sportlov_centrum
Foto: Arkivbild/Jamshid Jamshidi

Tyck till om framtidens polis

Polisen går ut med en bred medborgarundersökning om hur invånare vill ha det i sitt området:- Medborgardialogen bidrar till en fördjupad lokal lägesbild och blir ett komplement till den information och de prognoser vi redan har, säger Dan Eliasson, rikspolischef.

sportlov_centrum

Polisen vill med en medborgarundersökning veta hur invånarna lokalt vill ha det i sitt område och hur du vill att de ska arbeta i framtiden. Polisen kommer att rusta upp i framtiden och med anledning av det vill man ta reda på vad medborgare tycker och önskar av myndigheten i framtiden. Enkäten har ett lokalt perspektiv och sammanställs även på regional och nationell nivå.

Polisen har testat medborgardialog tidigare i Knivsta med gott utfall. Internationellt används det i olika sammanhang och i Sverige är det fräst kommuner, landsting och regioner som använder sig av metoden.
– Utvecklingen i samhället går snabbt inom många områden. Det är därför svårt att göra prognoser. Men det går ändå att analysera trender på olika områden och undersöka vad det kan innebära för den svensk polis. Medborgardialogen bidrar till en fördjupad lokal lägesbild och blir ett komplement till den information och de prognoser vi redan har, säger Dan Eliasson.

Svara på enkäten här!

sportlov2019
icavalsta_semlor
EXTRA

Beslut: Kommunen kan vräka nyanlända

Nyheter Kammarrätten ger Lidingö rätt om att de får vräka nyanlända efter två år, det öppnar upp även för Sigtuna kommun som haft ett antal uppmärksammade fall det senaste året.

defacto_helsida
happyhomes_2019

Flest städare och busschaufförer bor i kommunen

Nyheter Fackförbundet LO har tagit fram en rapport som visar vilka yrkesgrupper det finns mest av i en kommun: - Stockholms län är ett väldigt delat län. Människor med vårdbiträdelöner har inte råd att bo i kommuner som Danderyd. Det finns en tydlig koppling att kommuner med många högavlönade har få hyresrätter, säger Marika Lindgren Åsbrink, författare av rapporten hos LO.

sangensemble
ridskola_2019_helsida
korpen_jan-feb
arlandagolf

Läsare: Rökare ta hand om ert skräp

Nyheter En läsare kontaktade märsta.nu med bild från Märsta station där det ligger massor med fimpar: - Till alla rökare: städa upp er egen skit ni slänger runt omkring er.

connys
extravaganza_outsider
ridskola2019_outsider
nrh