centrum_panorama2020
Foto: Pressbild

Tydlig trend: Bostadspriserna vänder upp

Bostadspriserna i kommunen vänder upp igen och senaste tremånadersperioden har priserna på både bostadsrätter och villor ökat.

Det är en stabilare uppgång på bostadsmarknaden i kommunen, flera månader i rad är det gröna siffror som indikerar uppgångar på både villa- och bosjadsrättssidan. Mest ökar bostadsrätterna som visar +10 procent medan villorna senaste tre månaderna ligger på 2 procent. Snittpriset för en bostadsrätt är drygt 2 miljoner kronor i kommunen och det såldes nästan 150 stycken det senaste kvartalet. På villasidan är snittpriset 4,6 miljoner och 48 villor såldes de senaste 90 dagarna.

defacto_helsida

En av tio bostäder prissänktes

Bostad Bostadsåret 2019 är nu klart och siffrorna från bostassajten Booli.se visar bland annat att mer än var tionde bostad sänktes från sitt utgångspris.

teatergrillen_helsida
centrum_helsida2020

Uppgång på bostadsmarknaden senaste året

Bostad Bostadsrätterna i kommunen har det senaste året ökat i pris med sju procent enligt Bjurfors: - Uppgången har drivits på av kapitalstarka kunder som blivit rikare efter börsrallyt, förväntningar om fortsatt lågt ränteläge och fortsatta prisökningar. Just nu råder stark optimism på bostadsmarknaden och det gynnar exklusiva bostäder, säger Fredrik Kullman, vd på Bjurfors Stockholm, till Mitt i Stockholm.

happyhomes_2019

Klart med kommunal bostadsförmedling

Bostad Den nya bostadsförmedlingen som märsta.nu skrivit om tidigare startas upp av SigtunaHem: - Vi arbetar just nu med att utveckla den nya verksamheten. Tanken är att skapa en marknadsplats som underlättar för såväl bostadssökande som hyresvärdar genom att kombinera tillgänglighet och en hög servicenivå, säger SigtunaHems vd Göran Langer.

connys_helsida

HSB startar försäljning i Sigtuna stadsängar

Bostad Nu startar försäljningen av BRF Silverskatten i Sigtuna stadsängar: - Sigtuna stadsängar, en helt ny stadsdel med målsättningen att vara Sveriges mest hållbara stadsdel, är ett mycket intressant område för oss, säger Catherina Fored vd på HSB Norra Storstockholm.

teatergrillen_outsider
nrh
connys