmedling: - Vi har under flera år haft stigande bostadspriser, nu ser vi att de planar ut. Försäljningarna tar lite längre tid än tidigare, vilket är bra då man som köpare verkligen hinner tänka igenom sitt köp.

mp_eu
connys
v_eu
colorama_april
oppning_outsider
defacto_outsider
nationaldag_out
ridskola2019_outsider
bonava_maj_outsider
sh_oppet
nrh
mp_eu_outsider
rosta_sigtuna
moderaterna_maj_outsider
fme_outsider
sh_bovard_out
sap_outsider_eu