moderaterna_juni
Foto: Arkivbild/Jamshid Jamshidi

Tyck till om framtidens polis

Polisen går ut med en bred medborgarundersökning om hur invånare vill ha det i sitt området:- Medborgardialogen bidrar till en fördjupad lokal lägesbild och blir ett komplement till den information och de prognoser vi redan har, säger Dan Eliasson, rikspolischef.

banner_artikel

Polisen vill med en medborgarundersökning veta hur invånarna lokalt vill ha det i sitt område och hur du vill att de ska arbeta i framtiden. Polisen kommer att rusta upp i framtiden och med anledning av det vill man ta reda på vad medborgare tycker och önskar av myndigheten i framtiden. Enkäten har ett lokalt perspektiv och sammanställs även på regional och nationell nivå.

Polisen har testat medborgardialog tidigare i Knivsta med gott utfall. Internationellt används det i olika sammanhang och i Sverige är det fräst kommuner, landsting och regioner som använder sig av metoden.
– Utvecklingen i samhället går snabbt inom många områden. Det är därför svårt att göra prognoser. Men det går ändå att analysera trender på olika områden och undersöka vad det kan innebära för den svensk polis. Medborgardialogen bidrar till en fördjupad lokal lägesbild och blir ett komplement till den information och de prognoser vi redan har, säger Dan Eliasson.

Svara på enkäten här!

Gillar du den här artikeln?

Lämna en kommentar nedan, följ oss på Facebook eller dela artikeln till vänner och kollegor!

Läsarnas kommentarer

På märsta.nu vill vi uppmuntra och stimulera till debatt. Vi vill att du ska kunna säga vad du tycker om det mesta. Men samtidigt måste debatten präglas av hänsyn och respekt för alla inblandade. Våra kommentarer modereras aldrig i förväg och därför omfattas de inte av utgivningsbeviset. Det innebär att varje person som skriver en kommentar själv står som ansvarig.

februari

Var sparsam med vattnet

Nyheter Vattenverken får nu jobba för högtryck för att leverera rent vatten i vörmeböljan. Sigtuna kommun uppmanar invånare att använda vattnet sparsamt.

dackia_2018
vuxenutbildning2
clasohlson_robot
nationaldag_sigtunakommun
valet2018

uppdaterad (SD)-kritik mot att tillstånd i valrörelsen inte skickats in

Politik De största partierna Socialdemokraterna och Moderaterna har inte lyckats komma överens om förutsättningarna för valrörelsen och ingen tillståndsansökan har skickats in till polisen enligt Sverigedemokraterna: - Man har inte skött det alls. Ansökningarna har nu försenats beroende på de etablerade maktpartiernas totala misslyckande i ärendet, uppger Nils Persson, vice ordförande i Sverigedemokraterna i ett pressmeddelande.

oppning_sportfiske2
outsider_moderat
Norra Redovisningshuset
objekt3
barnnplattan
nfc_vinter
standard_ridskola
outsider_defacto
objekt2
objekt4
standard_start
sigtunavatten_standard
connys
val2018
vuxentutbildning
veterankraft_standard