defacto_pan
Foto: Arkivbild/Jamshid Jamshidi

Tvist om Midgårdsbadet löst

En långdragen tvist mellan Sigtuna kommun och Midgårdsbadets konstruktör är nu till ändå efter att parterna enats i domstol: - Bägge parter är nöjda med den uppgörelse som har gjorts, säger kommunjuristen Maria Schöld till märsta.nu

Biobad Scand AB hade krävt Sigtuna kommun på skadestånd för att de fått hantera extrakostnader i samband med Midgårdsbadets pumpproblem. Biobad Scand AB ska ha fått ta extrakostnader som egentligen skulle ha hanterats av ingenjören. VD Anders Ericsson har tidigare sagt till märsta.nu att man byggt som konstruktören ritat.

Sigtuna kommun har anfört att man påpekat att det är problem med pumparna till både konstruktören och Biobad Scand AB men att det ignorerat saken. Biobad krävde 343 000 i skadestånd samt att kommunen drar tillbaka sitt krav på 363 000 kronor.

Parterna har nu nått en förlikning som inte är känd men kommunjuristen Maria Schöld säger att båda är nöjda.
– Kommunen har anfört att processen i Tyskland som bedrevs av motparten var motpartens process och kan inte ligga till grund för skadeståndstalan mot kommun. Oklarhet i avtalsförhållandet, såsom vems felet var, vem som skulle åtgärda osv mellan parterna förelåg dock. Frågan om fel och försummelse vid myndighetsutövning är inte heller tillämplig utan vad motparten anfört till stöd för sin skadeståndstalan kan ej föranleda skadeståndsskyldighet för kommunen, uppger kommunjuristen Maria Schöld.

sigtuna_funkis
icavalsta_julbanner
sigtunavatten_standard

Nu invigs Trygghetscentret

Nyheter Idag onsdag invigs Trygghetscentret i Märsta Centrum som kommer husera polis, brandkår och delar av kommunens verksamhet.

korpen_jan-feb
outsider

Kraftig nedgång av bostadsinbrott: Grannsamverkan bidragande orsak

Nyheter Antalet bostadsinbrott i Sigtuna kommun minskade kraftigt det gångna året enligt siffror från Grannsamverkarna i Sigtuna kommun: -Som ordförande i Grannsamverkarna vill jag gärna påstå att just den utökade organiserade grannsamverkan bidragit till att minska antalet bostadsinbrott 2018. Men det finns förstås andra bidragande förklaringar också, säger David Lundqvist, ordförande för Grannsamverkarna.

frisyr_december
regeringskaoset

V-ledaren: Katastrofal uppgörelse

Politik Vid lunchtid meddelande Vänsterpartiets partiledare Jonas Sjöstedt att hans parti kommer att rösta rött till den överenskommelse som träffats mellan Socialdemokraterna, Miljöpartiet, Liberalerna och Centerpartiet. Något som lokale V-ledaren Niklas Andersson redan förespråkade i helgen.

connys
banner_trerosor
funkis_2
nrh